Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 555
4 801
113
Szerencsére nem nézek reteket! De kérdezzétek meg Vettelt és Hamiltont! Ők a pedok nagy támogatói. :)
Én sem, de a lányaim kedvelik ezt a műsort. Tegnap pont leültem közéjük és egyszercsak… hopp eltűnt a jobb ülésből a csajszi…! Amivel nincs gondom, sőt akár többet is mutathat…, de ez 12-es besorolás. Ez meg nem egy film. Keményen ők szerkesztik. Egy VV-hez volt külön kiadás.
Ezek meg szándékosan provokálnak!

• Dühítő
Reactions: Kim Philby
M

molnibalage

Guest
Idős afgán férfi Jezail hosszúcsövű kovás puskával.

Man in wool scarf and coat poses with East India Company rifle, Afghanistan, 1968 Photographer: Thomas J. Abercrombie ”

227795002_350852706570970_994803882905899522_n.jpg

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 238
37 940
113
" A valóság olyan mint a jó vastag hab mögött rejtőző erős bajor sör meg kell kóstolnod ahhoz, hogy kiderüljön mennyire ízlik neked"

/von Hózentróger tbrn intelmei fiához a későbbi von Klinkenhoffen tábornokhoz/

:):)
"Rendes lány ez az Yvette. Persze most azt kérdezik tőlem, hogy hogy mondhatok ilyet akkor, amikor francia létére a német megszállókkal cicázik. A kételkedők számára azt válaszolom, hogy tiszteletre méltó benne a pénz az egyenruha és az irántam érzett nagyfokú tisztelete/szeretete."
/René Artois : Allo, Allo, avagy egy francia vendéglős szemével a német megszállás/

W

Wilson

Guest
"Rendes lány ez az Yvette. Persze most azt kérdezik tőlem, hogy hogy mondhatok ilyet akkor, amikor francia létére a német megszállókkal cicázik. A kételkedők számára azt válaszolom, hogy tiszteletre méltó benne a pénz az egyenruha és az irántam érzett nagyfokú tisztelete/szeretete."
/René Artois : Allo, Allo, avagy egy francia vendéglős szemével a német megszállás/
Annak idején imádtam ezt a sorozatot az összes részét láttam:).

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 238
37 940
113
" A katonák nem csinálnak semmit a laktanyában de ezt minden nap nagyon korán nagyon gyorsan és a többiekkel együtt teszik"

/idézet von Hózentróger tbrn a Fegyelemről szóló kis kátéjából/

Azt kihagyta, hogy mindezt:
"A katona fegyelmezett lustasággal leplezi az ellenség kémei elől, hogy megfutamofásra bármikor, bármilyen körülmények közt készen áll."
/Swartzenkatzen ezredes kommentárja von Hózentróger tbrnk fegyelmi kisktéjához/

(Ezekért ban lesz a jutalmunk.)

W

Wilson

Guest
Azt kihagyta, hogy mindezt:
"A katona fegyelmezett lustasággal leplezi az ellenség kémei elől, hogy megfutamofásra bármikor, bármilyen körülmények közt készen áll."
/Swartzenkatzen ezredes kommentárja von Hózentróger tbrnk fegyelmi kisktéjához/

(Ezekért ban lesz a jutalmunk.)
Várjál mi lesz akkor ha kész leszek von Hózentróger tbrn életrajzával:):).

Amúgy Igazad van klasszikust csak pontosan szabad idézni:)

Akkor mára ígérem tőlem ezek lesznek az utolsók:)

"Nagyon bátor személynek kell lenned, hogy gyáva legyél a szovjet hadseregben."

/részlet von Hózentróger tbrn A szovjet katona cikkéből Die Wermacht 1942. január./

"A bátor katona ugyanolyan katona mint a gyáva katona csak a bátor katona nem kívül hanem belül fél"

/von Hózentróger tbrn Elmélkedések a Német Birodalmi Hadsereg rohamcsapatainak mélylélektanáról 1917/

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 238
37 940
113
Várjál mi lesz akkor ha kész leszek von Hózentróger tbrn életrajzával:):).

Amúgy Igazad van klasszikust csak pontosan szabad idézni:)

Akkor mára ígérem tőlem ezek lesznek az utolsók:)

"Nagyon bátor személynek kell lenned, hogy gyáva legyél a szovjet hadseregben."

/részlet von Hózentróger tbrn A szovjet katona cikkéből Die Wermacht 1942. január./

"A bátor katona ugyanolyan katona mint a gyáva katona csak a bátor katona nem kívül hanem belül fél"

/von Hózentróger tbrn Elmélkedések a Német Birodalmi Hadsereg rohamcsapatainak mélylélektanáról 1917/

Ezeknek külön topik kéne... mélylélektan+hülyeség.

