[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Pl az urán sugárzását bírja az emberi szervezet, még az 5%-ra dúsított fűtőelemeket is megfogahtod anélkül, hogy bajod lenne miatta. Ez azért van, mert az a sugárzás része a környezetnek többmilliárd éve és az egész evolúció során elkísért. Ha ugyanígy megfogál egy darab plutóniumot (ami kb 70 éve létezik) annak a sugárzását nem bírod, mert nem volt jelen az evolúció során, és pár nap alatt feldobnád a talpad.
Jaj, itt lefordultam a székről, ez igan rossz példa. Nézd már meg először a sugárzások típusait és azt, mi az aktivitás, mert egy így fájdalmasan rossz hasonlat.

@ijasz az ember sokszor elfelejti hogy Isten teremtette a világot vagy valami nagyobb az embernél ( nem méretre gondolok ) és az ember is teremtmény , nem isten. Sokszor belenyúlunk ezekbe a boszorkány konyhákban, de tippünk sincs hosszútávon milyen hatása van, lásd Atom kor , atom energia , hát azért régen nem volt ennyi rákos beteg, csernobili katasztrofák sem voltak stb... Szerintem sokkal ovatósabban kéne ezzel bánni , de hát persze jól is elsülhet , megszünik a éhínség, mert ezek a Multik és világírányitok megszánják Afrikát , meg a többit aki B1 vitamin hiányba szenved :D :D Hozzáfüzné amit elveszel a természetből lásd földből elveszi a Rizs a +b1 vitamint, az hiányozni fog valahonnan , a gödölöi egyetem kutatásait ajánlanám neked , hogy mekkorát esett a zöldségek , gyümölcsök tápanyagtartalma, mert pihentetni kéne a földeket , az hogy nap süt az csak energia ( KCAL) , és a többi ? ? Én személy szerint GMO ellenes vagyok, nekem jó hosszú idő alatt kifejlesztett paradicsom ( évezredek alatt ) :D

Régen nem volt ennyi rákos beteg, mivel az átlagéletkor alíg lépte túl a 40-et. A rák meg ugyebár inkább 40 felett sokott jelentkezni.

Visszatérve a Nikaragua csatornára, érdekes lesz ha megépűl.

@Mackensen volt egy balesetem a csaj vastagbélrákba halt meg 28 véesen , és ez nem egyedi eset, szerintem akkor sincs valami jól ,de persze lehet csak 40 felett. A Szocializmusban is 40 volt az átlag életkor ? :D érdekes , nem tudtam.

Legjobb tudomásom szerint 3 sugárzás van.
A legszívásabb az Gamma sugárral van , mert az mindenen áthatol "majdnem"
http://hu.wikipedia.org/wiki/Radioaktivit%C3%A1s

<blockquote>Pl az urán sugárzását bírja az emberi szervezet, még az 5%-ra dúsított fűtőelemeket is megfogahtod anélkül, hogy bajod lenne miatta. Ez azért van, mert az a sugárzás része a környezetnek többmilliárd éve és az egész evolúció során elkísért. Ha ugyanígy megfogál egy darab plutóniumot (ami kb 70 éve létezik) annak a sugárzását nem bírod, mert nem volt jelen az evolúció során, és pár nap alatt feldobnád a talpad.
Jaj, itt lefordultam a székről, ez igan rossz példa. Nézd már meg először a sugárzások típusait és azt, mi az aktivitás, mert egy így fájdalmasan rossz hasonlat.</blockquote>

Neked komoly egyensúlyi problémáid vannak a sok székről lefordulás alapján. Az urán egyidős az univerzummal, ezért az egész evolúció alatt hozzaszoktunk, a plutónium meg még új anyag, másképp sugároz, emiatt az ő sugárzását nem bírjuk.
Ezt a magyarázatot a nottinghami egyetem radioaktív anyagokkal foglalkozó egyik vegyésze adta, biztos ő is hülye a témában hozzád képest.

