[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Látom, csak az értelmét nem.
???

Meglehetősen egyszerű a képlet, szimpla populizmus, külpolitikának álcázott belpolitika. Van egy bizonyos típusú ember, az örök elégedetlen. Ismerem őket, mert sok van erre Szabolcsban. Ők a populisták első számú közönsége. Ők azok akik képtelenek fizikai vagy szellemi korlátjaik miatt nagy dolgokra és hogy jobbá tegyék az életüket, ezért gyűlölnek minden náluk sikeresebb embert és rájuk ragasztják a zs jelzőt. A zs-ket okolják azért mert ott vannak ahol, pedig csak tanulniuk kellene vagy betartani a szabályokat. De pont ez választja el őket a sikeres embertől, az önuralom az önmegtartóztatás. Mindent akarnak de azonnal.

Ezek a populisták az örök elégedetlen emberekkel a hátuk mögött hatalomra tehetnek szert viszont sakkban vannak tartva túszul vannak ejtve a közönségük által. Egyszer térjenek le az aktuális világbeli folyamat szöges ellentétes irányáról és buknak. Sokkal kisebb a mozgásterük ironikus módon mint a folyton öncenzúrázó, szabályokat szabályokra halmozó liberális társaiknál.

Az örök elégedetlen nem gondolkodik racionálisan. Követ egy sémát ami ideig óráig a történelemben működött és azt akarja ráilleszteni a megváltozott világra. Népünk nagy tragédiája volt a trianoni döntés, és ehhez a sokkhoz kötik saját boldogulásuk kulcsát ezek az emberek kényszeresen ragaszkodva, egyszerű képlet alapján. Kis ország = kis ember, nagy ország = nagy ember. Ezt látja hogy idejön a gazdag amerikai a felsőbbrendűség látszatával (szerintem más miatt cselekszik így a jenki de most mindegy) és az örök elégedetlen is ezt akarja, de azonnal. Azt nem veszi észre hogy a picsányi hátterű belga és holland emberek se küszködnek kisebbrendűségi érzéssel. Csak ő.

Szóval mert anno Németo. nagy kegyesen meghozta a bécsi döntéseket azt hiszi az örök elégedetlen hogy ezt a sémát kell követniük a jelenben is. Keresni egy militarista államot szövetségesként, hozzájuk dörgölőzni, átvenni a kultúrájukat, megismételni a zs gyűlöletet mint anno, megválasztani egy autokrata konzervatív vezetőt mint anno és kész a bécsi sütemény.

A világ megváltozott. Nem veszik észre az egész emberi kultúra megváltozott. Visszafordíthatatlanul. Ahogy egy egyszeri ember ragaszkodik a laptopjához és a mobiljához, úgy ragaszkodik a kiharcolt emberi szabadságjogokért a 13. nyugdíjért, a csökkentett rezsiszámláért a liberalizmusért.

Az örök elégedetlen nem tud ezzel lépést tartani és pörög a változó világban mint a búgócsiga. A német birodalom megbukott nem adta vissza a területeinket, kis állam lett, annyira már nem is érez iránta szimpátiát az emberünk. Merkel nem menő. Most az oroszoktól a KELET-től várja a megváltást, mert nem változtak arrafele az emberi jellemek, mint mint nyugaton. Jobban hasonlít a 3. birodalom életmódjára. Jobban rá tudja húzni azt a sémát ami egy kis ideig visszaadta a nagy országát.

Viszont nem veszi észre hogy 40 évig már dörgölőztünk az oroszokhoz és egy km2-t se adtak vissza nekünk. Most nem tudom miért várja a csodát hogy nem ugyanezt teszik mint akkor. Sőt ha tehetnék az oroszok újra kanyarítanánk ki tőlünk ahogy tették Kárpátaljával. Ettől valahogy nem félnek, inkább várják őket hátha megváltozik a farkas természete és nem eszik bárányt csak mert a farkas nyelvén beszél.

Végezetül még annyit hogy ezek az örök elégedetlenek voltak a legnagyobb nyugatmániások 25 éve, Amerikától várták a változást de csalódtak bennük mint a németekben és ezért kötelező utálni őket. Ráadásul sikeresek ezért illik rájuk a zs bérenc jelző. Előre borítékolható hogy amikor rájönnek az oroszok se adják vissza nekik a hegyeiket, akkor eljöhet az az idő amikor megint kitör bennük a nyugatmánia mint régen.

