Az időfaktorra gondolj! Egy szülésnél, vagy egy infarktusnál ne kelljen már egy órát autózni.
Oké, a sérv talán nem a legjobb példa volt, de pl. ott van a másik leggyakoribb hasi beavatkozás, az epekő. Egyszer bekerül akutan a kórházba a létező legnagyobb fájdalommal. Már ott nem mindegy, hogy mennyi ideig rázza a mentő. Rossz belegondolni is... Az ellátás, a rutinvizsgálat, labor plusz ultrahang megy a kisebb kórházakban is. Egynapos sebészet, rutin laparoszkópos ellátás, később vagy másnap hazamehet. A kontrollra sem kell a világ végére utazgatni. Ha esetleg a kórházban kell maradni, akkor a (sokszor autó nélküli) rokonok is seperc alatt meg tudják látogatni. A sebész és a körzeti is személyesen ismerik egymást., stb, stb. Jobb ez így, szerintem.
Hidd el Pesten ping-pongoznak a legtöbbet a betegekkel.
Hiába területileg illetékes, de most hétvége van, meg most költözünk, felújítunk, nem tudom én csak egy rezidens vagyok a professzor a műtőben van vigyék innen a beteget, soha nem is kezeltünk ilyen betegeket, nem kezeljük, ha ivott, nem kezeljük, ha egy horzsolás van rajta stb, stb...