Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
A viszkozitás folyadékok esetén értelmezhető csak...
A legdurvább ezen a téren a nagyon sűrű kátrányszerű izé, de kő esetén ilyet szerintem nem tudsz megállapítani. A legtávolabbról sem hasonlít az anyagszerekezte a folyadékokéra.

Az aszfalt is megfolyik lassan a terhelés és nyári meleg miatt, de beton és hasonló anyagoknál ez értelmezhetetlen. Előbb törnek és vagy kompnak szépen lassan, mint alakváltozzanak.

Az üvegnek is van viszkozitása, pedig az is nagyon könnyen törik. Az meg ugye homokból van. A homok meg kőből. Ezért gondoltam, hogy a kőnek is van?
Kérdezem, nem tudom, gyors kereséssel a neten sem találtam róla semmit.
A 70 éve csepegő szurokról én is hallottam már gyerekkoromban.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
M

molnibalage

Guest
Az üvegnek is van viszkozitása, pedig az is nagyon könnyen törik. Az meg ugye homokból van. A homok meg kőből. Ezért gondoltam, hogy a kőnek is van?
Kérdezem, nem tudom, gyors kereséssel a neten sem találtam róla semmit.
A 70 éve csepegő szurokról én is hallottam már gyerekkoromban.
Persze, olvadt állapotában. Szilárdan nincs.
https://ceramics.org/ceramic-tech-t...e-myth-of-observable-flow-in-medieval-windows
Glassviscosityexamples.png
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 113
113
Senki nem mondta, hogy hallgass. Bár arra választ nem adtál, hogy játszod itt a hitetlen tamást, de hogy akkor mégis ki építette azokat és miért vannak rajta megmunkálás nyomok ésatöbbi...


És akkor csodálkoznak egyesek, hogy milyen a "stílusom".
Ja persze, mert az csak nekem lehet...

Egyértelműen egy elmúlt technikai tudást feltételezek mögötte. Beraktam az egyik válaszomban, ha már a megmunkálásnyomoknál tartunk, a magfúróval fúrt lyukakat, amiket a hivatalos történelem homokkal kicsiszolt tökéletes kör alakú lyukaknak tart, meg szintén betettem képen a múzeumokban előkerült a fúró által kivágott magot is. Ott vannak a megmunkálásnyomok. ha megnéznél néha egy-egy konteós összeállítást, akkor néha felfedezhetsz az ősi bányákban hatalmas, a mai méretű gépekére hajazó vágókorongok nyomát. Persze lehet azt mondani, hogy biztos nem hatalmas kővágó korongok voltak amik íves nyomokat hagytak ott de ha ránézel, csak letagadni tudod önmagad előtt.

Én logikai alapon elfogadom a sumérok sztoriját Sitchin fordításában, levezetésében. A mai(a tudomány jelen állása :) ) felfedezéseink gyönyörű összhangban vannak a hét-nyolcezer éve lejegyzett tudásukkal a naprendszerről, a keletkezéséről (elég izgalmas), az életnek a földre kerüléséről, a föld (Tiamat) és a hold (a Nibiru holdja)ütközéséről, a kilencedik feltételezett, 3600 évente a naprendszerbe betérő bolygóról, és a teljes a későbbi korok évezredeinek vallási megalapozásáról. A kereszt a bolygó jele, a messiásvárás, a visszatérők várása ebből ered, 3600 évente, ahonnan ilyenkor át tudnak jönni a maguk űrtechnológiájával a készítőink, hogy ők voltak a minden kultúra mítoszaiban a tanítók, akik minden kultúrában meghagyták, hogy visszatérnek. Hogy ők voltak a civakodó isteneink, amikről a pogány görög és róma is kapta a mintát, hogy háborúztak egymás ellen, hogy Enki jó arc és megmentette az embereket, hogy nem isten hozta létre a vízözönt, hanem egészen egyszerűen csak túl közel volt az aktuális 3600 éves kör belső pontján a bolygójuk és a katasztrófáról egyszerűen csak nem szóltak, de Enki igen a maga furmányos módján, hogy azért nem szóltak, mert Enlilnek elege volt a számára állati emberek paráznaságából(innen a vallások tilalma), hogy isten szenvedni helyezett minket erre földre ami ebben a sitcini sztoriban annyi, hogy a saját genetikájuk, meg a homo erectus keresztezéséből baszott lassan, de egy használható rabszolga fajt hoztak létre bányászni és még rengeteg mást, ami egyszerűen ebben az olvasatban kikerül a mítosz kategóriából a történelembe.