Nem tanulnak. A világ megváltozott.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Ez a "Keleti nyitás" dolog úgy érzem kissé túl van misztifikálva. Aminek értelme van az a gazdasági kapcsolatok erősítése, de ezt mindenki csinálja jó sok éve. E fölött nem látok semmi egyebet aminek értelme lenne. Nyitunk még mivel?
Aki gazdasági vonalon kívül mást is szeretnek kelettel, ajánlom figyelmébe egy világtérkép tanúlmányozását.

Azzal, hogy kilépünk a NATO-ból, aztán az EU-ból és csatlakozunk az Eurázsiai Unióhoz.
Persze a térség többi államaival együtt.
Új KGST, новый Советский Союз! Ураaa!

sssr(9).jpg
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
<blockquote rel="Mackensen">Látom, csak az értelmét nem.
???

Meglehetősen egyszerű a képlet, szimpla populizmus, külpolitikának álcázott belpolitika. Van egy bizonyos típusú ember, az örök elégedetlen. Ismerem őket, mert sok van erre Szabolcsban. Ők a populisták első számú közönsége. Ők azok akik képtelenek fizikai vagy szellemi korlátjaik miatt nagy dolgokra és hogy jobbá tegyék az életüket, ezért gyűlölnek minden náluk sikeresebb embert és rájuk ragasztják a zs jelzőt. A zs-ket okolják azért mert ott vannak ahol, pedig csak tanulniuk kellene vagy betartani a szabályokat. De pont ez választja el őket a sikeres embertől, az önuralom az önmegtartóztatás. Mindent akarnak de azonnal.

Ezek a populisták az örök elégedetlen emberekkel a hátuk mögött hatalomra tehetnek szert... </blockquote>

Nézd Panoz. Minden rendszernek, így a nyugati kapitalista liberális piacgazdaságnak is, vannak nyertesei és vesztesei.

A nyerteseket érdemeiken felül jutalmazza a rendszer, a veszteseket pedig érdemeiken alul.

Miért várod el, hogy a rendszer vesztesei csendben, anélkül pusztuljanak el, hogy hangjukat hallatnák?

Miért várod el, hogy a rendszer vesztesei ne vessenek be minden létező és elképzelhető eszközt a rendszer megváltoztatására...

...amikor a rendszer léterehozói és kiterjesztői (ld. "demokráciaexport") is minden létező és elképzelhető eszközt bevetnek a rendszer újabb és újabb országokra történő ráerőszakolására?!

Tudomásul kell venni, hogy ennek a rendszernek is vannak vesztesei, akik változást akarnak.

Ezek az emberek a rendszerváltás előtt azt látták, hogy Nyugaton mindenhol kolbászból van a kerítés - merthogy abból is volt -, csak azt nem tudták, hogy azt a jómódot, amelyet "szociális piacgazdaságnak" hívnak, mesterségesen (=adósságokból) tartották fenn, hogy bizonyítsák, hogy a kapitalista Nyugat mennyivel jobb mint a szocialista Kelet.

Nem így van?

Nézz rá mennyi államadósságot halmoztak fel a Nyugat államai. Mind nyakig úszik az adósságokban, USA, Németország, Anglia, Franciaország, mind. Egytől-egyig.

Ezért most lebontják a "szociális piacgazdaságot", mert nincs rá pénz. És különben sincs rá szükség, mert már a kihívó felet, az alternatívát, a szocializmust elpusztították. Nincs már "kommunista veszély", nem kell a "szociális piacgazdaság"!

Ja, hogy az emberek, amikor a rendszerváltást éljenezték 1989-ben, azok még "szociális piacgazdaság"-ra szerettek volna váltani, nem pedig kőkemény vadkapitalizmusra?

Ja, sorry. Megvolt a rendszerváltás - változott a menetrend.

És most Panoz, te azt szeretnéd, hogy ezek az emberek kussoljanak, és csendben dögöljenek meg.

Hogy még csak a szavukat se emelhessék fel, hogy

nem erről volt szó!!!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Annyit hozzá tennék hogy szovjet időkben apám apró pénzért megszerzett minden jogsit.

2 havi gyári fizetéséből megszerezte a kamiont és hozzá a pótkocsit.

Ma mind kettő megszerzése bő 800 ezer felett van.
Most két havi gyári fizu 140 ezer! na ebből csináld meg azt!!
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
laudarage

Jogos hogy nem törődnek bele vert helyzetükbe ezek az emberek, ez elvárható, de amit felvázoltál hogy szociális piacgazdaság és gondoskodó állam ezt a keleti országokban végképp nem találják meg ők manapság.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
"Oroszország haditengerészetének tengeralattjárói a világ óceánjainak térségében tervek szerinti feladatokat teljesítenek. Semmiféle rendkívüli, még kevésbé baleseti helyzet az orosz hadihajókkal nem volt és nincs is..."

