Az vagyon, nem KPKis mohó!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az vagyon, nem KPKis mohó!
Ha ebből nem tud félretenni, akkor 2 millióból sem tud megtakarítani. Fejben dől el minden. És hitelt hitelre halmozni a lehető legnagyobb ostobaság. Én sem gondolom, hogy 30 éves kor körül ez a megtakarítás összejön, de 45-50 felett, amikor a gyerekek már kirepülnek, ha ésszel, szorgalommal él, akkor képes egy biztonsági hátteret teremteni. Az emberek egy részénél az a probléma, hogy az igényeiket nem a pénztárcájukhoz szabják.Ha egy házaspár mondjuk fejenként havi nettó 500.000 Ft-ot keres, tehát 1 millió a nettó havi bevételük, és van egy gyerekük, akkor nehezen hihető hogy összejön ekkora megtakarítás.
Felteve, hogy csak ketten laktok az orszagban.Ha Mészáros Lőrincnek van 100 milliárd megtakarítása, neked meg 0, akkor kettőtöknek átlagosan 50 milliárd a megtakarításotok.
Ezt csak arra írtam példának, hogy a 13 milliós szám nem az átlag emberek a valós helyzetét mutatja.Felteve, hogy csak ketten laktok az orszagban.
Adj hozzá mondjuk egy havi 100k-s lakáshitelt, egy 50k-s autóhitelt, meg egy 40k-s garázsbérletet is. Esetleg még 3 db. magánegészségügy biztosítást. Nekem van nyugdíjbiztosításom is, csak az majdnem 40k havonta."Ha egy házaspár mondjuk fejenként havi nettó 500.000 Ft-ot keres, tehát 1 millió a nettó havi bevételük, és van egy gyerekük, akkor nehezen hihető hogy összejön ekkora megtakarítás."
Mi a bánatra lehet elkölteni havi 1 mikulást?
Mi az asszonnyal kb 300-400at költünk havonta és még kirándulni meg étterembe is járunk.
Simán el lehet költeni úgy, hogy nem szórod felesleges dolgokra a pénzt.Mi a bánatra lehet elkölteni havi 1 mikulást?
Mi az asszonnyal kb 300-400at költünk havonta és még kirándulni meg étterembe is járunk.
Szóval nyomorogsz...Simán el lehet költeni úgy, hogy nem szórod felesleges dolgokra a pénzt.
Havi 80 -100 -at költök csak benzinre, 2 kocsira fizetem a biztosítást stb. Családi házban lakunk, itt mindig kell valamit csinálni, ami pénzbe kerül, és a rezsi is magasabb, mint egy lakásban.
A gyereknek szinte minden héten kell valamire adni 5 - 15 e Ft. közötti összeget. (Osztály kirándulás, edzés, színház stb. ) Az új ruhákat fél év alatt kinövi, úgyhogy amit idén nyáron vettünk, az jövőre már nem biztos hogy jó lesz.
Én akár havi több mikulást is el tudok költeni, ha kicsit megerőltetem magam, megvan hozzá a know-how-m."Ha egy házaspár mondjuk fejenként havi nettó 500.000 Ft-ot keres, tehát 1 millió a nettó havi bevételük, és van egy gyerekük, akkor nehezen hihető hogy összejön ekkora megtakarítás."
Helyesen: A jó kisdobos ott tud, ahol segít...A jó kisdobos ott segít, ahol tud!
Ott a hiba,hogy ezt nem a KSH irkálja,hanem pénzügyi oldalak. Azt meg Kovács néni az ötödik emeleti panelból,meg a Horváth Karcsi bácsi a harmadik emeletről nem olvassa. Ők Bayer Zsoltin,meg Bencsik Andráson keresztül szívják magukba a viktoriánus propit.Szerinted az a lényeges, hogy le legyen írva az eloszlás? Egyébként le van írva. Hirtelen csak néhány forrás:
Mennyi vagyona van a magyaroknak?
Kijött az MNB felmérésének az előzetese a magyarok pénzügyi helyzetéről. Nagyon sok érdekes dolgot megtudhatsz belőle, érdemes elolvasni, nem hosszú. Néhány dolgot kiemelek belőle. Elöljáróban a nettó jövedelem a különböző decilisekben. A legalsó 10%-ban 2020-ban a nettó jövedelem egy főre havi...kiszamolo.huMegfigyelhetően nyílik az olló a vagyonosok között Magyarországon
Az elmúlt 4-6 évben markánsan gyarapodott egy 1000-2000 fős szupergazdag kör, bár a leggazdagabb 50 000 gazdag ember további gyarapodása is folyamatos trend maradt.novekedes.huEbben a gazdasági mutatóban hihetetlen jól szerepel Magyarország: még Nyugat-Európát is beelőzzük - Pénzcentrum
Meglehetősen kedvező képet mutat a magyar Gini-index, mely az adott országon belüli jövedelmi (vagy vagyoni) egyenlőtlenségek mérésére szolgál. Hazánkban a mutató egy 2020-as felmérés alapján nagyjából az osztráknak és a horvátnak felel meg, és kimondottan alacsony kategóriába tartozik.www.penzcentrum.hu
Más:
Nem vagyok a vagyonkoncentráció bizonyos mértéke ellen. Az innováció, a kutatás-fejlesztés nagy pénzeket igényel. Például Elon Musk sokat fektet a fejlesztésbe. Azt hiányolom -vagy lehet, hogy nem tudok róla-, hogy a magyarországi vagyonosok nem ezt teszik. És ahogy a 20. század elején a gazdag réteg támogatta a kultúrát, azt most nem látom- Ady Endrét, és még József Attilát is gazdag zsidó pénzemberek, gyárosok támogatták. Amire áldoznak, az talán a jótékonykodás. Lásd. Csányi alapítványát, és Mészáros Lörinc is adományoz. De az első két területre többet kellene áldozni.
