[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Ez elég egyszerű motiváció lenne...
Még egy botrány január 20-ig?


DE AKKOR MIÉRT NEM VÁRNÁNAK 2 HETET?
..
Hol van most, Washingtonban? Visszatért?
Nézd. Lehet, hogy a tegnapi események és az a tudat, hogy vesztett arra késztette, hogy most nem akar mutatkozni. Eléggé egocentrikus egy pasas, szóval engem nem lepne meg ha a vereség felismerése most jött ki nála.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 463
113
1. Nem tudjuk milyen parancsa van/volt, ez csak feltételezés. Lehet erőltetni, hogy de de, de attól még az eredeti angol nyelvű parancsot illetve szabályzatot nem olvastam.
2. "az emberek nem nagyon figyelnek a rendfenntartó erők figyelmeztetéseire, tiltásaira, utasításaira." Ez általánosítás, habár akár igaz is lehet, de minden ilyen eset egyedi, ahogy a körülmények sem azonosak.
3. a BLM sehogy nem jön ebbe a szituba.
4. A lő-, szúró-, vágó-, tompa fegyver tényleg veszélyes tud lenni, de jelen esetben erről szó sem volt.

Ami történ az az, egy barikád mögött jól védett helyen álló erre kiképzett specialista, egy szűk helyen átmászó nőnek más megoldását nem találta mint hogy agyonlövi.

Hagy ne legyek már én a rosszfiú mert én speciel nem így oldottam volna meg, mert nem értek veletek egyet! ;-)

Még akkor is ha papírom van róla, hogy megtehetem, hogy lelövöm.
Akkor nézd egy kicsit más irányból.
Azzal, hogy azt a nőt lelőtte, megakadályozhatta, hogy több másik embernek kelljen meghalnia.
Amikor én láttam a felvételeket, és meghallottam, hogy 4 ember halt meg, egyből az jutott az eszembe: "CSAK?!?!"
Nyilvánvalóan az volt a taktika, hogy a tömeget beengedik, hogy hagy tombolja ki magát, miközben a védet és védendő embereket, szavazatokat biztonságba helyezik.
Mert ha odakint kezdenek el lövöldözni a Capitol Police emberei, akkor ott több száz halott lett volna. MINDKÉT OLDALRÓL!!!
Ehhez képest beeresztették a tömeget, hagy töltsék ki a frusztrációjukat, agybajukat a berendezéseken.
Ugyanakkor ha a védett részre akarnak behatolni, akkor az ellen már tenni kell valamit. És, hogy elszánt tömegről volt szó, arról az ajtók állapota árulkodott.
 
T

Törölt tag 008

Guest
....a bíróságok nem találtak meggyőzőnek semmi kifogást....
Valójában egyetlen bíróság sem vizsgálta vagy nézte meg a bizonyítékokat. Formai hiba, túl későn, túl korán adták be a keresetet vagy csak nem rájuk tartozik esetleg a perben szereplő szavazat mennyiség számottevően nem befolyásolta volna az eredményt indokokkal elutasították a vizsgálatot.
Húsz éve még azt hittük, hogy a történelem a demokrácia felé halad, de most visszavonulóban van Magyarországon és Törökországban. A jó ég tudja, Oroszországban is.
– mondta Angus King független szenátor az amerikai törvényhozás felsőházában azután, hogy Trump-párti tüntetők megrohamozták és betörtek a Capitoliumba.

Ez aztán a csúcs, éppen háborog az ország, de megtalálta a problémát.
Ennyit arról, hogy majd bidé a saját dolgaival foglalkozik és minket békén hagy. 4 éve várnak a demokrata pribékek arra, hogy a torkunknak ugorhassanak és megdolgozhassanak a pénzünkért.
Ha nem lesz háború az ukrikkal, akkor szerencsénk van, egyébként minden eszközzel ki fognak minket csinálni.

Az egyik úgy, hogy konkrétan az erkélyről lelökték a rendőrök.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
Elfogatóparancsot adott ki csütörtökön egy iraki bíróság Donald Trump amerikai elnök ellen annak a nyomozásnak a keretében, amelyet Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező iraki milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetőjének egy évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében folytatnak.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/222915/
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Ezzel a csávóval nem értek általában egyet, de ezekkel a megállapításokkal egyet tudok:

