Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 558
31 239
113
Neked is szólnék, hogy tedd rá...

A saját kutyád védelmében. Sok kis zsebpiszok állt már bele a kutyámba, hiába jajgatott a gazdája, hogy "buksi, jáááj, gyere vissza, jaaaáááj!!!" aztán utána meg a sírdogálás marad nekik, mikor az enyém levédekezi. Nem egy ilyet láttam már. Erdőben a best, mikor rá se lát a nyomorult gazdája, mert le van maradva 30m-el, már csak a vonyítást morgást hallja.

S tudod mivel az enyém pórázon van, még ugatni se nagyon lehet, csak szemlesütve elballagni összevarratni Bobykát, Bajnokot, random buksit.
A jelenlegi kutyámról nem venné le, de volt olyan kutyám, amiről simán. Bármikor vissza tudtam hívni, és rárakni a pórázt, ha nyulat, őzet, embert, más kutyát láttam - ezt a gazdinak kell - KÉNE - tudni. 100 méterről kiabáltam, h "jobb" / "bal" és kanyarodott. 10 percekig állt póráz nélkül mellettem vigyázzban, amíg fotóztam. Mai napig nekem ő A Kutya. A jelenlegi kutyámmal egyszer kicsúszott a kezemből a póráz, az eb felvette a fogantyúját és elvitte magát sétálni, én meg rohanhattam utána.. Mindenki be van tőle szarva, biciklis, gyalogos, MINDENKI. Mert van egy kutya, amitől őrjöng, tépi a pórázt, és persze Murphy, pont annál a háznál találkozunk mindenkivel. A röhej, h ott még a törpetacskó is őrjöng, nem tudom, szidja a többi kutya anyját, vagy mi. Ja, egyszer kiszabadult, és békésen szaglászták egymást az enyémmel, de kerítés van köztük, megy a műsor.

Egyébként Bécs szélén is volt, h rászóltam csajra, h ugyan, tegye már fel a pórázt a kutyára. Háde kis szőrpamacs, nem bánt senkit. Mondom, nincs 2 perce, h vaddisznót láttam, gondolom, nem akarja kibeleztetni Buksit.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 537
10 603
113
Errol a temarol ez ugrott be:

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 565
17 053
113
mi itt Ausztriában Burgenlandban fizetünk Hundesteuer-t 72 Eur/ év /kutya,
Bécsben minden további kutya 105 Eur /év/ kutya

vannak listás kutyák (kampfhunde) minden tartományban más a lista, azokra külön kutyavezetői (hundeführerschein) engedély kell ami tanfolyamhoz kötött, a kutya a gazdájával vizsgázik kutya iskolába!
-A kutya tulajdonba vétele után 3 honapon belül kell megszerezni az engedélyt, de a kutyának legalább 6 hónaposnak kell lenni.
-21-24 hónapon belül a vizsgát meg kell ujjítani.
-a listás kutyáknak mindenhol kötelező a szájkosár, és a poráz
-16 évet be nem töltött személyek , büntetett előéletüek nem kaphatnak ilyen papírt.
-alkoholos befolyásoltság (0,5 ezrelék, vagy nagyobb) kábitoszer befolyásoltság, vagy fogyatékos személy nem mehetnek nyilvános helyre listás kutyával.
-a listás kutyákra külön felelőség biztosítást kell kötni évente, ami minimum 725 000 Eur fedezettel bír, a kutya által okozott személyi és anyagi károkat ebből fedezik.

A listás kutyák Bécsben, (tartományonként változik) és ezen fajták keverékei.

Als Listenhunde gelten die folgenden Rassen und Mischlinge mit diesen Rassen:

  • American Staffordshire Terrier
  • Bullmastiff
  • Bullterrier
  • Dogo Argentino (Argentinischer Mastiff)
  • Fila Brasileiro
  • Mastiff
  • Mastin Espanol
  • Mastino Napoletano
  • Pitbullterrier
  • Rottweiler
  • Staffordshire Bullterrier
  • Tosa Inu

Na itt is valami ilyesmi kéne, bár az engedély megszerzése gondolom sehol nem jelentene problémát.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 558
31 239
113
Lehet, a humorba kéne, de erről beszélek, h a gyereknek gőze nincs arról, hogy hogyan működik a kutya, sokszor a szülőknek sincs:

A csaj nem tudta, hogy a gyümölcsöt le lehet szedni a fáról és megenni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 029
113
Na itt is valami ilyesmi kéne, bár az engedély megszerzése gondolom sehol nem jelentene problémát.
Akkor meg az menne, hogy NEER...megint leveszik póógárt...ha mindenki megszerezheti...akkor meg minek...de az igazi Trebicccs és Tuskó Alfréd nem fogja zavartatni magát...így is jogsi nélkül vezet beherbálozva...mit neki kutyatartási...
Egyszerű a képlet, az ostobaság vette át az uralmat, a természettől teljesen elszakadt emberiség túltolja...a többieket, akik próbálnának saját hagyományos értékrend szerint élni, azokat adminisztratív eszközökkel akadályozzák ebben, csupán amiatt, mert önálló akarattal, tudattal, elképzeléssel rendelkeznek. A középszer szamára ez tűrhetetlen, ezért ostoba törvény betűje szerinti szabályrenszerekkel, nem a törvényhozó, hanem az ún. hivatalnokréteg gáncsoskodik...
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 691
11 512
113
De ez nem lánc/kennel kérdés, hanem mozgásra alkalmas terület kérdése. Egy kennel drága, egy 5-10m es lánc fillérek.