Tévedhet és lehetek én is megtévedt, de ez nem mágia, meg buta konteó, hanem egy olyan ember hagyatéka, aki fordította a nyolcezer éves iratokat. Amikben ezekről írtak rengeteg egyéb mellett. Neveik vannak, szokásaik, bűneik és belecibáltak minket a létezésbe. Ők magyar népmesék tündérei, az aztékok quetzalcoatlj-ja, az egyiptomi Séth és Hórusz(jó eséllyel gép) és Thot, ők Innana, Istár és Vénusz, kultúrák megalapítói, technológiai birtokosai, közülük került ki JHVH és terelgette a maga kis népét az útjára.

Az ő építményeik, az ő tudásuk és gépeik voltak pedig amikről beszélünk, mégha emberekkel is csináltatták ősrégen a javát. Aztán sikeresen lemészárolták egymást, ma meg itt állunk egy világban amit megalapoztak és ami erősen emberellenes. Tőlük ered a vadakkal hálás tilalma, akik köveket pattinttgattak és megvan a nyoma, hogy ne degenerálódjunk vissza. És még rengeteg egyéb dolog, ami a mai embernek már csak vallás.

Nem ezoterikus csillaglényekről van szó, hanem egymást is megpuccsoló lényekről akik az ősidők ütközése után átkerült közös genetikai alapra építve a saját képmásukra formálták az itt élő primitív lényeket. Akik a saját nőikkel hordatták ki a kísérletek eredményeit, aztán amikor kiderült, hogy az első adamu-nak nevezett teremtmény buta mint a föld, akkor kísérlet tovább, és alkotás hímre és nőstényre kiterjesztve a fokozott szaporodási igényt a genetikába nyúlva, hogy legyen aki dolgozik nekik. És hogy jól sikerült annyira, hogy elkezdtek rájárni a nőkre qakiket létrehoztak, etc,etc,etc...

Jó sztori, egyszer érdemes lenne nekifeküdnöd, azok a nyomorék sumérok egy ilyen sztorit hagytak maguk után, amit aztán asszírok, akkádok, héberek és egyéb mindenféle népek vittek tovább a történeteikben, torzítva, igényekre szabva, de egymást kiegészítő történetekkel.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Persze, vas és acélszerszámokkal, homkot meg követ taligáztak, csákányoztak, ástak, fakötegeket kötöztek, hogy összefogják az anyagot. Ez is brutális munka, de kivitelezhető. Elég sok kétkezi munkát is végeztem életem során, hogy legyen képem a teljesítményről meg az emberigényről ehhez, meg aztán meg vagyon írva. De ezt mégsem tekintem egyenlőnek azzal, hogy miközben Egyiptomban sokak szerint az egész népet lekötötte nagyjából az építés, (minimális vas) főleg réz, meg kőszerszámokkal, egyetlen piramis megépítéséhez amiből sok tucat hatalmas van, meg többszáz kisebb, közben még körutakat is volt idejük építeni ami mellé csak hatszáz szfinx szobrot faragtak, hogy elérjenek a Szakkarai Szerafeumhoz, amit többszáz méter hosszan vájtak három méter szélesen, öt méter magasan a sziklába, amibe többtucat szarkofágot raktak le amiből a legnagyobb hetven tonna! Csak a fedlapja húsz tonna és nem csicska kivitelű megalit kődarab:
7277fe071b39690ee8a4b530de4d9008.jpg


giantstoneboxes2.jpg



Az összes gránitból meg még keményebb dioritból van! Szóval miközben a nép jórésze nyolcszáz kilométerre követ fejtett, csiszolt, utaztatott, a nép jó része ráért nyolcmillió köbméter homokból tartós rámpát építeni, miközben felhúzott egy piramist amibe 2,5 millió wartburg súlyú követ rakott be precízen egy korábban megépített mag körül amiben kamrákat alakított ki vörösgránitból fél mm pontossággal, 20-50 tonnás lapokból, amiket felemeltek 75 méter magasba és egy 70 tonnás zárófedelet kapott, amire aztán még ráépítették a maradék hetvenöt méterecskét, közben még szobrokat faragtak százával, mumifikáltak ezrével, és eközben még templomokat is ráértek ugyanezek az emberek összegányolni:

