Akkor nézd egy kicsit más irányból.
Azzal, hogy azt a nőt lelőtte, megakadályozhatta, hogy több másik embernek kelljen meghalnia.
Amikor én láttam a felvételeket, és meghallottam, hogy 4 ember halt meg, egyből az jutott az eszembe: "CSAK?!?!"
Nyilvánvalóan az volt a taktika, hogy a tömeget beengedik, hogy hagy tombolja ki magát, miközben a védet és védendő embereket, szavazatokat biztonságba helyezik.
Mert ha odakint kezdenek el lövöldözni a Capitol Police emberei, akkor ott több száz halott lett volna. MINDKÉT OLDALRÓL!!!
Ehhez képest beeresztették a tömeget, hagy töltsék ki a frusztrációjukat, agybajukat a berendezéseken.
Ugyanakkor ha a védett részre akarnak behatolni, akkor az ellen már tenni kell valamit. És, hogy elszánt tömegről volt szó, arról az ajtók állapota árulkodott.
Rendben.
Igen, tomboljanak. Habár az egy teljesen kontrollálatlan dolog de üsse kavics, már ha ezt így el lehet intézni.
DE!
Ha láttad a kis videót az esetről akkor azt is láttad, hogy relatíve kevés ember 8-10-15?-tel szemben, egy relatíve szűk helyen, (max 2,5, 3 méter széles folyosón) egy relatíve jó barikád mögött (bezárt ajtó sok szék, asztal) egy relatíve szűk helyen átmászó hölgynek az a megoldás, hogy agyonlövi.
Mindezt úgy, hogy az a 8-10-15 ember nem egyszerre, nem is egy irányba, nem az usss ügynök ellen mozdult.
Mert lőhette volna a levegőbe is. Lőhetett volna a falba, a nő mellé kettőt. Lőhetett volna a lábába.
De nem, mert ő azt választotta hogy agyonlövi.
Agyonlövi annak a tudatában amit fentebb megírtam.
Barikád mögött, jól védett helyen, nem ellene irányuló, nem tömeg, mert ez nem tömeg, nem veszélyeztette az életét.
Akkor mi az alapja, az indoka hogy agyonlövi?
Én ebből csináltam lelkiismereti kérdést.
Én másképp oldottam volna meg. És a történet engem igazolt volna, mert ha higgadtabb a faszi, akkor kiderült volna, hogy a "felmentő sereg" kb 35 másodperccel később meg is érkezett.
És hihetetlen, hogy egész álló nap azon kell rugózni, hogy ebben a szituációban helyes volt a fegyverhasználat, még ha jogosnak talán jogos is.
Mert helyesnek és okosnak qrvára nem nevezném.
Mint ahogy nem is volt az.