Nem tudom igazolni, ugyanis akkor költöztem be, minden fel lett újítva, vezetékek cserélve (egyébként akkor az egész épület szanálva lett). Ja, és előtte évekig üresen állt, katasztrofális állapotban. Tehát nincs előtte-fogyasztás.Nem vagy könnyű helyzetben.
Viszont, ha tudod igazolni, hogy 10 évvel ezelőtt vettél egy villanysütőt és ezt beüzemeltetted, akkor a fogyasztási adatokból kiderül, hogy a gáz fogyasztás csökkent és a villamos energia felhasználása megnövekedett.
Sajnos valóban van egy olyan hülye előírás, hogy jelezned kellett volna a gázfelhasználás milyenségét. Csak fűtésre vagy vegyes célra használod.
Viszont, ha a fogyasztásmérőnél nem találtak semmi rendellenességet mérőcsere, akkor lehet mondani nyasgem. Sértetlen mérő utáni vezetéken úgy fogyasztasz ahogy akarsz. Bár ez a "rezsi csökkentés" után nem egészen igaz. Szóval, ha a mérő előtti gázvezeték és a mérő sértetlen, akkor elég csak ennyit mondani az ügyefogyott ügyintézőnek.
Állítják, hogy csak Überprüfungra van szükség. Viszont nem tudták megmondani, hogy arra egyébként hány évente. Nem tudták megmondani, hogy amikor a kéményseprők ellenőrzik a gázkazánt, adnak 4 évente egy matricát, akkor ezt miért nem jelzik a Wiener Netze felé, és miért nekem kéne jeleznem. Eleve mást mondott a csaj a Wiener Netze-nél meg mást a két fazon, akik a gázórát cserélték.
Ja, egyébként vegyes felhasználás, mert a főzőlap gázos. Azt is elektromost akartam, de az elektromos hálózat nem bírná el.