Temples-of-ancient-Egypt.jpg


f9079f4dbcf1295d2252fee92d2daaaf.jpg


Meg odarakosgatni a helyére a világ legnehezebb egy darabból faragott szobrait:
17981.jpg


Meg sziklába vájni:

abu_simbel-1.jpg


the-temple-of-queen-hatshepsut-1.jpg


1-osirion-advanced-technology.png


Meg ráértek közben mindent televésni és telefesteni a szövegeikkel és persze eközben gondolom még lazultak is, meg földet is műveltek, meg kereskedtek. Minden fáraónak kellett piramis, kellett templom és kellettek szobrok(már ha nekik készült volna minden), szerinted ez meddig tartható tempó lett volna? Már az elején megbukik, amikor amikor vízszintesre kell egy mészkőplatót vésni többtízezer négyzetméteren, rézzel, meg kövekkel! Félig ősemberek, írástudatlan arcok vályogkunyhó után egyből nekiesnek százméteres precíz kőépítményeket, komplett hegyeket felépíteni matematikailag kiszámított üregekkel, csillagászatilag tájolva. Honnan voltak a logisztikusaik, akik irányították, hogy épp templomhoz, úthoz, szoborhoz, obeliszkhez, piramishoz kell e tömböt fejteni, melyik méretkategória, milyen anyagból, milyen formára vésve, csiszolva? Egyszerre hány tömböt tudtak kihasítani a hegyoldalból, mennyien, mennyi tört össze, mekkora volt a halálozás, ha a La Manche egy modernebb világban lefelé ásás közben ette az embereket ezrével? Hogyan pótolták? Ki és honnan hozta az irgalmatlan mennyiségű fát amire szükség lehetett ehhez? Ki vadászott? Ki volt katona? Ki volt szervezéstudományi zseni a vályogkunyhóból, aki képes volt a napi rengeteg tonna élelmet elosztani, koordinálni a fejtés, szállítás, építés eszközparkját, az azok megépítéséhez szükséges szerszámokat, alapanyagot, műhelyeket, az irgalmatlan mennyiségű aligha alkalmas szerszám alapanyagát, a tüzelőt a kovácsoláshoz, olvasztáshoz, úthálózatot fejleszteni a szállításra, kikötőket építeni, a zúgókat elkerülni szárazföldi vontatással, temetőt létesíteni, megelőzni a fertőzéseket, a lázadásokat, homokot odahordani millió tonnányi mennyiségben, letárolni méret szerint az építőanyagot, koordinálni a csiszolást homokkal, irányítani a feliratozás folyamatát nem csak a gránit teremfalak köveire, hanem a templomok és egyéb épületek falaira, oszlopaira, festmények ezreit rendelni pontos sorrendben, beszerezni a festékeket, tartósítani a nagy mennyiséget, hogy ne rohadjon be idő előtt? Ki volt ez a zseni ősember, aki előtte egy gally, vagy földkunyhóban lakott? Aki képes volt beszerezni a kellő mennyiségű rezet, vasat, állatot, növényt, ruhaszövetet, papiruszt, szervezni a földművelés akadálytalanságát a kiesett munkaerő ellenére és egyáltalán rávenni mindenkit, hogy ezt csinája? ÉS EZ CSAK EGYETLEN PIRAMIS, EGYETLEN TEMPLOM, EGYETLEN ALAGÚT ÉS EZEKBŐL TÖBBSZÁZ VAN CSAK OTT! Minden tiszteletem ellenére, nem egy római ostromrámpáról beszélünk, hogy elkapjunk száz ellenállót.

Miért csodálkozol ezen ennyire? Az egyiptomi civilizáció évezredekig a legfejlettebbek közé tartozott és az egyik legnépesebb is volt.
2-5 milió ember lakott Egyiptomban abban az időben. 3000 év alatt meg legalább 100 generáció élt. Az meg 200-500 millió embert jelent.
 
