A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

JTDP

Well-Known Member
2010. december 17.
61
378
53
Hát én visszaadom a matek érettségimet ha megmutatod hol az a 12-12!

Ez pl. 12 db ugyan, de 7 leó és 5 T-72
242984861_378516827091818_6977095937864211382_n.png
Hát ha tükrözzük a képet, úgy az pont 12-12. :D

De az legalább látszik, hogy a Leokkal már visszanyúlunk a régi, magyar hátrafelé nyilazós taktikához is, és színlelt megfutamodás közben jól lehátranyilazzuk az üldöző, gonosz orosz tankokat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Hát ha tükrözzük a képet, úgy az pont 12-12. :D

De az legalább látszik, hogy a Leokkal már visszanyúlunk a régi, magyar hátrafelé nyilazós taktikához is, és színlelt megfutamodás közben jól lehátranyilazzuk az üldöző, gonosz orosz tankokat.
Ha ők szimulálják a Tr-85-t, akkor nyilván a szövetséges átállását várjuk.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Az a póló honnan....?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
914
2 268
93
242797809_4481765765200477_1389371080203359975_n.jpg

Ez hátulról kezdve 4 Leo, 1 VT-72 (kilóg a narancssárga villogó, onnan ismerhető fel), meg 7 db T-72. A másik képen szerintem hasonlóan a több típus van, viszont tény ott nem látszik mik vannak hátul.
De nem akarom ezzel a matekkal offolni a topikot, tűkön ülve várom hogy jöjjenek a profi képek meg videók a hadgyakról.

Képet netról könnyen be tudsz illeszteni: képre jobb egér gomb kattintás + képCÍM másolása > itt a komment ablakban fent kiválasztod az "insert image"-t és beilleszted az üres mezőbe a kimásolt linket. Ha saját fájlt akarsz akkor azt feltöltöd valami képmegosztós helyre és ugyanezt a képcím másolós műveletet eljátszod.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 665
35 801
113
Ó, az más kérdés, nem függ össze azzal, amit írtam. Gazdasági alapon szokott jönni a sírásrívás. A politika miatt mindenki aggódhat természetesen.
Oké, de pénzt a politika adja. Azt nem gondolom hogy nulláznák a Zrínyit, mert NATO elvárás valamint aláírt, rohadt drágán felmondható szerződések vannak mögötte, de szerintem kevésbé "ambiciózus" pályára állna a haderőfejlesztés váltás esetén.
 
T

Törölt tag 467

Guest
Oké, de pénzt a politika adja. Azt nem gondolom hogy nulláznák a Zrínyit, mert NATO elvárás valamint aláírt, rohadt drágán felmondható szerződések vannak mögötte, de szerintem kevésbé "ambiciózus" pályára állna a haderőfejlesztés váltás esetén.
Hagyjuk, másról beszélünk. Sokak szerint elfogyott a pénz a program mögül, miközben láthatóan folyamatosan egyre több áramlik bele. Ez egy egyszerűen belátható tény, ha a tényeket nézzük, és nem ideologikusan állunk a dolgokhoz.
Ez még akkor is így van, ha nem annyival nő, mint amennyivel nőhetett volna, mielőtt valaki ezzel jönne.
Amit meg te mondasz, az egy reális veszély a programra, igen. Az oktatásegészségügyéhezőmilliók koalíció győzelme egészen biztosan érintené a programot.