1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Hát. Kb egy éve olvasom az oldalt. Most kezdtem el irogatni.
  Ha tudtam volna, hogy ti ezt évente lejátszátok, véletlenül sem kapcsolódtam volna be.;)
  Egy kérdésemre válaszolj légyszives. Lehet már ezt is leírtad máskor. :D
  Van olyan szakma amire azt mondod, hogy mondjuk 30 év munkaviszony után a jóember, jóasszony megérdemli a korkedvezményes nyugdíjat?
   
 2. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ja az egyel fentebb lévő iromány neked szól.o_O
   
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  TEK, banyaszok, tuzszereszek, nok 40 ledolgozott ev utan... mas nem jut eszembe. Majd meg gondolkozom rajta. .. ja, igen: HTKA admin. :rolleyes:
   
  gergo55 likes this.
 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Rokon elég magas pozícióban van a bv-nél.

  Túlóra annyi amit a törvény enged.
  Fizetés katasztrofális (egy börtönőr annyit keres, mint egy bakter...) korkedvezmény nélkül aki kiöregedik az mehet maszekolni...
  Bár a törvény nem különböztet bőrszín alapján, arra mégis vigyáz, hogy a C típusúak egyenletesen legyenek elosztva (még ott is 50% fölött van a bentlakók között az arányuk ahol a lakosság 1%-át se teszik ki).
  Visszatartó erő 0, bent meleg van, jó orvosi ellátás, reggelire Hertz szalámi, ebédre bélszín, vacsorára frankfurti leves... Eu konform...
  Bökő készítés, alkohollepárlás mindennapos dolog, volt aki a cipőkrémből próbált piát csinálni...
  Utánpótlás olyan amilyen, már ott is megjelentek a 150 centis 40 kilós lánykák, akiknek a 120 kiló színizom életfogytost kellene megrendszabályozni...
   
  fip7 and galland like this.
 5. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Köszi. Látom neked is van szived.;)
   
 6. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  A favágók nem?:D:D:D
   
  zeal likes this.
 7. galland

  galland Well-Known Member

  Egy felügyelő 150 többnyire kissebbségi fogvatartottal egy szinten. Irányítsd a napi életet. Vallásszabadság van. A budhistákon kívül minden felekezet jár. Iskola .ingyen, sőt, fizetést kap aki jár . A 40 fős állománytáblára vannak 13-an, ebből 5 főfelügyelő. 150-170 a nettó . Decemberben 130 túlórát termeltem.
  Nagyjából ennyi. Se Karácsonyom, se Szilveszterem nem volt. Januárban eddig 50 óra a túlórám. A szappanért könyörögni kell. 5 perc késés ügyészség. 108000 volt utoljára .Ebből 8000 a kirendelt ügyvéd, akit 7 percig láttam, plusz tárgyalás. Heti 60-70 óra ugyanúgy bezárva mint a fogvatartott. Telefon nem lehet nálad.
  Na, szerinted jár a nyugdíj?
   
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Idén én dobtam fel a korkedvezményt, na de nem arról volt szó -mint ahogy néha kisarkítva látom, hogy a 45 éves nyugdíjas "favágó" vagy akármi otthon nézze a Mónika Show huszonnegyedik ismétlését, vagy járadék mellett menjen el 60-ért biztiőrnek/portásnak. Lehet átképzés civil szakmára, vagy/és legyen ÖMT-s, vagy az ÖTT gerince és pont járásonként eljuthanánk század szintre a tűzoltókkal, mentőssel, rendőrrel stb. együttvéve. Ezekben hivatásokban pont meglenne, hogy van hasonló strukturális/hierarchikus hasonlóság; megvan a családi háttér, aki megszokta a távollétet; járásonként a katonán kívül mindegyikből van, tehát többségének nem járna lakóhelyváltoztatással és még mondjuk 50-55 körül (át)képezhető az ember, ezen felül meg még hozná mindenki a maga tudását. Azért az szerintem evidens, hogy bizonyos beosztásokban az emberek elkopnak, lassabban regenerálódnak, mint egy 20-on éves, és nem lehet mindenki irodista, meg tiszt, vagy épp mentőorvos, vagy főfavágó; na de van egy felhalmozott tudás, amit nem jó kidobni az ablakon, és erre pont megfelel egy "lazább" beosztású tartalékosság és akkor nincs az, hogy honnan lesz oda ember, meg ha lesz is, az se ér semmit és szerintem -amiért szóba került- biztos többen jelentkeznének és szolgálnának tovább mint jelenleg, hisz nagyon sokan választották azért a katonaságot, rendőrséget, mert jól hangzott a korkedvezményes nyugdíj.
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Értem és egyet értek a lényegével, de azért ha jól tudom ott nem lehet igaz ez a 150 centis 40 kilós lányka vs 120 kg színizom életfogytos, mivel nők nem vigyáznak palikra, se vica versa. Ez a jelenség ahol ilyen felállás sajnos össze is jön az életben nem egyszer, a rendőrség.
   