  • Tetszik
Reactions: Horizon and fip7
M

molnibalage

Guest
Egyértelműen egy elmúlt technikai tudást feltételezek mögötte. Beraktam az egyik válaszomban, ha már a megmunkálásnyomoknál tartunk, a magfúróval fúrt lyukakat, amiket a hivatalos történelem homokkal kicsiszolt tökéletes kör alakú lyukaknak tart, meg szintén betettem képen a múzeumokban előkerült a fúró által kivágott magot is. Ott vannak a megmunkálásnyomok. ha megnéznél néha egy-egy konteós összeállítást, akkor néha felfedezhetsz az ősi bányákban hatalmas, a mai méretű gépekére hajazó vágókorongok nyomát. Persze lehet azt mondani, hogy biztos nem hatalmas kővágó korongok voltak amik íves nyomokat hagytak ott de ha ránézel, csak letagadni tudod önmagad előtt.

Én logikai alapon elfogadom a sumérok sztoriját Sitchin fordításában, levezetésében. A mai(a tudomány jelen állása :) ) felfedezéseink gyönyörű összhangban vannak a hét-nyolcezer éve lejegyzett tudásukkal a naprendszerről, a keletkezéséről (elég izgalmas), az életnek a földre kerüléséről, a föld (Tiamat) és a hold (a Nibiru holdja)ütközéséről, a kilencedik feltételezett, 3600 évente a naprendszerbe betérő bolygóról, és a teljes a későbbi korok évezredeinek vallási megalapozásáról. A kereszt a bolygó jele, a messiásvárás, a visszatérők várása ebből ered, 3600 évente, ahonnan ilyenkor át tudnak jönni a maguk űrtechnológiájával a készítőink, hogy ők voltak a minden kultúra mítoszaiban a tanítók, akik minden kultúrában meghagyták, hogy visszatérnek. Hogy ők voltak a civakodó isteneink, amikről a pogány görög és róma is kapta a mintát, hogy háborúztak egymás ellen, hogy Enki jó arc és megmentette az embereket, hogy nem isten hozta létre a vízözönt, hanem egészen egyszerűen csak túl közel volt az aktuális 3600 éves kör belső pontján a bolygójuk és a katasztrófáról egyszerűen csak nem szóltak, de Enki igen a maga furmányos módján, hogy azért nem szóltak, mert Enlilnek elege volt a számára állati emberek paráznaságából(innen a vallások tilalma), hogy isten szenvedni helyezett minket erre földre ami ebben a sitcini sztoriban annyi, hogy a saját genetikájuk, meg a homo erectus keresztezéséből baszott lassan, de egy használható rabszolga fajt hoztak létre bányászni és még rengeteg mást, ami egyszerűen ebben az olvasatban kikerül a mítosz kategóriából a történelembe.

Tévedhet és lehetek én is megtévedt, de ez nem mágia, meg buta konteó, hanem egy olyan ember hagyatéka, aki fordította a nyolcezer éves iratokat. Amikben ezekről írtak rengeteg egyéb mellett. Neveik vannak, szokásaik, bűneik és belecibáltak minket a létezésbe. Ők magyar népmesék tündérei, az aztékok quetzalcoatlj-ja, az egyiptomi Séth és Hórusz(jó eséllyel gép) és Thot, ők Innana, Istár és Vénusz, kultúrák megalapítói, technológiai birtokosai, közülük került ki JHVH és terelgette a maga kis népét az útjára.

Az ő építményeik, az ő tudásuk és gépeik voltak pedig amikről beszélünk, mégha emberekkel is csináltatták ősrégen a javát. Aztán sikeresen lemészárolták egymást, ma meg itt állunk egy világban amit megalapoztak és ami erősen emberellenes. Tőlük ered a vadakkal hálás tilalma, akik köveket pattinttgattak és megvan a nyoma, hogy ne degenerálódjunk vissza. És még rengeteg egyéb dolog, ami a mai embernek már csak vallás.