"A svéd katonai szolgálatot teljesítők nagyméretű műveletet kezdtek el külföldi tengeralattjáró felkutatására az ország felségvizeiben Stockholm közelében. A kutatásban hadihajók és a szárazföldi csapatok néhány alegysége vesz részt."

http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_19/A-honvedelmi-miniszterium-kijelentette-hogy-nincsenek-rendk-vuli-helyzetek-az-orosz-tengeralattjarokkal-3850/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 904
113
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy a nyugati szankciók célja az, hogy Oroszország megváltoztassa állásfoglalását a kulcskérdésekben, nem pedig az ukrajnai válság rendezése.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_19/Lavrov-gyarmatos-tonak-nevezte-Nyugat-oroszellenes-politikajat-7273/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Szavai szerint ez a viselkedés a „múlt századé, elmúlt koroké, gyarmati tehetetlenségi gondolkodás”.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_19/Lavrov-gyarmatos-tonak-nevezte-Nyugat-oroszellenes-politikajat-7273/


Miért mond ilyeneket Lavrov? mikor egész jól be váll amit a jenkik csinálnak.
Olyan sikereket érnek el (kerüljön az bármibe) amiről csak álmodhatott volna a SZU is.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<blockquote rel="Python">Oroszország a NATO küszöbénél?
http://www.youtube.com/watch?v=HlhhP1CX93k

Ez egy valódi felvétel vagy paródia?

</blockquote>

A felvétel valódi. A héten készült egy sajtótájékoztatón.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
laudarage

Jogos hogy nem törődnek bele vert helyzetükbe ezek az emberek, ez elvárható, de amit felvázoltál hogy szociális piacgazdaság és gondoskodó állam ezt a keleti országokban végképp nem találják meg ők manapság.

Lehet. De ha csak annyit sikerül elérni, hogy ismét lesz magyar mezőgazdaság és magyar ipar, akkor hidd el, hogy az az embertípus, akiről korábban írtál, is meg fogja találni a boldogulását. Szélesebb tömegeknek lesz jobb.

A Nyugat kb. 1 millió magyarnak tud a Kádár rendszernél jobb életszínvonalat nyújtani, miközben 5-6 millió magyarnak nyújt a Kádár rendszernél rosszabb életszínvonalat.

Ennek oka, hogy a Nyugat maga is el van adósodva (úgy kb. 80% GDP arányos államadósság szerintem mindenhol megvan és ehhez jönnek még a lakosság, a vállalatok és az önkormányzatok adósságai) és az erőforrásai szűkösek (lásd pl. a gázellátás kérdése).
Ugyanakkor a Nyugat munkaerő szempontjából jól áll (EU: 500 millió fő), van még technológiai előnye abból az időszakból, amikor az adósságait fölhalmozta, és éppen ezért még termelékenységben nehéz vele versenyezni.
Azonban a Nyugatnak ezen előnye, a fölhalmozott adósságállomány, a megszorítások miatt erodálódni fog.

Ebből következően, Kelet felé azért kell váltani, mert a Nyugat nem képes minket ellátni, és kellő életszínvonalat biztosítani.

Utógondolat: igazából véve nem tudom, hogy ez a Nyugat-Kelet feszültség (mint pl. a mostani amerikai kitiltásos cirkusz is) nem megrendezett színjáték-e abból a célból, hogy a Nyugat a keleti államait (így pl. Magyarországot is) Oroszországnak lepasszolja.

Nézd, amit már megkaphattak tőlünk (több százezer magyar értelmiségi és szakmunkás Nyugatra vándorlása), már megkapták.

Innentől kezdve nem érdekük Magyarország életképes országgá alakítása, és egy másik dolog, hogy ehhez a Nyugatnak már ereje sincsen.

Úgyhogy szépen átkötnek minket masnival, és ajándékként odaadnak minket az oroszoknak.

Megint csak más kérdés, hogy egyébként mindenkinek, még a Nyugatnak, de nekünk is, így lesz jobb.

Úgyhogy mindenkinek élményekben gazdag, rázkódásmentes utazást és sima leszállást kívánok az Eurázsiai Unióba.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"Úgyhogy mindenkinek élményekben gazdag, rázkódásmentes utazást és sima leszállást kívánok az Eurázsiai Unióba."

