Nálam is a világ legveszélyesebb harci kutyája lakik, bárkire figyelmeztetés nélkül felugrik és halálra nyalja, ha véletlenül rálépnek a lábára nem odakap, hanem bocsánatot kér...
Talán újfujlandid van? Az még ki is ment a vízből ha akarod ha nem.
S nagyon barátságos, szép nagy jószág!
De lehet, érdemes lenne bevezetni egy többszintű "kutyatartási jogosítványt" (mint ahogy egy többszintű vezetői engedélyt pl. 200-300+ lóerős autókhoz), emberevő szörnyeteget ne tarthasson akárki.
- Ebben igazad is van, ám hogyan szelektálod ki - ki tarthat pitbúlt?
Pl. ha hosszúra van hagyva a póráz, vagy ha erősebb a kutya, mint a gazdája.
Ebben van igazság, ilyet láttam én is, mikor idióta apuka rábízta a 60kg-os kutyasétáltatást a 15-éves lányára! No volt ott minden csak nem kutyasétáltatás! Hamar kiderült ki sétáltat kit!
Apuka meg csak röhögött hogy lobog a lánya a kutya után, papucsban!
Nem. Sajnos nem jellemző.
Ám valamikor el kellene kezdeni a szabályozást! Nem állapot hogy gyermeket megmar egy kutya!
Vagy kerítésen keresztül kiront egy arra kerékpározó emberre egy kutya s leszedi a kerékpárról.
- Az asszonnyal sétáltunk, mentünk anyósomékhoz. A járda mellet közvetlen rácsos vaskerítés. Beszélgetés közben a kerítésre rontott egy kaukázusi juhász, a 80 kilójával s a csendes hangerejével. Mondanom se kel nejem a nyakamba, (ennek mondjuk örültem) ám mondtam neki ezt este kellene!
Szóval ez sem egy nyerő hogy az emberre a frászt hozza a nagy dög!
Írja ki a tulaj hogy kutyával őrzött terület s az arra járó látja s fel tud készülni a hangzavarra!
És nem értem, az egyik szomszédban szobakutya van, a másikban nincs kutya, hová jön? Hozzánk. Nincs kint a kutya tálja, úgyhogy maradék sincs, amire jöhetne.
A sündisznó pajorokat, rovarokat, végig dúrja a virágágyásokat, növények tövét. Mindent összeszed! Hasznos állat, ne bántsátok őket! Nálunk a gyepszellőztető alatt szeret aludni, az is tüskös!
S ott nem fér hozzá a kutya.
Igaz a kutyák is nagyon ellenszenvesek velük, mivel megszurkálják az orrukat, így nem haverok.
Egyszerű a képlet, az ostobaság vette át az uralmat, a természettől teljesen elszakadt emberiség túltolja...a többieket, akik próbálnának saját hagyományos értékrend szerint élni.
Erről van nagyban szó! Az ego hatalmas s nem érdekli a másik nyugalma, vagy esetleges sérülése!
Nehogy mán megmagyarázd neki hogy hogyan kellene tartani, vagy sétáltatni! Arról nem is beszélve hogy a köztéren a piszkát fel kéne szedni. Ahogyan az iskolázottsági morállal megyünk lefelé úgy megy minden lefele. Ez a mostani elvárása a kormányunknak! Lég hülye azokat az embereket ki tudja használni. Nem számít hogy 2024-t írunk, megyünk a sötét középkor felé!
Ha sok pénzed van, mindent el tudsz érni, intézni, lehetsz hülye is!
Jelenleg az a valóság, hogy kötelező lenne a póráz, s még ezt SE tartják be a kutyások, szerintem több mint a fele se!
Hu ha látnád Lengyelbe mi van! Fel vannak öltöztetve a kanokon: kisnadrág, mellény, egynémelyeiken ing is van! A szukákon meg: kis-szoknya, kis tütü, kis blúz, stb... A haverokkal kiültünk este a parkba a padra röhögni, ahogy egynémelyik fel volt öltöztetve sétához!
S nagyon jól megfigyelhető hogy amilyen a gazda olyan a kutyája. Szóval bohócot csinálnak egyesek saját kutyáikból, s a kutya azt sem tudja mit csináljon!
A kutya nem bohóc!