Nem ezoterikus csillaglényekről van szó, hanem egymást is megpuccsoló lényekről akik az ősidők ütközése után átkerült közös genetikai alapra építve a saját képmásukra formálták az itt élő primitív lényeket. Akik a saját nőikkel hordatták ki a kísérletek eredményeit, aztán amikor kiderült, hogy az első adamu-nak nevezett teremtmény buta mint a föld, akkor kísérlet tovább, és alkotás hímre és nőstényre kiterjesztve a fokozott szaporodási igényt a genetikába nyúlva, hogy legyen aki dolgozik nekik. És hogy jól sikerült annyira, hogy elkezdtek rájárni a nőkre qakiket létrehoztak, etc,etc,etc...

Jó sztori, egyszer érdemes lenne nekifeküdnöd, azok a nyomorék sumérok egy ilyen sztorit hagytak maguk után, amit aztán asszírok, akkádok, héberek és egyéb mindenféle népek vittek tovább a történeteikben, torzítva, igényekre szabva, de egymást kiegészítő történetekkel.
Leolvadt az agyam...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
És mindeközben kőből tízezrével edényeket csiszolni, olyanokat is, amik gömb aljban végződnek de annyira tökéletesek, hogy megállnak mint egy keljfeljancsi? Olyan hatalmas szobrokat faragni, amiknek az arca két fele között századszázalékos eltérés van összesen? Honnan voltak statikai ismereteik többmillió tonnás épületekhez, honnan volt ismeretük az áthidalók teherbírásához, oszlopok terhelhetőségéhez? Mennyi ápoló kellett? Mennyi vízhordó? Mennyi minőségellenőr? Mennyi statikai tapasztalat a földrengésállósághoz? Mennyi modellezés? Mennyi IDŐ?

Egyébként ezekkel mit akarsz kihozni? Hogy idejöttek a goauldok és még az utolsó kőfazekat is ők gyártották nekünk? Vagy hogy 5000 éve volt egy másik fejlett technikai civilizáció akiknek teherautókkal meg markolókkal felvértezve egyéb dolguk sem volt, mint, hogy kőszobrokat építsenek az isteneiknek? Aztán meg semmi nem maradt a fejlett eszközeikből csak a kőhalmok? Ez aztán tényleg nagyon logikus.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 393
55 154
113
Pogány

Szóval jó volt a sejtésem pár oldallal korábban, hogy Eric von Deniken munkássága áll a háttérben.
Meg az Ősi idegenek-Végső bizonyíték című "zseniális" műsor.
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 209
2 689
113
Vita ide, vita oda, nekem az tetszett amikor regen meg bizonyitottak elmeleteket. Szoval ha Heyerdahl azt mondta, hogy ugy gondolja el lehet jutni nadhajoval A-bol B-be, akkor megepitte olyan szerszamokkal amikre a feltetelezese alapul es nekiindult. Ebbe nem lehet belekotni.

Ha azt mondjak regeszek (nem epitesz szakmabeliek), hogy koszerszamokkal, botokkal, tevekkel, ok mozgatnak ezer tonnas koveket es epitenek belole templomkomplexumot hajra! Probaljak meg, csinaljak meg. Szerintem, ha dokumentumfilmet csinalnak belole kozben, mar abbol is bolondra keresnek magukat. A vegen meg meg igazuk is lehet. A hely ahol megepitik meg szuper turista latvanyossag lesz. . . . Persze csak ugy a levegobe elmelkedni konnyebb...:rolleyes:
 
M

molnibalage

Guest
Vita ide, vita oda, nekem az tetszett amikor regen meg bizonyitottak elmeleteket. Szoval ha Heyerdahl azt mondta, hogy ugy gondolja el lehet jutni nadhajoval A-bol B-be, akkor megepitte olyan szerszamokkal amikre a feltetelezese alapul es nekiindult. Ebbe nem lehet belekotni.

Ha azt mondjak regeszek (nem epitesz szakmabeliek), hogy koszerszamokkal, botokkal, tevekkel, ok mozgatnak ezer tonnas koveket es epitenek belole templomkomplexumot hajra! Probaljak meg, csinaljak meg. Szerintem, ha dokumentumfilmet csinalnak belole kozben, mar abbol is bolondra keresnek magukat. A vegen meg meg igazuk is lehet. A hely ahol megepitik meg szuper turista latvanyossag lesz. . . . Persze csak ugy a levegobe elmelkedni konnyebb...:rolleyes:
Értem. Akkor ezen gondolatmenet mentén az UFO hívők akkor remélem az UFO-kat megépítik... :rolleyes:
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 846
5 051
113
Szóval jó volt a sejtésem pár oldallal korábban, hogy Eric von Deniken munkássága áll a háttérben.
Meg az Ősi idegenek-Végső bizonyíték című "zseniális" műsor.