Számold ki mennyi mozgástere van egy kutyának egy több százezres 3x3, vagy 4x4 es kennelben, meg mennyi ha leverek egy cölöpöt, és rápukkant valaki egy filléres 5m-es láncot.

A kutya nem attól hülyül meg láncon van tartva, hanem ha nem foglalkozik vele a gazda, nincsenek egyértelmű szabályok lefektetve, megkövetelve, nincs meg hogy ki a vezér, és ki a kutya.

Nem a lánc a hiba, hanem a rövid lánc+le van szarva kombó. Ezen ha csak enni ad a gazda, amúgy szarik a kutya fejére, egy kennel sem segít!
A láncos téma margójára...

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

14/A. § * (1) Az eb nem tartós, átmeneti kikötése az alábbi feltétel esetén megengedett:
a) az állaton végzett ápolás, illetve gyógykezelés céljából, annak idejére,
b) az állat veszélyes viselkedése miatt, a veszélyeztetés idejére,
c) közlekedésbiztonsági, az állat testi épsége és a járműforgalom zavartalan működése érdekében, vagy
d) állatról emberre terjedő betegség megelőzése esetén, a betegség idejére.

(2) Eb esetében az (1) bekezdés szerinti átmeneti megkötésnél használt eszköz hossza
a) kistestű ebnél 5 méternél,
b) közepes testű ebnél 7 méternél,
c) nagytestű ebnél 9 méternél,
d) futólánc esetén a feszített és a futó részek hosszának összege 8 méternél, a futó rész hossza 3 méternél rövidebb nem lehet.
(3) A (2) bekezdés szerinti, átmeneti megkötéshez alkalmazott nyakörvnek forgóval ellátottnak kell lennie, és az az eb életfunkciót, táplálkozását nem nehezítheti el, az az állat számára fájdalmat nem okozhat.


Pár emberhez már elküldtem a városunkban a jegyzőt, akik sajátosan értelmezték a kikötés csínját-bínját...
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
853
1 711
93
Nálam is a világ legveszélyesebb harci kutyája lakik, bárkire figyelmeztetés nélkül felugrik és halálra nyalja, ha véletlenül rálépnek a lábára nem odakap, hanem bocsánatot kér... :)
Talán újfujlandid van? Az még ki is ment a vízből ha akarod ha nem. :cool: S nagyon barátságos, szép nagy jószág!

De lehet, érdemes lenne bevezetni egy többszintű "kutyatartási jogosítványt" (mint ahogy egy többszintű vezetői engedélyt pl. 200-300+ lóerős autókhoz), emberevő szörnyeteget ne tarthasson akárki.
- Ebben igazad is van, ám hogyan szelektálod ki - ki tarthat pitbúlt?
Pl. ha hosszúra van hagyva a póráz, vagy ha erősebb a kutya, mint a gazdája.
Ebben van igazság, ilyet láttam én is, mikor idióta apuka rábízta a 60kg-os kutyasétáltatást a 15-éves lányára! No volt ott minden csak nem kutyasétáltatás! Hamar kiderült ki sétáltat kit! :rolleyes:
Apuka meg csak röhögött hogy lobog a lánya a kutya után, papucsban! :rolleyes:

Nem. Sajnos nem jellemző.
Ám valamikor el kellene kezdeni a szabályozást! Nem állapot hogy gyermeket megmar egy kutya!
Vagy kerítésen keresztül kiront egy arra kerékpározó emberre egy kutya s leszedi a kerékpárról. :oops:
- Az asszonnyal sétáltunk, mentünk anyósomékhoz. A járda mellet közvetlen rácsos vaskerítés. Beszélgetés közben a kerítésre rontott egy kaukázusi juhász, a 80 kilójával s a csendes hangerejével. Mondanom se kel nejem a nyakamba, (ennek mondjuk örültem) ám mondtam neki ezt este kellene! :D Szóval ez sem egy nyerő hogy az emberre a frászt hozza a nagy dög!
Írja ki a tulaj hogy kutyával őrzött terület s az arra járó látja s fel tud készülni a hangzavarra!