 10. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Értem és egyet értek a lényegével, de azért ha jól tudom ott nem lehet igaz ez a 150 centis 40 kilós lányka vs 120 kg színizom életfogytos, mivel nők nem vigyáznak palikra, se vica versa. Ez a jelenség ahol ilyen felállás sajnos össze is jön az életben nem egyszer, a rendőrség.

  Életfogytosoknál nem tudom, hogy van de voltam már pár meghallgatáson kint sitteseknél és van női fegyőr pasiknál, nőiben egyszer voltam ott nem volt pasi.
   
  gergo55 and zsolti like this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na erre kíváncsi leszek, BV-s mit tud megerősíteni akkor ezzel kapcsolatban... Nekem azért egy zárkaátvizsgálás közben motozás férfi rabnál női fegyőr által hihetetlen egy kicsit.

  Na BV-sek, akkor most ez hogy is van?
   
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Uraim, FIGYELEM, idézet következik.

  "... Új szárazföldi harci-technikai eszközök beszerzéséről egyelőre még nincs hír, (64) ...

  (64) Bár a civilek szerkesztette Haditechnikai Kerekasztal portálon érdekes információk jelennek meg. https://htka.hu (2018.07.06.)"

  Az idézet a HADTUDOMÁNY című folyóirat legújabb számából van (ez a Magyar hadtudományi társaság és az MTA Hadtudományi bizottság folyóirata). A cikket írta Szenes Zoltán, gondolom mindenki tudja hogy nem egy portaszolgálatos tizedesről van szó.
  Szóval - FEL, VIGYÁZZ és BÜSZKÉLKEDÉS!? -
  (de azért csak óvatosan)?!!
   
  Nagy Csaba, gergo55, nyugger and 4 others like this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ne legyel kirekeszto! :p
  Eddig egesz jol hangzik... :rolleyes:
  Szeretsz ott lenni, na. ;)
  Nem biztos, hogy tudni akarom ez mit jelent. :D
  Oke, ez az a pont ahol megfogtal. En kabe egy het alatt helyi lakossa valtoznek. Az ilyenek miatt nem nekem valo a parancsuralmi rendszer. Velem sokszor elofordult, hogy elfelejtettem bemenni dolgozni, es olyan is, hogy foloslegesen mentem be. Ennyi tulora mellet lehetetlenseg felkelni barmennyi ebresztoorara. Ezt tapasztalatbol mondom. Csak torott oraim vannak... :oops:
  Meg egy rohadt tetris sem? :eek:
  Egyebkent engem ez nem zavar. Mashol is ez van. Nem azert mert ki van tiltva a telefon, hanem mert dolgozni kell es nincs ra ido.
  Elfogyott a szmajli. Muszaj leszek komolyan valaszolni.
  Bocs, de azt hiszem, hogy szivatasert nem jar a korkedvezmenyes nyugdij. :( (<-- eh, talaltam meg egyet.) Ha fel lenne toltve az allomany es eletszerubben kezelnek a kihagasokat (tudom, naiv vagyok), akkor azert nem lenne olyan rossz munkahely, sot. Addig is kitartas.