Deniken egy médiapojáca, viszont amire ráérzett (hogy ebből hírnevet szerez, lóvé stb. ) azokra a dolgokra azért valóban nincs és talán nem is lesz tuti magyarázat.
Az szinte minden kultúrában jelen van, hogy istenek az égből, égben, az özönvíz, miért építettek monumentális építményeket, stb.
Én nem hiszem Ufokban meg hasonlókban, de az tényleg furcsa, hogy mindenhol az égből jött isteneket szolgálni az ember teremtésének történetének része majd az összes kultúrában.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 209
2 689
113
Értem. Akkor ezen gondolatmenet mentén az UFO hívők akkor remélem az UFO-kat megépítik... :rolleyes:

Nem ertem, miert irsz nekem ufokrol? En ilyesmirol nem irtam. De ha pl. az egyik csapat azt allitja kovel volt meretrecsiszolva valami, nadkotellel volt elvontatva valami, miert nem illene ezt bizonyitaniuk legalabb teszt formajaban? Szerintem par dolog igy mar be volt bizonyitva, csak kene folytatni a kenyesebbekkel is.

Nincs itt semmi szukseg ufokra. Ez ervenyes 2 hagyomanyos elmelet versenyeztetesere is.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 113
113
Leolvadt az agyam...

Nem érdekel túlzottan. Fáradtságot nem veszel arra, hogy olvasd csak egy kísérlet erejéig, inkább elteszed egy egész nép írásos emlékanyagát az agyad konteó részlegébe. Volt csillagászata ennek a népnek, ugyanannyira nép volt, mint a zsidók, magyarok, örmények, vagy most az amcsik. Ennek mindnek van írásos anyaga. Ők csak annyit tettek, hogy hamarabb kezdtek írni mint a többiek, de érdekes módon attól nem olvad le az agyad, ha misztikusan kell ilyen történeteket elolvasnod zsidóktól, vagy akár az egyiptomi agymenéseket. Pedig a jelenkorunk legtöbb filmre vetett ősi történetét ők jegyezték, a többi csak átvette tőlük, de szard le ezt is. Konteósok voltak. Mik ők hozzád képest? Nem?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 113
113
Pogány

Szóval jó volt a sejtésem pár oldallal korábban, hogy Eric von Deniken munkássága áll a háttérben.
Meg az Ősi idegenek-Végső bizonyíték című "zseniális" műsor.

Meg tudnád mondani, hogy mi a bánatos f@sz köze van Erich von Danikennek 8000 éve lejegyzett írásos emlékanyaghoz?
 
M

molnibalage

Guest
Nem érdekel túlzottan. Fáradtságot nem veszel arra, hogy olvasd csak egy kísérlet erejéig, inkább elteszed egy egész nép írásos emlékanyagát az agyad konteó részlegébe. Volt csillagászata ennek a népnek, ugyanannyira nép volt, mint a zsidók, magyarok, örmények, vagy most az amcsik. Ennek mindnek van írásos anyaga. Ők csak annyit tettek, hogy hamarabb kezdtek írni mint a többiek, de érdekes módon attól nem olvad le az agyad, ha misztikusan kell ilyen történeteket elolvasnod zsidóktól, vagy akár az egyiptomi agymenéseket. Pedig a jelenkorunk legtöbb filmre vetett ősi történetét ők jegyezték, a többi csak átvette tőlük, de szard le ezt is. Konteósok voltak. Mik ők hozzád képest? Nem?
A te megközelítéseddel, akkor nekiállhatnék a világ összes vallásos szövegét így értelmezni és mögé gyártani földönkívüli lényeket, akik azóta eltűntek és nem is jöttek vissza soha.
Vagy csak el lehet fogadni, hogy akkoriban a hit erős volt istenekben.
(Amit egyébként meglepőnek találok annak fényében, hogy mennyire nem voltak buták az emberek.)

