[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 817
113
ki kell jönni ide élni, nem pedig turistáskodni 3 napig meg beszélni pár NGO-s statisztával.

".A stabilitás és a jó infrastruktúra jelentik a legfőbb vonzerőt az itt élők számára” - áll a jelentésben. „Emellett pedig jó minőségű az egészségügyi ellátás, és számos szórakozási lehetőség és kulturális esemény van a városban.”

  • Mit jelent a stabilitás? Félnek, hogy egyik reggel felébrednek és Bécs átkerült Ruandába?
  • Jó infrastruktúra? Mi a jó? Papíron nagyon jó a német infrastruktúra. Papíron. Utazni kell pár napot az autópályán vagy párszor nyomni mondjuk egy München-Frankfurt vasúti mókát, esetleg metrózni München-ben, Berlin-ben, mondjuk este. Ott kezdődik az igazi móka
  • jó minőségű az egészségügyi ellátás - ki mondja és mit ért alatta? Tényleg jó a fogorvos itt is, de ha valami komoly cucc van, akkor fizetsz egy ötjegyű összeget. Javaslom, ezentúl nézzen bele a felmérést végző az utca embereinek a szájába. 5 hete voltam Linz mellett egy megbeszélésen, a felső polcról jött embereknek is érdekes fogaik voltak. Nálam ez gyomros. Ha van lóvé Maserati-ra, akkor legyén pénz a fogaidat is rendbe rakni.
  • szórakozási lehetőség és kultúrális esemény: ez egy kétélű fegyver. Ami egy bulizós turistának öröm, az mondjuk az ottlakónak a kurvaanyád-kategória. Mannheim-ben rengeteg diszkó van és szórakozási lehetőség - papíron. A valóságban rengeteg bunyó, összehányt/szart/hugyozott kapualj, rengeteg drogos, naponta 3-4 baleset, éjjel minimum 2 alkalommal megy a mentő szirénázva, vagy valami részeg fasz üvölt az utcán. Az alvás is az életminőség része. 4 éve füldugóval alszom. Kultúrális esemény >>> az elmúlt évben volt 5 kultúrális esemény, amit engedélyeztek: 2 BLM örjöngés, Antifa-vonulás, klímatünci, helyi pride. Más nem volt engedélyezve, mint "nyilvános kultúrális esemény".

hiányolom, hogy a "befogadás és inklúzió" nem volt a szempontok között...

Intézed már a kínai munkavállalást?
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Denny Tamaki, Okinava kormányzója az amerikai katonai jelenlét csökkentését követelte a Japánhoz tartozó szigeten a második világháború egyik legvéresebb ütközetének 77. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen - közölte az MTI.

Hszi Csin-ping kínai elnök élesen bírálta a nemzetközi szankciókkal való “visszaélést”, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig a Nyugatot tette felelőssé a világszerte tapasztalható gazdasági nehézségek miatt, és mindkét vezető a fokozott együttműködést szorgalmazta. Hszi felszólította a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-szervezet tagjait, hogy vállalják a gazdasági befolyásukból fakadó felelősséget, és kijelentette, hogy ki kell állniuk az ENSZ-en alapuló, valóban multinacionális nemzetközi rendszer mellett, írja a Reuters.

Hszi Csin-Ping, Kína elnöke egy virtuális üzleti konferencián beszélt a jelenlévők előtt, ahol megkérdőjelezte az Oroszország elleni szankciók hatékonyságát.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
ozymandias hisztijére teszem be /nyugat európa élhetetlen vagy mi pedig saját maga írja ő is ott él.
Mondjuk a Szent-Pétervári 88 hely a abszurd humor kategória.
Sok eu-s fővárost beelőz élhetőség szempontjából.
Hogy búbánatban lehet első az a város ahol 2 éve AK-val öltek embereket? Mindig hülye már?
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Hogy búbánatban lehet első az a város ahol 2 éve AK-val öltek embereket? Mindig hülye már?
ozymandias-t hivatkozom meg.
#33 115
A összes ilyen jellegű rangsornál vizsgálni kell a vizsgálati módszereket is. Hogy szépen fogalmazzam meg. Meg a ki adta a kutatásra a pénzt, ki a megbízó, mi a célja a kutatásnak? stb.
Hasonló ám a helyzet a tegnap talán a közép európa témában kitárgyalt korrupció ügyi rangsoron is.
És hát ezek azért a konkrét esetben szubjektív fogalmak amint ozy is rámutatott.
Kellene lennie persze objektív mércéknek is mint légszennyezettség zöld területek nagysága és %os aránya szolgáltatásokkal való ellátottság stb.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
Intézed már a kínai munkavállalást?
Szórakozás megy a karanténnal meg a vámolással. Legyek kirepülés előtt is 3 hétig karanténban, majd amikor odamegyek, akkor is legyek 3 hétig karanténban, na ilyen nem játszunk.

Nem én akarok kimenni, hanem a cég akar személy szerint engem oda, tehát oldják meg vagy jöjjön velem egy vájszprezident a legfelső polcról.