Mivel hál istennek nem fog bekövetkezni csatlakozásunk az orosz unióba.
1 Maga az orosz unió is kérdéses
2 Szerinted kéne nekik egy segélyekből tengődő Magyarország?
A munka erő van az oroszoknál bőven ,nem kell Kelet Európai ember "etnikum"
 

grofbejczy

Member
2014. március 4.
87
0
6
"Úgyhogy mindenkinek élményekben gazdag, rázkódásmentes utazást és sima leszállást kívánok az Eurázsiai Unióba."

Mivel hál istennek nem fog bekövetkezni csatlakozásunk az orosz unióba.
1 Maga az orosz unió is kérdéses
2 Szerinted kéne nekik egy segélyekből tengődő Magyarország?
A munka erő van az oroszoknál bőven ,nem kell Kelet Európai ember "etnikum"

Az oroszoknak nem is munkaerőre van szükségük hanem nagy mennyiségű élelmiszerre. Hozzá tenném az Eu-nak az egyik legnagyobb gondja a mezőgazdasági túltermelés. A másik ami kell nekik az a piac. Ha mást nem a nyersanyagoknak. Ha belegondolunk Mo.-n viszonylag könnyű kiépíteni a feldolgozó ipart, megvan hozzá szinte minden(szaktudás, infrastruktúra). Persze ez csak egy lehetőség, vissza állhatunk a régi KGST-s termelési rendszerre átgondolt és ésszerű keretek között. De ez csak feltételezés.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
"Úgyhogy mindenkinek élményekben gazdag, rázkódásmentes utazást és sima leszállást kívánok az Eurázsiai Unióba."

Mivel hál istennek nem fog bekövetkezni csatlakozásunk az orosz unióba.
1 Maga az orosz unió is kérdéses
2 Szerinted kéne nekik egy segélyekből tengődő Magyarország?
A munka erő van az oroszoknál bőven ,nem kell Kelet Európai ember "etnikum"

1 Mégis annyira félnek tőle.
2 Az "orosz unióban" Magyarország nem lenne többé segélyekből tengődő.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://hungarian.ruvr.ru/2014_10_19/Oroszorszag-Nyugat-ki-a-hibas-a-mostani-konfliktusban-2967/

"Uffe Ellemann kijelentette, hogy kiderült, az oligarchák tisztességes úton is megszerezhetik milliárdjaikat, ha – az ő kifejezésével élve – a kellő pillanatban ügyeskednek. Ez már egészen cinikusan hangzott: a dán politikus ellentmondásba került a demokrácia alapelveivel. Hiszen az oligarchia (görögből fordítva) a kevesek hatalmát jelenti"

Már hazudni sem tudnak a orosz gyűlölettől annyira elvakítja őket.

Mit mondott Hodorkovszkijj mikor kiengedték ?

Mindenki tudja aki nyomon követte

És mit csinál most?

NA HÁT EZ AZ!

Hazudnak éjjel nappal.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"1 Mégis annyira félnek tőle"

Az csak propaganda
PL

Magyarországon nyilasok masíroznak.
És a oroszok terjeszkedtek a NATO határig.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
<i>Ebből következően, Kelet felé azért kell váltani, mert a Nyugat nem képes minket ellátni, és kellő életszínvonalat biztosítani.</i>

Ezzel az ég adta világon semmi baj nincs. Sőt! A "nyugat" már a nyolcvasan években nyitott kelet felé gazdaságilag, ami a kilencvenes években csak felgyorsúlt. Csak azt mondom, hogy a gazdasági nyitáson kívül nincs másnak komoly értelme.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
<i>Ebből következően, Kelet felé azért kell váltani, mert a Nyugat nem képes minket ellátni, és kellő életszínvonalat biztosítani.</i>

Ezzel az ég adta világon semmi baj nincs. Sőt! A "nyugat" már a nyolcvasan években nyitott kelet felé gazdaságilag, ami a kilencvenes években csak felgyorsúlt. Csak azt mondom, hogy a gazdasági nyitáson kívül nincs másnak komoly értelme.

No de az nem megy, hogy majd gazdaságilag a Kelet (Eurázsiai Unió) lát el minket (gázzal, hitellel, akármivel), de mi azért továbbra is a NATO berkeiből fenyegetjük őket.

A gazdasági nyitást mindig követi a politikai majd a katonai unió: új KGST, új "Varsói" Szerződés.

Sőt, itt most jósolnék egy kicsit:
- az NDK és Lengyelország helyett Olaszországot kapjuk.

Milánó ;)
 
Status
Not open for further replies.