Akik most kígyót-békát ordítoznak az "erőszakos tüntetőkre", azok védelmezik legjobban a Black Lives Matter négereit. Ilyetén utóbbiak tevékenysége megengedett, előbbieket azonban "azonnal el kell ítélni és el kell határolódni tőlük, hiszen amit tettek, az egy civilizált világban nem történhet meg". Megfigyelhetjük, hogy ezek az álszent, progresszív erők rendszeresen előhúzzák a "civilizált világ" kártyát, ha olyasvalaki alkalmaz erőszakot, aki nem az ő kutyájuk kölke. Persze az akciót "konzervatívok, mérsékelt jobboldaliak" is elítélték, ahogy az ilyenkor lenni szokott. Mi azonban tudjuk – elvonatkoztatva a konkrétumoktól – hogy történelem és politika nem létezik erőszak nélkül, amely a megkerülhetetlen, zavaros időszakok egyik sajnálatos velejárója. Ezzel nem "támogatjuk" vagy "nem támogatjuk" a jelenséget, hanem elismerjük, hogy létezik. Az igazi gond ott kezdődik, hogy amíg a BLM-zsoldba öltöztetett néger terroristák (és fehér csatlósaik) büntetlenül elkövethetnek akármit, addig a "másik oldalnak" lassan minden mozzanata és tevékenysége "erőszakossá" van nyilvánítva.
Forrás: https://kuruc.info/r/7/222911/
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 816
113
Akkor nézd egy kicsit más irányból.
Azzal, hogy azt a nőt lelőtte, megakadályozhatta, hogy több másik embernek kelljen meghalnia.
Amikor én láttam a felvételeket, és meghallottam, hogy 4 ember halt meg, egyből az jutott az eszembe: "CSAK?!?!"
Nyilvánvalóan az volt a taktika, hogy a tömeget beengedik, hogy hagy tombolja ki magát, miközben a védet és védendő embereket, szavazatokat biztonságba helyezik.
Mert ha odakint kezdenek el lövöldözni a Capitol Police emberei, akkor ott több száz halott lett volna. MINDKÉT OLDALRÓL!!!
Ehhez képest beeresztették a tömeget, hagy töltsék ki a frusztrációjukat, agybajukat a berendezéseken.
Ugyanakkor ha a védett részre akarnak behatolni, akkor az ellen már tenni kell valamit. És, hogy elszánt tömegről volt szó, arról az ajtók állapota árulkodott.
Rendben.
Igen, tomboljanak. Habár az egy teljesen kontrollálatlan dolog de üsse kavics, már ha ezt így el lehet intézni.
DE!
Ha láttad a kis videót az esetről akkor azt is láttad, hogy relatíve kevés ember 8-10-15?-tel szemben, egy relatíve szűk helyen, (max 2,5, 3 méter széles folyosón) egy relatíve jó barikád mögött (bezárt ajtó sok szék, asztal) egy relatíve szűk helyen átmászó hölgynek az a megoldás, hogy agyonlövi.
Mindezt úgy, hogy az a 8-10-15 ember nem egyszerre, nem is egy irányba, nem az usss ügynök ellen mozdult.

Mert lőhette volna a levegőbe is. Lőhetett volna a falba, a nő mellé kettőt. Lőhetett volna a lábába.
De nem, mert ő azt választotta hogy agyonlövi.
Agyonlövi annak a tudatában amit fentebb megírtam.
Barikád mögött, jól védett helyen, nem ellene irányuló, nem tömeg, mert ez nem tömeg, nem veszélyeztette az életét.

Akkor mi az alapja, az indoka hogy agyonlövi?

Én ebből csináltam lelkiismereti kérdést.
Én másképp oldottam volna meg. És a történet engem igazolt volna, mert ha higgadtabb a faszi, akkor kiderült volna, hogy a "felmentő sereg" kb 35 másodperccel később meg is érkezett.

És hihetetlen, hogy egész álló nap azon kell rugózni, hogy ebben a szituációban helyes volt a fegyverhasználat, még ha jogosnak talán jogos is.
Mert helyesnek és okosnak qrvára nem nevezném.
Mint ahogy nem is volt az.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Elfogatóparancsot adott ki csütörtökön egy iraki bíróság Donald Trump amerikai elnök ellen annak a nyomozásnak a keretében, amelyet Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező iraki milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetőjének egy évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében folytatnak.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/222915/

Helyes, adják ki, meg G. W. Bush-t is a szegényített urán alkalmazása miatt. :)
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Elöre várható volt,hogy jóval több lesz a demokrata párti levélszavazat,mint a republikánus.Nincs ebben semmi extra.
Voltak problémás dolgok,de a biróságok érvényesnek találták a szavazásokat,ahol nem,megismételtették-lásd a tegnapi szenátorvállasztást.
Jakérem,ott valóban független a biróság a "főni"-től-a törvény alapján itélkezik.Még a republikánus többségű Legfelső Biróság is.
Megismétlem.Trump simán megnyerhette volna ezt a vállasztást,ha nem akkora marha,amekkora.Gettócsürhe randalirozása az ő malmára hajtotta a vizet,és tulajdonképpen nem is volt rossz elnök.De volt akkora marha,hogy az ordinálé kihanemén? stillusával,önfejüségével nagyobbra növelje az ellene szavazók táborát,mint a reá szavazókét.Amit meg most csinált,azzal mindenki elött elásta magát,aki kicsit is józanul tud gondolkodni
Plusz az elbaltázott Covid kezelés.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Negan