A másik GMO-s veszélyforrás a totális gyomirtóknak ellenálló fajták. Ugyanis ha a kukoricád ellenáll az ilyen agresszív "növényvédő" szereknek, akkor általában le is permetezed ilyennel. E miatt tényleg csak a kukoricád marad meg a földben, kevesebbet kell így gondozni, ergo több pénzed lesz amikor eladod.
Viszont a totális gyomirtó szerek beépülhetnek a kukoricába, így azt elfogyasztva bekerülhetnek a szervezetedbe.
Nah ezek a szerek viszont már súlyosan rákkeltőek.

Továbbá az is hülyeség, hogy a világban élelmiszer hiány lenne. Élelmiszer van, csak a csóringerek nem tudják megvenni.
Ezen a tényen pedig nem sokat változtat az "olcsó ellenben mérgező" GMO-s kaja.
(Bár népességszabályzónak a világ szerencsétlenebb részén beválhat. Lehet igazából ez a cél? :-D )

"Neked komoly egyensúlyi problémáid vannak a sok székről lefordulás alapján."

Ezen én is majdnem lefordultam a székről. :))

Régen nem volt ennyi rákos beteg, mivel az átlagéletkor alíg lépte túl a 40-et. A rák meg ugyebár inkább 40 felett sokott jelentkezni.

Régen, az eléggé relatív. A középkorra/újkorra ez igaz lehet, de a XX. századra, már nem egészen. Konkrétan 1910 körül volt a 40 éves átlagéletkor általános a Monarchiában. De az 1950-es évekre a férfiaknál is 61-62-re emelkedett.

A másik GMO-s veszélyforrás a totális gyomirtóknak ellenálló fajták. Ugyanis ha a kukoricád ellenáll az ilyen agresszív "növényvédő" szereknek, akkor általában le is permetezed ilyennel. E miatt tényleg csak a kukoricád marad meg a földben, kevesebbet kell így gondozni, ergo több pénzed lesz amikor eladod.
Viszont a totális gyomirtó szerek beépülhetnek a kukoricába, így azt elfogyasztva bekerülhetnek a szervezetedbe.
Nah ezek a szerek viszont már súlyosan rákkeltőek.

Továbbá az is hülyeség, hogy a világban élelmiszer hiány lenne. Élelmiszer van, csak a csóringerek nem tudják megvenni.
Ezen a tényen pedig nem sokat változtat az "olcsó ellenben mérgező" GMO-s kaja.
(Bár népességszabályzónak a világ szerencsétlenebb részén beválhat. Lehet igazából ez a cél? :-D )

Az a gyanúm, hogy nem alaptalan a felvetésed.

Neked komoly egyensúlyi problémáid vannak a sok székről lefordulás alapján. Az urán egyidős az univerzummal, ezért az egész evolúció alatt hozzaszoktunk, a plutónium meg még új anyag, másképp sugároz, emiatt az ő sugárzását nem bírjuk.
Nem hozzászoktál, hanem a természetes urán az alfa sugárzó ami olyan gyenge, hogy egy papírlap vagy vastagabb füst is elnyeli. Nincs mihez hozzászokni. Ezért van a tűzjelzőkben alfa sugárzó radioaktív izotóp... Ezen felül a U238 bomlása során az aktiviták kurvára alacsony...

Ezt a magyarázatot a nottinghami egyetem radioaktív anyagokkal foglalkozó egyik vegyésze adta, biztos ő is hülye a témában hozzád képest.
Túlságosan leegyszerűítette és így baromság a vége.

Ide vezet az, hogy a természetudományos oktatás leépülő spirálban van... Ha valamihez ennyire nem értesz, akkor inkább figyelj arra, aki leglább a témában a 2x2-őt stabilan tudja...

