Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Nekem nem a szovjet megnevezéssel volt bajom hanem ezzel:
"... ugyanis ami előrevivő korszerű harckocsi fejlesztések történtek a hidegháború alatt a SzU-ban, azok jellemzően Ukránok volt: T-34, T-54, T-64, automata töltőberendezés, Kontakt-1, Kontakt-5.
Az orosz tervezők csak másoltak, jellemzően gyengébb képességeket: T-62, T-72, T-80-ba gázturbina beépítés."

Ez egy akkora hazugság , amit jó érzésű ember nem hagyhat szó nélkül. Szerintem.
Szóval ez lett megcáfolva, teljesen jogosan.

Mivel folyamatosan orosz és német mérnököket emlegettél, amikor szokásod szerint a németeket köpködted.
Ezért javasoltam, hogy a hidegháború alatt szerencsésebb a csillogószemű szovjet mérnök megnevezés.
;)

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Nekem nem a szovjet megnevezéssel volt bajom hanem ezzel:
"... ugyanis ami előrevivő korszerű harckocsi fejlesztések történtek a hidegháború alatt a SzU-ban, azok jellemzően Ukránok volt: T-34, T-54, T-64, automata töltőberendezés, Kontakt-1, Kontakt-5.
Az orosz tervezők csak másoltak, jellemzően gyengébb képességeket: T-62, T-72, T-80-ba gázturbina beépítés."

Ez egy akkora hazugság , amit jó érzésű ember nem hagyhat szó nélkül. Szerintem.
Szóval ez lett megcáfolva, teljesen jogosan.
azért az arcod mellett látszik hogy nagyon nem vagy tisztában mondjuk a T64-80-as család fejlesztésével, meg az sincs meg, hogy a T72-90 miért lett olyan amilyen.... (ezeknek mi az ipari háttere, miért úgy és ott gyártották őket, és momdjuk a SZU történetében melyik milyen szerepet kapott.....)

• Vicces
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 617
62 387
113
Mivel folyamatosan orosz és német mérnököket emlegettél, amikor szokásod szerint a németeket köpködted.
Ezért javasoltam, hogy a hidegháború alatt szerencsésebb a csillogószemű szovjet mérnök megnevezés.
;)

Nem, te konkrétan ezt álítottad:

Mondom, annyi köze volt ehhez az ukránoknak fejlesztés terén, mint a Rómaiaknak Romániához.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 203
32 729
113
Mondom, annyi köze volt ehhez az ukránoknak fejlesztés terén, mint a Rómaiaknak Romániához.
Hasonló, ám más történelmi korhoz kapcsolódóan egyetemi oktatómat idézve "A Kijevi Rusz uralkodójaként Bölcs Jaroszlav (978-1054) annyira tekinthető ukránnak, mint Julius Caesar román nemzeti hősnek" :D

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 298
74 090
113
A legelső snitten azon a sziklákkal körülvett hajóroncsos öbölben szakadt már le többször a szikla. Lent is életveszélyes meg fent a sziklán is ahol utak mennek körbe. Le is volt zárva egy darabig a szikla és az öböl is. Gyönyörű video van róla amikor a fürdőzőkkel öbölben leszakad a szikla. Akkor mindenki megúszta élve, mert előtte voltak ott is a vízben ahova leszakadt. Legalább 4 ilyen katasztrófát láttam már videon híres tengerpartokon az utóbbi 4-5 évben. Tengerparti kőalagutak összeomlása stb. Az egyik "kőhíd" leszakadása után angliában 38 embert mentettek ki helikopterrel, mert miután bementek rajta leszakadt mögöttük. A sziklák meredeksége miatt még a tenger felől sem lehetett őket menteni. Gondolom tapsikolt a brit partiőrség örömében.

Ezek nagyon szép de életveszélyes helyek. Van olyan felvétel ahol a szállodától 5m-re szakadt a tengerbe egy egész merdek köves hegyoldal. Azoknak is szerencséjük volt, nem volt áldozat.
Simán lerobbantanám a picsba, aztán lehet fürdeni nyugodtan.

• Vicces
Reactions: Leonidas

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 456
113
Gondoltam látva rajta a fűrészt és a zsigerelő pengét:). Amúgy még mindig az a helyzet, hogy a vadászok többsége annak ellenére, hogy milliós puskákkal "szaladgál" a kései tekintetében már korántsem ennyire "igényes"?
Sőt zsigerelni és nyúzni se tud ! Ha azt mondod neki körmöljön ki egy gereznát hát csak néz mint kezdő buzi a gőzfürdőben !

