Megállt, csak világított nyilvános helyen. Ezért egyáltalán nem kell elkezdeni úgy pukkadni, hogy rögtön fegyvert ránt.
A rendőr nem tudja, hogy miért nem állt meg. Azért mert lopott az autó, vagy mert be van drogozva a sofőr, vagy más bűncselekményt követ el éppen, ezért inkább nem kockáztatnak.
Egyáltalán nem biztos, hogy egyenruhásnál van fegyver. A rendőr sem tudhatta hogy van-e a kocsiban fegyver.
Ketrecbe zárt kutya semmilyen szinten nem tényező.
Volt nála pisztoly. A videón látszik 17:30 körül, ahogy a rendőr kitárazza.
Dehogynem. Ha nem akartak volna eszkalálni, akkor nem eszkalálnak. Odamegy hozzá, megkérdezi mi van, miért itt állt meg, miért olyan a rendszám amilyen. Lefuttatják a dolgot a helyi robotzsaruban, 3 perc alatt kész az egész és mehet mindenki a dolgára.
Ehelyett pisztolyrántás, fújás, földre rángatás, verbális és fizikai abúzus. 101%-ban a zsaru sara az egész, hisz ő a kezdeményező fél.
Ahogy te példának hozod fel az ártatlanul lelőtt embereket, úgy tudom én is felhozni példának azokat a videókat, amin az autóhoz lépő rendőrt, rangert lövik pofán. Ha én rendőr lennék, akkor biztosan nem lépnék oda az autóhoz, ha az nem állt meg korábban a felszólításomra.
A szaru a kezdeményező fél, így igaz, de ez nem egy randi. A rendőr a munkáját végzi. Szép is lenne, ha mindenki maga döntené el, hogy tetszik-e neki az intézkedő rendőr hangneme, bajsza, a hely, ahol intézkedni szeretne, a napszak, stb...
Áldozathibáztatás alapesete. Ott két zsaru fegyvert fog rád úgy, hogy nem látnak be a kocsi kabinjába, azt mondják hogy kezeket ki a kocsiból, majd UTÁNA szállj ki, akkor igen nagy esély van arra hogy golyót kapsz amint az ajtókioldóért nyúlsz, vagy a jobb oldaladra az övedet kioldani. Benne van a kiképzésükben, hogy általában ilyenkor vagy igazoltatás közben nyúlnak fegyverért. Rengetegszer lőtt agyon rendőr ártatlan megállított embert, mert az a kesztyűtartóhoz nyúlt, hogy elővegye a jogsiját. Ezt tudva te ebben az esetben mint feka arc nem fogsz visszanyúlkálni a kocsiba. Kint hagyod a kezed, értetlenkedsz, és megvárod míg kiszednek mert ez is jobb mint a golyó. Azt is érdemes megnézni hogy miután pofán fújta és a pali ott szenved a kocsiban bekapcsolva nyitott ajtónál, még akkor is azt papolja neki hogy oldja ki ő magát, mikor a zsaru ezt 10x megtehette volna és kivehette volna a kocsiból.
Most képzeld el, ha tényleg lett volna fegyver a kocsiban akárhol - emberünk engedelmeskedik és visszanyúl, elhangzik a "He's going for a gun!", két glock tár kiürül, a videó felmegy a police activity-re mint officers shoot armed suspect és ennyi volt. Laza este Amerikában.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ezek keresték a bajt.
Áldozat akkor lett volna, ha elsőre megáll, és akkor basztatják. De nem így történt.
Az a baj, hogy a fickó ahelyett, hogy azt mondta volna a rendőrnek, hogy kiszállna, de ne lőjjék le, inkább hosszú perceken át vácgoingonozott. Esze ágában sem volt kiszálni.
És mint kiderült volt fegyver a kocsiban.
Nem értem, hogy miért keresnék a bajt a rendőrök. Ebben az egész sztoriban semmi jó nem származott nekik.