És nem értem, az egyik szomszédban szobakutya van, a másikban nincs kutya, hová jön? Hozzánk. Nincs kint a kutya tálja, úgyhogy maradék sincs, amire jöhetne.
A sündisznó pajorokat, rovarokat, végig dúrja a virágágyásokat, növények tövét. Mindent összeszed! Hasznos állat, ne bántsátok őket! Nálunk a gyepszellőztető alatt szeret aludni, az is tüskös! :D S ott nem fér hozzá a kutya.
Igaz a kutyák is nagyon ellenszenvesek velük, mivel megszurkálják az orrukat, így nem haverok.
Egyszerű a képlet, az ostobaság vette át az uralmat, a természettől teljesen elszakadt emberiség túltolja...a többieket, akik próbálnának saját hagyományos értékrend szerint élni.
Erről van nagyban szó! Az ego hatalmas s nem érdekli a másik nyugalma, vagy esetleges sérülése!
Nehogy mán megmagyarázd neki hogy hogyan kellene tartani, vagy sétáltatni! Arról nem is beszélve hogy a köztéren a piszkát fel kéne szedni. Ahogyan az iskolázottsági morállal megyünk lefelé úgy megy minden lefele. Ez a mostani elvárása a kormányunknak! Lég hülye azokat az embereket ki tudja használni. Nem számít hogy 2024-t írunk, megyünk a sötét középkor felé!
Ha sok pénzed van, mindent el tudsz érni, intézni, lehetsz hülye is!
Jelenleg az a valóság, hogy kötelező lenne a póráz, s még ezt SE tartják be a kutyások, szerintem több mint a fele se!
Hu ha látnád Lengyelbe mi van! Fel vannak öltöztetve a kanokon: kisnadrág, mellény, egynémelyeiken ing is van! A szukákon meg: kis-szoknya, kis tütü, kis blúz, stb... A haverokkal kiültünk este a parkba a padra röhögni, ahogy egynémelyik fel volt öltöztetve sétához!
S nagyon jól megfigyelhető hogy amilyen a gazda olyan a kutyája. Szóval bohócot csinálnak egyesek saját kutyáikból, s a kutya azt sem tudja mit csináljon! A kutya nem bohóc!
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 603
10 389
113
A láncos téma margójára...

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

14/A. § * (1) Az eb nem tartós, átmeneti kikötése az alábbi feltétel esetén megengedett:
a) az állaton végzett ápolás, illetve gyógykezelés céljából, annak idejére,
b) az állat veszélyes viselkedése miatt, a veszélyeztetés idejére,
c) közlekedésbiztonsági, az állat testi épsége és a járműforgalom zavartalan működése érdekében, vagy
d) állatról emberre terjedő betegség megelőzése esetén, a betegség idejére.

(2) Eb esetében az (1) bekezdés szerinti átmeneti megkötésnél használt eszköz hossza
a) kistestű ebnél 5 méternél,
b) közepes testű ebnél 7 méternél,
c) nagytestű ebnél 9 méternél,
d) futólánc esetén a feszített és a futó részek hosszának összege 8 méternél, a futó rész hossza 3 méternél rövidebb nem lehet.
(3) A (2) bekezdés szerinti, átmeneti megkötéshez alkalmazott nyakörvnek forgóval ellátottnak kell lennie, és az az eb életfunkciót, táplálkozását nem nehezítheti el, az az állat számára fájdalmat nem okozhat.


Pár emberhez már elküldtem a városunkban a jegyzőt, akik sajátosan értelmezték a kikötés csínját-bínját...
Akkor súlyosan meg szoktam sérteni a törvényt, mert a póráz, amit erre néha használok, mondjuk 1 méter...
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 558
31 239
113
A sündisznó pajorokat, rovarokat, végig dúrja a virágágyásokat, növények tövét. Mindent összeszed! Hasznos állat, ne bántsátok őket! Nálunk a gyepszellőztető alatt szeret aludni, az is tüskös! :D S ott nem fér hozzá a kutya.
Igaz a kutyák is nagyon ellenszenvesek velük, mivel megszurkálják az orrukat, így nem haverok.
Eeegen, ezért próbáljuk elszedni a kutyától, lehetőleg mielőtt meghámozza. De a sünöknek nagyon jó orruk van, és főleg, amikor kölyköket kell etetni, a kint maradt kutya- vagy macskakaja sokkal kényelmesebb, nem kell kiásni, nem kell utánaszaladni, csak ki kell enni a tányérból. Már azzal is próbálkoztam, h rakok ki vizet a kerítésen kívülre, hogy tudjon inni, anélkül, h a kutyával meg kellene küzdenie. De ha a szomszédban lakik, akkor legegyszerűbb át a drótkerítésen.. Csak ugye az én kutyámnak is olyan szaglása van, h "Kincset kaptál ezzel a kölyökkel, Karak!".
7 hetesen, menni még alig tudott, olyan kis pufi volt, kiszagolta a küszöb alá szorult rizsszemet, és előkaparta.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 260
20 110
113
g-1a.jpg
 

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
803
2 044
93