• Hűha
Reactions: Wilson

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 887
9 903
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bírom az ilyen ötleteket. Mármint tényleg tetszenek az ilyen elképzelések. De ezt ha jól vettem ki, teljesen fejben elképzelés alapján gyártották le aztán a terepen kiderült, hogy alig jó valami. Kb a fűtés volt jó. Sima kerékkel akartak menni a hóban, volt hogy tolatva akartak haladni a pótkerekek felhasználásával... nonszensz. Alulmotorizált volt. Egyetlen poén, hogy ha még igaz, hogy nincs meg a jármű roncsa, valahol el van veszve a hóban-jégbe. Roncsvadászoknak még jó móka lehet megtalálni.

• Tetszik
Reactions: enzo
T

Törölt tag

Guest
Az előválasztás második fordulója pénteken volt az RTL Klubon:

Itt már jól lehetett látni az eltérő irányokat, egyáltalán nem volt olyan nyugis, mint az első.

Nekem már tököm tele van az egésszel.

Jobbikos jelölt semmit se csinál, a pártirodán van egy plakát oszt csók.

Mindenki más jelöltje meg naponta szórólapoztat, szombaton egész nap bömböltette a "zenét" az iskola udvarán ahol 'szavazni' lehet, ma meg az autók vezető oldali ablakára celluxoztak tollakat a nevével...

Kicsit se átlátszó az előre leosztott szerep, csak hát full narancsos városban nehéz.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 887
9 903
113
És milyen csúnyán néztek rám a kollégák, mikor mondtam, hogy nem biztos, hogy a pályán maradok még 6 évet. Nem is értem ...főleg, hogy ma mondta az igazgató, hogy 14%-al kevesebb fizetést enged a központ, mint megbeszéltünk. Így meg, előzetes számításom alapján egy fém kétszázassal több csak a nettó, mint egy napszámosnak; nyáron meg fizu sincs.

Ez azért érdekes, mert négyévente megerősíted a szavazatoddal ezt az oktatáspolitikát, amiből aztán menekülsz...

• Tetszik
Reactions: ladagrant

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 887
9 903
113
Nekem már tököm tele van az egésszel.

Jobbikos jelölt semmit se csinál, a pártirodán van egy plakát oszt csók.

Mindenki más jelöltje meg naponta szórólapoztat, szombaton egész nap bömböltette a "zenét" az iskola udvarán ahol 'szavazni' lehet, ma meg az autók vezető oldali ablakára celluxoztak tollakat a nevével...

Kicsit se átlátszó az előre leosztott szerep, csak hát full narancsos városban nehéz.

Bármit csinálnának neked úgysem tetszene :) Ha nem zavart, hogy Románia beért minket gazdaságilag rosszabb helyzetből, ha nem zavart, hogy az oktatás, az egészségügy, a közművek, az utak leépültek, ha nem zavart, hogy több ezer milliárd forint "eltűnt", hogy Magyarország eladósodott, hogy a honvédelmi költségvetés csak 2016 környékén érte be a 2010 előtti szintet, hogy tisztességes vállalkozónak nincs helye az országban, hogy teljesen elszegényedett az ország, hogy ... bárki bármit csinálhat, ha nem a probléma forrását nézed.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 416
113
Ez azért érdekes, mert négyévente megerősíted a szavazatoddal ezt az oktatáspolitikát, amiből aztán menekülsz...
Ezt ki mondta, hogy én mit és milyen gyakran erősítek meg?
3 évre terveztem, eddig háromszorosan túlteljesítettem. Másnak is lehetőséget kell adni, nem vagyok önző.
Nekem nem a rendszer, de alapvetően még nem is feltétlen az oktatáspolitika miatt "menekülök". Eddig sem feltétlen csak a pénz motivált. (Alapvetően nem ebből élünk meg. )
Amiből "menekülök", az a gyerekek (és itt nem feltétlen magára a gyerekre gondolok, hanem mindaz, ami mögötte van, a szülők, a társadalom stb).
De lehet, hogy a hiba amúgy bennem van, mert én nem szeretem az időt haszon nélkül tölteni, hússzor elmondani valamit, meg, hogy majd lesz valahogy. Ma meg ez a divat, nem a munka, meg a szorgalom és a kitartás.

M

molnibalage

Guest
A műsor fele jó. Amikor Maróth beszél. Csak az az önfényező pávián műsorvezető nen kellene bele.
Az egész műsor alatt nem sikerült a Honvédséget Honvédségnek hívni, hanem hadsereg volt.
Ha csak ez lett volna a legnagyobb baj az egésszel.
J. meg egy önfényező, szereplési vágytól égő majom, ezt eddig is tudtam.
Ez kb. a narancsos haveroknak szóló összeröhögés volt. Semmi több.