A HR baszik mindenre, érdemi segítségre képtelenek. Reggel 7-től delután 2-ig egyhuzamban megbeszélések, nem érek rá. Erre jön valami kiscsillag, el kezd fenyegetni, hogy nem voltam "interkultúrális foglalkozáson". Ja, meg nem is leszek. Akkor ezt jelentenie kell és rákerül a személyi lapomra. Helyes. Nem viccel. Jó, akkor én meg megkérdezem a projektvezetőt, hogy mi legyen:
  • mostantól számítva 200 órán keresztül (vagyis úgy 2 hónapig) megyek "interkultúrális foglalkozásra" és egy műszaki/tervezési/kivitelezési megbeszélésen sem leszek ott, vagy
  • leszarom az egész "interkultúrális foglalkozást" és az eddigi metódus szerint próbálom a komplett downsteam/upsteam clustert gatyába rázni még az előtervezési fázisban. Döntse el ő.

Valahogy az az érzésem, hogy a kovid-szarság egy dolog, de a többi adminisztratív faszság egyértelműen belső baromság.

Az igazat megvallva nem sok kedvem van kimenni az ilyen hülye karénténszabályok mellett. Plusz elhagyni sem egyszerű Kínát....

A munkavállalásim már megvan. A vízummal megy még az okoskodás, mert "szenzitív technikához fértem hozzá" külföldiként a németkenél és el fogok hagyni Németországot.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 718
113
"Február 24-én a politikai Nyugat határozottan magabiztosnak hangzott, ahogy arra számított, hogy Oroszország a katasztrofális 1990-es évekbe tart, miközben az ország társadalmi és gazdasági kilátásai látszólag megromlott . Az orosz devizatartalékokat ellopták, a bankokat elzárták a SWIFT-től, betiltották a nyugati légteret, miközben gyakorlatilag „ törölték ” mindazt, ami távolról kapcsolódik Oroszországhoz és annak csodálatos civilizációs hozzájárulásaihoz. A nyugati média szerint úgy tűnt, Oroszország kész. Végül is az „egész világ” nem volt most egyértelműen ellene? Nos, talán a nyugati vezetés fejében, mivel nagyon konkrét elképzelésük van arról, hogy mi a „világ”. A tényleges világnak nincs „kiváltsága”, hogy tagja legyen ennek az „elit klubnak”.

Idővel azonban a politikai Nyugat elkezdte elveszíteni eltévedt önbizalmát. Ahogy a kijevi rezsim folyamatosan vereségeket szenvedett, és a hatalmas médiakampány ellenére, hogy győztesként mutassák be, az emberek kevésbé voltak lelkesek. Ez tovább romlott, miután a szankciók jobban sújtották a Nyugatot, mint magát Oroszországot. A nyugati vezetés megpróbálta felpörgetni a narratívát, azt állítva, hogy a szankcióknak állítólag nincs bumeránghatásuk, de mindenki gondjai mögött „Oroszország provokálatlan, brutális inváziója” volt az oka. Az LA Times legutóbbi rovatában Doyle McManus ismertette tapasztalatait, miután Európában járt. A cikkíró Olaszországban volt, hogy megnézze, hogyan befolyásolják a szankciók az európai életét. "

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
"Egy energetikai, élelmiszer nagyhatalmat sokkal nehezebb sarokba szorítani, mint mondjuk egy Irakot, és ez a büntető szankciós politika meg is bukott. A brit The Guardian június 2-án a következő címmel jelentetett meg írást: Oroszország megnyerte a gazdasági háborút (Russian winning the economic war).
..
A cikk elemzéséből is kiderül, hogy a Nyugat által Moszkva ellen indított gazdasági háború nem a tervek szerint halad, hanem valójában nagyon rosszul mennek a dolgok. A cikk nagyon óvatosan fogalmaz, hiszen a szankciók éppen az ellenkező hatást váltották, mint amit vártak tőlük. Moszkva ugyanis a háború előtti időszakhoz képest megnövelte a bevételeit."
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
"Egy energetikai, élelmiszer nagyhatalmat sokkal nehezebb sarokba szorítani, mint mondjuk egy Irakot, és ez a büntető szankciós politika meg is bukott. A brit The Guardian június 2-án a következő címmel jelentetett meg írást: Oroszország megnyerte a gazdasági háborút (Russian winning the economic war).
..
A cikk elemzéséből is kiderül, hogy a Nyugat által Moszkva ellen indított gazdasági háború nem a tervek szerint halad, hanem valójában nagyon rosszul mennek a dolgok. A cikk nagyon óvatosan fogalmaz, hiszen a szankciók éppen az ellenkező hatást váltották, mint amit vártak tőlük. Moszkva ugyanis a háború előtti időszakhoz képest megnövelte a bevételeit."
Wilson felsír a sarokban:D
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nekünk is közöttük lenne inkább a helyünk, "de-nagyon-gyorsan"!

A média-előkészítést már kellene tolni a háttérben, vagy úgy járunk a Viktorral is, mint a hülye-"úriember-politikus"-idealista( és egyben "történelmi-balek") Horthy-val!!!


.
Ezt már lepacsizta Vitya Vovával csak jöjjön el az ideje !
 
K

kamm

Guest
Nekünk is közöttük lenne inkább a helyünk, "de-nagyon-gyorsan"!

A média-előkészítést már kellene tolni a háttérben, vagy úgy járunk a Viktorral is, mint a hülye-"úriember-politikus"-idealista( és egyben "történelmi-balek") Horthy-val!!!


.
Atyauristen, az tenné még csak be a kaput, az EU helyett ebben az elmeroggyantakkal teli szegényházban kikötni...
 
Status
Not open for further replies.