Az, hogy egy kurva messze levő bolygón (tudod, nagy keringési idő), hol és hogyan lenne olyan élet, ami itt is jól érzi magát vagy csak ott.
Áh....

Tudod, Occan borotvája.
  • Emebrek építették csak mára elfeledtük hogyan kell.
  • Minden egyéb elvakult marhaság.
Na, akkor melyik lehet az igaz?

Nem tudom, hogy sírnom vagy röhögnöm kellene.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 113
113
@yangwenli ők csak ennyit tudnak tenni, mert nem olvassák az egyéb infót, csak tolják a nesönel dzsiogrefiköt és kész is a tudomány jelen állása nevű baromság. Igaz, hogy kevés a hely, meg nem fogok könyveket leírni ide, mert elolvashatnák amit mások már megírtak, de betettem ide képeket, igyekeztem rávezetni őket arra, hogy hatalmas tömeghez ahatlmas energiamennyiség és vagy technológia, vagy iszonyat idő kell, de csak tolják a ködös valahogy megcsináltákot, pedig a jelenkorukban van a technológia, amivel tömegesen megint ilyen súlyokat mozgatunk.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 113
113
A te megközelítéseddel, akkor nekiállhatnék a világ összes vallásos szövegét így értelmezni és mögé gyártani földönkívüli lényeket, akik azóta eltűntek és nem is jöttek vissza soha.
Vagy csak el lehet fogadni, hogy akkoriban a hit erős volt istenekben.
(Amit egyébként meglepőnek találok annak fényében, hogy mennyire nem voltak buták az emberek.)

Az, hogy egy kurva messze levő bolygón (tudod, nagy keringési idő), hol és hogyan lenne olyan élet, ami itt is jól érzi magát vagy csak ott.
Áh....

Tudod, Occan borotvája.
  • Emebrek építették csak mára elfeledtük hogyan kell.
  • Minden egyéb elvakult marhaság.
Na, akkor melyik lehet az igaz?

Nem tudom, hogy sírnom vagy röhögnöm kellene.

Vagy csak egyszer elolvasnod Sitchin könyveit? Persze, ez fel sem merülhet, mert maga a sumér nép is csak egy konteó. A biblia az tutkó, de a sumér? Áhh, az túl logikus és ráadásul túl kibaszottul modern.

Ja és pontosan! Így olvasd a kibaszott vallásos dolgokat.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 393
55 154
113
yangwenli

Egyrészt én tettem be videókat a kövek megmunkálásáról és akár 20 tonnás kő mozgatásáról is.
A homokkal való gránit csiszolást is láttam videón bemutatva. Működött. Rohad lassú és fárasztó dolog mai szemmel de működik.
Ha fent lenne valahol a videó betenném.
Kézi vésővel és kalapáccsal vertem már szét betont. A kövek se keményebbek meg lehet csinálni azt is.
Katedrális építések elég jól dokumentáltak. Ott is vittek föl tonnás súlyokat 100 méteres magasságokba, meg lehet csinálni.
Belinkeltem azt is miket faragtak kézi eszközökkel a reneszánsz idején itáliában. Önmagáért beszél a dolog.
Mennyi bizonyítékot kell hoznom még a nyilván valóra?

Annyiban jogos a kritikád, hogy a régészek nem építőipari szakemberek, ergó sokszor fingjuk sincs arról, hogy mit hogyan építettek és elképzelni sem tudják.
Aztán jön valaki aki látott már élőben építkezést, azt rávágja, hogy gyerekek ez nagyon egyszerű, így meg így készült stb...
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 846
5 051
113
Kézi vésővel és kalapáccsal vertem már szét betont. A kövek se keményebbek meg lehet csinálni azt is.

Hát őőőő, én is de attól függ milyen kövek.
Pont most bontottam el épületet magam (mivel munkást találni muhahahahha) és volt belerakva az aljába egy részébe mészkő, nem tudom milyen fajta de nem tört az olyan könnyen, a beton a gép vitte a Bosch mint a sicc, de azzal megszenvedtem.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
Status
Not open for further replies.