Félreérted a példát; szándékosan marha drága logisztikájú kajákat hoztam (hajó kifogja, azonnali hűtés, gyors hűtve szállítás, stb.), amik közül nem egy olcsóbb, mint a marhahús. De mondhatnám a zöldséget, gyümölcsöt (azért tavaly 1 db birs/1000 ft a pofátlanság netovábbja volt).
Az általam ismert termelők már rég leszoktak a műtrágyáról (állattartó telepekről vagy saját állattartásból oldják meg); így mázsánként 0-700 Ft-ba van.
Üzemanyag nem annyira necces még, legalábbis ha visszaosztod a termék egységárára.
Extra adók (meg sokszor egyéb adók) semennyit nem változtak, nem olyan az értékesítési lánc (előszerződés ha nagy a volumen, kofa felvásárló, ha kisebb), plusz ugye a családi gazdálkodók adómentességi sávja.
Faluhelyen csak akkor mész boltba, ha kifogy mondjuk pár dolog és nem autózol el messzebb.
Mi is hibásak vagyunk; ki kell menni a piacra, keresni kell gazdát és ki kell hagyni 4-8 élősködőt. Lusták is vagyunk, mert ha van kert, miért ne lehetne pár tyúk, kis zöldségeskert, gyümölcsös. Idén kísérleteztem én is. Dacára a birkák pusztításának, pl. paprikát, padlizsánt, almát megtermeltük magunknak. Ha nem is milliós megtakarítás (amit reméltem), de nem rossz. De "ma már a falusi is városlakóként él" (by Kassai Lajos).