W

Wilson

Guest
Azért meg van ennek is a kockázata mert ha egy ilyen nevű topikot létrehozunk simán benne van a lehetősége annak,hogy szélesre tárjuk a virtuális "pokol" kapuját ahová seregestül fognak betódulni a fekete öves trollok, és a fórum moderátorainak annyi "munkát adnak",hogy nem csak minket hanem még az unokáinkat is örökre kitiltják a fórumról:):)

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 238
37 940
113
Azért meg van ennek is a kockázata mert ha egy ilyen nevű topikot létrehozunk simán benne van a lehetősége annak,hogy szélesre tárjuk a virtuális "pokol" kapuját ahová seregestül fognak betódulni a fekete öves trollok, és a fórum moderátorainak annyi "munkát adnak",hogy nem csak minket hanem még az unokáinkat is örökre kitiltják a fórumról:):)
Ja.
"Ne hagyjunk más hülyéknek teret, ha mi is elég hülyék /AB normálisak/ vagyunk, hogy kitöltsük."
/A néma bohóc: Elmondtam volna... /

• Tetszik
Reactions: aquarell and Wilson

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 486
34 596
113
Ez nem erről szól. Igazából a gyerekkori kétnyelvűség a hatalmas előny, teljesen másképp formálódik a logikai készségük, a gondolkodasuk, en nonstop magyarul beszelek a gyerekekhez ha nincs amerikai velünk. Felnőttkorban is keszsegeket meg gondolkodasmodot alakitja, no meg teljesen mas latokorrel, kulturaval stb ismerkedhetsz meg.
Áthoztam ide.
Alapvetően nem vagyok nyelvtanulás ellen. A gyerekem is két nyelvet tanul, mert van rá tehetsége és érzéke és gyerekként talán könnyebb tanulni. Egyiket első óta, a másikat idén kezdte. Ha hülye lenne hozzá, mint az apja, akkor nem erőltetném. (Az iskolában meg csak negyediktől kezdenék egy nyelvvel.) Azt gondolom, hogy legyen megfelelő nyelvtanítás, nyilván az sem valós, hogy mindenki több nyelven beszéljen anyanyaelvi szinten illetve több kultúrális környezetet ismerjen teljesen.
Nekem a kötelezősséggel van bajom. Meg azzal, hogy egyrészt vannak, akik lenézik azt, akik nem tanulnak nyelvet, de az sokkal jobb, mikor azért adtak ki diplomát, mert levizsgázott, de igazából használható nyelvtudása mégsincs? Akkor az jó? Szerintem nem.
Kultúrával meg nem biztos, hogy a nyelvismeret által ismerkedsz meg -de tény, hogy sokat segít- hanem, hogy valahol ott élsz és részt veszel a társadalomban.
Ha jól tévedek te tanár vagy ugye?
Jól. Az is, meg más is, meg tanulok mást is.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 752
36 644
113
Off

Sajnos nem. Az átlag német élelmiszer sokkal minőségibb (drágább is jóval) , mint a magyar boltokban kapható hús, gyümölcs stb.. Amit idehoz a Lidl, Aldi az a kinti szinvonal alja, de sajnos nálunk nem lóg ki a sorból.

Ez azért van, mert nálunk az ár fontosabb mint a minőség. Ez meg fizetésfüggő. Ez van...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 332
74 160
113
Ebben igazad van, de az nem csak a figyelemhiányból következik, hanem a szocializációjuk része is. A család hangos, nincsenek tekintettel sem a szomszédokra, sem a gyerekeikre. Ehhez jön még az a probléma, ami most már több generációs náluk, hogy nem látják a szülőket dolgozni, nincs "rendje" a napnak, nincs reggel felkelek, mosdás, fogmosás, munka (iskola), délután haza, tanulás (esetleg). Az van, hogy a szülők szarnak a gyerekre, van és kész, azok meg egész nap "valamerre" vannak, bandáznak, bekerülnek a stricik és kábszer ereskedők világába már fiatalon, aztán ez a modell amit követnek. Bandinak mercije van -> Bandi gazdag (faszt) -> Én is olyan akarok lennimint Bandi -> Bandi herbált terít, meg van négy lány akiket futtat (meg néha a szart is kiveri belőlük), Bandi gyúr egész nap, jó az alakja (faszt, felfújt egybenyakú) -> nekem is kell pár bige, meg én is teríteni akarom a herbált -> én is gazdag leszek. Ennyi a terv. Amit meg a srác is elmondott: baromi nehéz bármit is elérni, mert a szülők sem akarják azt a modellt követni, az egész környezet visszahúzza őket.
Amikor a Bükki Nemzeti Parknál dolgoztam, egyszer a körzet őrével felmentünk a Mátraszőlős feletti a hegyekbe egy lopás bejelentése után. A terepjárónk félúton azt mondta, hogy inkább gyalog menjünk, utána még cirka fél óra egyre nehezebb hegyi úton felfelé kaptatás után elértük a célt. Egy régi kőbánya volt, ahol a szoci időkben felhúztak pár kiszolgálóépületet, 25-50 cm-es vasbetonból. Na, az elkövetők, természetesen sötétfehérek voltak, ezeket a gyenge szerkezeteket csákányozták szét, hogy a bennük levő vasat ellophassák. Mi az kollégával csak abba gondoltunk bele, hogy a mindennapi hegyeket járó rutinunkkal is ínszakasztó jellege volt az útnak odáig, de ezek utána még szétverték ezeket a lágy struktúrákat, aztán lehordták azt az x tonna vasat. :D Ha rendesen dolgoztak volna, szerintem ma is kapnának egy Rendkívüli Arany Sztahanov Megacsillagot Ujjnyi Aranyfuxxal És Gyémántberakással. Szóval mehet ez, hogy a munka becsülete, meg a hasonlók, de a néplélek ami bennük dolgozik, mást mutat. Van egy kis részük, aki törekszik a jobbra, mert belátást is kapott, esetleg elég intelligenciát, de a többi, mégha képes is lenne valami nagyra, inkább csak akkor teszi, ha érzi, hogy most aztán rafináltan kijátszott valami ellenállást.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 478
113
Olimpia, jobbikosok a pridon, és az Unió be akarja tiltani a humort, mert az a szélsőjobboldal fegyvere:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.