Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 436
9 942
113
Hát ez mondjuk szintén egy szempont lenne, hogy ne foltozzon.
Ha már van lőszeres ládám, akkor csak használnám is valamire.
Akkor viszont ugrik a lenolaj? Marad az alapozó (?).
Ha valami finom bútor lenne, akkor arra a természetes megoldások csúcsa a méhviasz. Megolvasztva vékonyan átkenni, és letörölni, az lezárja a pórusokat és nagyon szép felületet ad. De ez egy lőszeres láda, erre egy jó színtelen, vízbázisú alapozó kell. Bemész egy festékboltba, és ott szívesen adnak.

• Tetszik
Reactions: phaidros

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 112
11 270
113
Valahogy úgy. Csomó dolgot kifelejtettem:

• AI,
  • önvezető Tesla elektromoskamion!
  • Blokkcséjn,
  • ezzel is csak a CBDC-t vagy a WEF-et akarják bevezetni,
  • aranystandarddal nem lenne ilyen gond,
  • lenézed Észak-Koreát, mert csak mert nekik nincsenek kamionok az összeszart budikhoz? Honnan tudod, beszopod az amerikai propagandát, te agymosott!
  • Indiai vendégmunkások kellenek, azokat nem zavarja!
  • a vendégmunkások elveszik ezeket a jó kis melókat a nőktől!
  • az én adómból?
  • A Monarchiában Ő Császári és Királyi felsége kegyelméből ez meg volt oldva!
  • A T-72 gombokból átalakítható lenne mellékhelyiséggé...
  • a Lynx akkora, hogy abban egy zuhanyzó is elférne!
  • Ha lenne nemzeti farostlemez gyártás, akkor lehetne ilyen pottyantóskat eszkábálniuk a népeknek, és az prögetné a gazdaságot
  • Ezt a videót mindenképp nézzétek meg!!!!!4444!!!!4444!!!444!!! Nagyon megéri!!!!

Biztos még mindig kimarad valami...
Az aktuális állapotokat tekintve a lényeg benne volt, (Orbán, Putyin).
Esetleg még egy kis gyurcsány elfér, ha már ma koccant egy Suzukival.

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
764
1 926
93
@Ramzana

1987_a_cat_and_trained_german_shepherds_the_final_exam_for_police_service_dogs_germany.jpg

1987. A kiképzés vége. Végzős rendőrségi német juhászok utolsó tesztje egy macskával

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
556
1 871
93
@Catles
És akkor mindenhol máshol miért alacsonyabb?
Ott is sz@r volt a termés meg a hb ott is érződik.
Több oka is van valszeg; egyrészt már 2021 végén az inflációs sor elején voltunk (7% felett volt az infláció nálunk), már nem tudom pontosan mikor, de bejöttek az árstoppok, amire Matolcsy nemrég azt mondta hogy 3-4%-kal növelik az inflácót (mivel a boltok szétterítik a plusz költségeket a többi termékcikkeken) minderre rájött a 2022 év eleji választási pénzcunami (SZJA visszatérítés, előrehozott fegyverpénz) amit máshol nem játszottak el, ami így megdobta a gazgdaságban forgó pénz mennyiségét, a háború természetesen még jobban felnyomta az alapanyag és energiaárakat ami lehet hogy minket jobban ütött mint akik kevésbé nyitott gazdaságot üzemeltetnek, illetve szerintem a szektorális különadóknak is lehet némi inflációgerjesztő hatása.
Legutóbb Matolcsy azt is mondta hogy a nagyarányú élelmiszer infláció (mivel magasabb mint a többi országban) annak köszönhető hogy a magyar élelmiszeripar kevésbé hatékony mint a fejlettebb országokban. Ezt így nem tudom megítélni, de pl. a legtöbb konzervgyár nyugati kézben van (amelyik pedig nem - pl. a Kecskeméti Konzervgyár - az brutál jó számokat produkál), meg amire rálátok; az almasűrítmény gyártó üzemek jó része is, így elsőre nem világos hogy ez miért lenne is így, de annyira nem mentem utána a témának. (Amúgy ha érdekel az MNB negyedévente közzéteszi az inflációs jelentését, abban elemezgeti ezeket a dolgokat.)

Idéntől szerintem már mindent visznek az ún. másodkörös hatások; amikor az emberek/vállalatok már számítanak az inflációra és béralkunál/értékesítési ár kalkulálásánál figyelembe veszik, vagyis az infláció öngerjesztővé válik vagy vált, ezt akarja tűzzel-vassal írtani az MNB, mert ha ez beragad akkor tartósan magas inflációra készülhetünk (ami mondjuk nem a mostani 25% lesz, de 10% körüli)

• Tetszik
Reactions: Pogány

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 697
12 641
113
Ez is tök király szómagyarítás! Annyi gond van a magyar sajtóval, és te sorra a legjobb kúzásaikon akadsz fenn :)

Én meg nézem a hirdetéseket, és utazni már desztinációra kell, lakást már lokáción veszel, applikáció segítségével, viszont a "tétel" szó helyett már "címek" (title) vannak a kínálatban, mármint portfólióban, ahonnan a gémerek megvásárol... prokurálják azokat.
Minden ilyen trehányság, slamposság és nyelvszennyezés egy kicsi trianon....

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 647
11 222
113
Én általában szerszámok nyelét kezelem le vele, ott beválik. Beltéren csak egyszer használtam, a kandalló tisztító szerszámoknak esztergáltam új nyelet, azt kentem le vele, jól megbántam. Évek (!) múlva is amikor megfogtam finoman olajos tapintású maradt utána a bőröm. Nem nagyon, csak pont, hogy nem szívesen ültem vissza a gépe elé megfogni az egeret. Vannak erre jobb, modernebb megoldások.
Az általad említettekre kiváló a dán, vagy keményolaj. Szerszámnyélre az egyik legjobb választás.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 647
11 222
113
A két zár nem érdekel, az lehet rozsdás.
Az én életemben nem fog szétmállani a fém :D
A fa aggaszt. A papírt majd később.

Azt hittem itt majd megmondjátok a tuti megoldást :D
Hajlok a lenolajra, csak abban nem vagyok biztos, hogy az elég kraftos lesz, hogy a fa széthullását megfogja.
Nem tudsz olyan sokáig élni, hogy ez a ládikó - normális körülmények között tartva - ne éljen túl téged.
Minél többet agyalsz dolgokon, annál inkább elbonyolítod a megoldást.
Itt is, legalább kettő működőképes megoldást kínáltak már a topictársak.
Dönts valamelyik mellett, csináld meg és boldogság lészen.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 875
29 823
113
Nem tudsz olyan sokáig élni, hogy ez a ládikó - normális körülmények között tartva - ne éljen túl téged.
Minél többet agyalsz dolgokon, annál inkább elbonyolítod a megoldást.
Itt is, legalább kettő működőképes megoldást kínáltak már a topictársak.
Dönts valamelyik mellett, csináld meg és boldogság lészen.
Ennek a pozitív gondolatnak /ti. előbb lefő a kávém/ a szellemében fogok eljárni.
Sokkal jobb. köszi :D

T

Törölt tag

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.