  Nyilvan semmi ujat nem tudok mondani, hogyan lehetne nalatok jobb a helyzet. Sajto es nyilvanossag nem jatszik. Esetleg szakszervezet vagy a szolgalati utat betartva reklamalni? Feltetelezem jeleztetek mar felfele, hogy lenne min valtoztatni. Hol, milyen szinten akad el a dolog?
   
  phaidros likes this.
 14. fip7

  fip7 Well-Known Member

  zeal

  Nekem volt családi érintetségem is BV ügyben, és baráti is van. A helyzet az, hogy iszonyatosan magas a stressz faktora a helyi BV-nek. Nekem közvetlen családtagomat szerelték le, mert mentális betegségei lettek tőle, ugyan ebben a korosztályban szintén jellemzőek a mentális zavarok és a rák (elsősorban a gyomor rák). Nincs megbízható statisztikám, de azok alapján amiket én beszéltem az ismerősökkel, meg akiket ismertem olyan 15 évvel alacsonyabb a várható élettartalom BV őrként, mint amúgy. A legtöbbjük vagy bedilizik vagy 50-60 évesen meghal rákban. Extrém mennyiségű stressznek vannak kitéve, hosszú éveken át! :(
  (Amúgy a családtagom volt katona, rendőr, maszek szekus, és BV-sként szerelték végül le. Elmondása szerit a helyi BV 100-szor rosszabb volt bármelyiknél!)
   
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Pedig nagy naivan eppen ezt gondoltam a legnyugisabbnak.
   
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Náluk elvileg csak ideiglesen vannak amíg elkészül a börtön aminek a kiszolgálására ki lettek képezve. Az egyikük ott pattogott neki (190 centi-140 kiló fegyelmezés), hogy őt kiképezték ilyen helyzetek kezelésére, mikor mint új főnöke megkérdezte tőle biztos ezt akarja-e. Zárkába nem mennek, toronyban, irodában vannak, ahol sok kárt nem szenvedhetnek.
   
 17. galland

  galland Well-Known Member

  Reklamálás esetén többnyire becsendesítenek. Rád állnak, jön a "meddig tervezel itt dolgozni " duma. Szolgálati panaszt elolvassák, ok, majd megoldjuk, eltelik 3 év, és ugyanott vagytok. Nincs pénz, nem szabályos, jönnek a dumák. Nálunk is sok a nő. Semmire nem jók. Mondjuk nálunk nem motoznak. Toronyba se járnak, mert már nem üzemelnek. Ülnek a számítógép előtt, járőröznek, beléptetés. Persze mind valakinek a vakilye. Fêl év és mennek a 8 órás beóba.
  Most leszek kirekesztő. Gyűlölöm az egyenruhás nőket :)
   
  Ooorky likes this.
 18. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor tényleg nagyon naív vagy , hiszen bármelyik állami intézményben/szervnél/munkahelyen (kezdve az óvodától egészen a MH-ig) a benne lévőknek jelentős többsége valamennyire minimum engedelmes, együttműködő, legtöbbször kollektívan és aktívan együtt dolgozó. Na ilyent a BV-nél "vendégeskedőkről" csak tévedésből tudok elképzelni, ott minden az "emgemjobbannemszívatszmeg/ csakazértse/majdénakkoris megmutatom/úgyiskicsinállaktégedvagyacsaládodat" szellemében működik. Nagyon szar helyzetben kellene lennem hogy azt a munkát bevállaljam olyan emberekkel körülvéve, velük szemben. Van a BV-nél személyes ismerősöm is (ha még ott van, elég rég találkoztunk), szóval nem irigylem őket ...
   
  fip7 and molnibalage like this.
 19. Roni

  Roni Well-Known Member

 20. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ugyan ez igaz az (általános)iskoláról is, csak ott még a lányoknál éppen gyűlölöm/öribari és az élet nagy fájdalmai jellegű "tragédiák" is vannak. :D
   

Ezen oldal megosztása