Ebből elég egyértelmű, hogy zéró gyereked van. Egy apróság pl., manapság egy különtanár kb. 5000Ft/óra, és ha azt szeretnéd, hogy a gyereked esélyes legyen, írjon egy jó felvételit, akkor bizony költeni kell. És jó esetben nem egy gyereked van. 2 gyerekkel csak ez a tétel simán meglehet havi 40-50ezer. Ja, és 2 vagy több gyerek mellett, ha jót akarsz a családodnak, akkor az anya nem dolgozik annyit, hogy 500-at vigyen haza."Ha egy házaspár mondjuk fejenként havi nettó 500.000 Ft-ot keres, tehát 1 millió a nettó havi bevételük, és van egy gyerekük, akkor nehezen hihető hogy összejön ekkora megtakarítás."
.... vagy te magad foglalkozol vele. 0Ft/óra.Egy apróság pl., manapság egy különtanár kb. 5000Ft/óra, és ha azt szeretnéd, hogy a gyereked esélyes legyen, írjon egy jó felvételit, akkor bizony költeni kell.
Respekt, ugyanígy gondolkodom! Én is vettem autót 4 éve pénzért. Először is egy szerény modellt, nekünk már nem kell luxusautó. Garázsom van. Lakásokat nem vettem, elég rizikós azt kiadni."Adj hozzá mondjuk egy havi 100k-s lakáshitelt, egy 50k-s autóhitelt, meg egy 40k-s garázsbérletet is. "
Én nem így szerveztem az életemet ,még soha semmit sem nem vettem hitelre.
Még van néhány ingatlanom is amit bérbe adok mert úgy gondolom bérbeadónak sokkal jobb lenni mint bérlőnek.
Egy családi házban sem magasabb a rezsi. Nekem inkább kevesebb a rezsi. Ráadásul, ha van eszed, tetetsz a tetőre napelemet. A villanyszámla ugrott. Én is ezt csináltam, össze-vissza 2,3 millióba került. A családi háznál csakugyan van mindig valami csináltatni való, erre a számlámon van tartalék, számítok rá, nem szaladgálok majd hitelért.Simán el lehet költeni úgy, hogy nem szórod felesleges dolgokra a pénzt.
Havi 80 -100 -at költök csak benzinre, 2 kocsira fizetem a biztosítást stb. Családi házban lakunk, itt mindig kell valamit csinálni, ami pénzbe kerül, és a rezsi is magasabb, mint egy lakásban.
A gyereknek szinte minden héten kell valamire adni 5 - 15 e Ft. közötti összeget. (Osztály kirándulás, edzés, színház stb. ) Az új ruhákat fél év alatt kinövi, úgyhogy amit idén nyáron vettünk, az jövőre már nem biztos hogy jó lesz.
Senki nem mondta, hogy nem lehet elkölteni havi 1 millát. A művészet az, hogy spórolni is tudj ebből az összegből. Hogy egy-egy váratlan kiadás ne döntsön le a lábadról.Én akár havi több mikulást is el tudok költeni, ha kicsit megerőltetem magam, megvan hozzá a know-how-m. :menő:
Ha gondolod, segíthetek a tiédet is elkölteni. A jó kisdobos ott segít, ahol tud!
Ez csak félig igaz, néhány cikk idézi a KSH adatait. Csak figyelmesen kell olvasni. Egyébként ez csak ripsz-ropsz kikapott 3 cikk volt, egy alaposabb merítésnél sokkal többet lehet találni KSH adatokkal.Ott a hiba,hogy ezt nem a KSH irkálja,hanem pénzügyi oldalak. Azt meg Kovács néni az ötödik emeleti panelból,meg a Horváth Karcsi bácsi a harmadik emeletről nem olvassa. Ők Bayer Zsoltin,meg Bencsik Andráson keresztül szívják magukba a viktoriánus propit.
Ja,csak az a gond,hogy a nyugdíjasok 99%-a nem olvas ilyet,mert nem éri el az ingerküszöbétEz csak félig igaz, néhány cikk idézi a KSH adatait. Csak figyelmesen kell olvasni. Egyébként ez csak ripsz-ropsz kikapott 3 cikk volt, egy alaposabb merítésnél sokkal többet lehet találni KSH adatokkal.
Az, hogy ki, mit olvas, legyen az ő döntése. Ha nem olvassa, akkor ne nyilatkozzon úgy, hogy nem kap nyilvánosságot. A KSH nem médiafórum, nyilván nem fog újságcikkeket gyártani. A világ vagyoneloszlását is magáncégek vagy non-profit szervezetek teszik közzé.
Lásd Qxfam, Credit Suisse! Jelentéseket készítenek, és ezt a különböző médiumok terjesztik.
Az tény, hogy ezek a jelentések nem érik el a legtöbb ember ingerküszöbét. És valóban nem könnyű olvasmányok. Kovács néninek meg Horbáth Karcsi bácsinak meg saját döntése, hogy kit olvas, hallgat.
Egyébként a KSH-nak van weboldala, bárki felmehet és tájékozódhat, ha van kedve. Rendszerint se kedve, se tudása nincs erre a többségnek, a médiumok teszik emészthetővé az ilyen adatokat.