Az átlag életkorba beletartozik a csecsemőhalandóság. Egy település 200 évnyi anyakönyvezését tanulmányozva azt figyeltem meg, hogy körülbelül 100 évvel ezelőttig az elhalálozások nagyjából fele 0-3 életév között történt. De aki ezt túlélte, az ha nem érte baleset elég jó eséllyel érte meg a 60 évet, sőt, több 80év feletti is olvasni, de akár még 100 évessel is lehetett találkozni. Ugye ma a férfi átlagéletkor 65 év, tehát nincs is olyan nagy különbség, csak hát az átlagba az 1 éves halála is ugyan úgy beleszámít, mint a 100 évesé, ami nagyban rontotja a statisztikát.

Egyébként a rák az csak egy része a civilizációs betegségeknek. És például a chron és cholitis betegségeknél, amiket civilizációs betegségeknek tartanak egyre fiatalabbaka betegek.
De ott vannak az idegrendszeri betegségek, amik már sok esetben születés előtt kialakulnak.

Érdekes lenne megtudni, hogy milyen százalékban volt jelen a rákos elhalálozás. Egyáltalán, tudták-e diagnosztázálni? Látták, hogy beteg, itatták búrjányteával, a javasasszony ráolvasott és meghalt. De mit rtak be, mint elhalálozási ok?

Az usa kész Oroszország teljes megsemmisítésére.
http://www.utro.ru/articles/2015/02/25/1235266.shtml

Sojgu orosz védelmi miniszter:" Oroszország akár fegyverrel is kész megvédeni arktiszi érdekeit"

Érdekes lenne megtudni, hogy milyen százalékban volt jelen a rákos elhalálozás. Egyáltalán, tudták-e diagnosztázálni? Látták, hogy beteg, itatták búrjányteával, a javasasszony ráolvasott és meghalt. De mit rtak be, mint elhalálozási ok?

Most csak emlékeimből írva régen szinte csak kelevény és sínlődés szerepelt a halál okok között, de ha jól emlékszem, akkor már 120 évvel ezelőtti halotti anyakönyvbeni bejegyzések között is találkozhatunk rákkal.

Oroszország és Ciprus képviselői szorosabb katonai együttműködésről szóló egyezményt írtak alá szerdán, ennek értelmében a jövőben orosz hadihajók állomásozhatnak az Európai Unió tagországának számító Földközi-tengeri sziget görögök lakta részén.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150225-orosz-hadihajok-allomasozhatnak-ciprusi-kikotokben.html

Miért kell nekik még egy kikötő, mikor ott van egy köpésre a Tartuszi?

Mert, ha sikerül megállapodniuk, okafogyottá válik az USA Szíria ellenes akciója. Véget érhet hirtelen a polgárháború, nem kell egy olyan szír ellenzék, amely egyből azzal kezdené, hogy felmondja a flottaszerződést az oroszokkal. (csak azután nehogy kitörjön a polgárháború Cipruson)

Ha egy kertészetben kék vagy tarka rózsát állítanak elő az mitől káros?? Ha a burgonya keményítőtartalmát megnövelik vagy az amilopektin tartalmat lecsökkentik az miért baj? Ha a rizs B1 vitamintartalmát megnövelik, hogy a sárgák ne szenvedjenek a beriberitől az kinek baj?
A GMO 90%-ban a természetes összetevők arányainak megváltoztatásán dolgozik az emberi felhasználást segítve. Pl. a természetesen előforduló de az emésztésre, egészségre káros anyagokat kódoló gének kiütésével. Azt hiszem a bab ilyen hatásait nem kell részletezni.
Ami valóban veszélyforrás, ha pl. a növényekbe természetes (pl. baktériumok) rovar vagy baktérium stb. ölő fehérjéket kódoló génszakaszokat transzferálnak. Ezek okozzák a problémát de a GMO-t ezért elítélni tudatlanság. A médiának érdeke lovagolni ezen a témán.

Pl. attól káros, hogy a fejlesztő cégnek határidő nélküli szabadalma van az adott vetőmagban található génre, és emiatt pl. a GMO-val gazdálkodó rá van kényszerülve, hogy vásárolja a vetőmagvat és az előírt kemikáliákat.

Status
Not open for further replies.