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 816
113
Nem vagy rosszfiú, de az egész vita onnan indult, hogy kivégzésnek írtad megy gyilkosságnak. Ez nem olyan cselekedet volt. Egy ember meghalt a rendőri intézkedés miatt, ennyi.
Továbbra is tartom a véleményem,
kivégzésének illetve gyilkosságnak tartom.
És ugyan személy szerint egy pöcegödörnek tartom, de még a telex sem mentegeti a szolgálaton kívüli civil ruhás rendrendőrt. (Igaz cserébe áztatják a nőt)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 463
113
Továbbra is tartom a véleményem,
kivégzésének illetve gyilkosságnak tartom.
És ugyan személy szerint egy pöcegödörnek tartom, de még a telex sem mentegeti a szolgálaton kívüli civil ruhás rendrendőrt. (Igaz cserébe áztatják a nőt)
Szolgálaton kívüli civil ruhás rendőr???
Senki nem nézte meg a videót?
Nyilván ezen a képen is civil ruhás mandzsettás rendőröket lehet látni, fülükben a taktikai rádióval, egyen fekete maszkban:
1610026236-temp-adplpi-20210107-720-0-90-cr.jpg

Hogy került volna a Capitoliumon belülre egy a Secret Service ügynökeihez hasonlóan felöltözött szolgálaton kívüli civil ruhás rendőr?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
A New York Times véleménycikke szerint a szólásszabadság jelenti a legnagyobb veszélyt korunkban a demokráciára, nem a cenzúra, így az első alkotmánykiegészítés elavult. A liberális jogászok szerint egyszerű a megoldás: ezentúl cenzúrával védelmezik majd a "demokráciát". Ahogy a "gyűlöletbeszéd" fogalmát is be akarják emelni a demokraták az amerikai jogrendszerbe az európai "követendő" példákat, pl. a II. vh. utáni Németországot emlegetve.

Have Trump’s Lies Wrecked Free Speech?

 
T

Törölt tag 2361

Guest
Aha!
:)
..
Én holnap meg kiállok dobolni, hogy 'biden suporter' (sic) lehessek!
Nézd, ha nem vetted észre a koreográfiát a tegnapi nap eseményeiben és a Capitolium ostromát spontán dolognak látod, hát lásd annak! :)
..
(Bostoni teadélután megvan? Arrafelé az ilyen akciózásnak régi divatja van...)

tolem dobolhatsz 2 napot is :D
nekem na aztan tokmindegy. :D

milyen spontan?

itt a tramp beszede egy resze mielott beindult a tomeg:
"And after this, we're going to walk down there, and I'll be there with you, we're going to walk down ... to the Capitol and we are going to cheer on our brave senators and congressmen and women," Trump told the crowd. "And we're probably not going to be cheering so much for some of them. Because you'll never take back our country with weakness. You have to show strength and you have to be strong."
"We will never give up. We will never concede. It doesn't happen. You don't concede when there's theft involved," Trump said. "Our country has had enough. We're not going to take it anymore."


ez anyira aljas tramptol, felhergelte a nepet, es utana szepen angolosan tavozot..kozben veszelybe hozta az osszes politikust a capitolumban.
ahogy olvasom a hireket, egyes demokratak/republikanusok twittjeit, szinte minden politkukus most ott, aki tegnap gas maszkban kellet menekulnie, legszivesebben egy pofont lebaszna neki.

ez hogy most kijelentette hogy atadja a hatalmat bidenak, nekem nem azt jelenti hogy belenyugodot a veresegben, hanem azt hogy nincs mas lehetosege. Tramp teljesen maga maradt, tegnapi nap utan, egyik fontosabb politikus vagy akarmian tisztiviselo nem fog semmiben sem segiteni neki, sem haverkodni vele.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 816
113
Szolgálaton kívüli civil ruhás rendőr???
Senki nem nézte meg a videót?
Nyilván ezen a képen is civil ruhás mandzsettás rendőröket lehet látni, fülükben a taktikai rádióval, egyen fekete maszkban:
1610026236-temp-adplpi-20210107-720-0-90-cr.jpg

Hogy került volna a Capitoliumon belülre egy a Secret Service ügynökeihez hasonlóan felöltözött szolgálaton kívüli civil ruhás rendőr
Nem tudom ki hogy kerül hová és miért és mikor.
Tényleg nem.
De nem is csak a hasamra ütök és vitatkozom. Mint ahogy írtam a telex írta. Még most is vezető hír az oldalukon.
Részlet: "A washingtoni rendőrség tájékoztatása szerint Ashli Babbittet egy civil ruhás rendőr lőtte mellkason, aki a Capitoliumban teljesített szolgálatot."
Ha igaz, lehet ez volt a bibi.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 816
113
A New York Times véleménycikke szerint a szólásszabadság jelenti a legnagyobb veszélyt korunkban a demokráciára, nem a cenzúra, így az első alkotmánykiegészítés elavult. A liberális jogászok szerint egyszerű a megoldás: ezentúl cenzúrával védelmezik majd a "demokráciát". Ahogy a "gyűlöletbeszéd" fogalmát is be akarják emelni a demokraták az amerikai jogrendszerbe az európai "követendő" példákat, pl. a II. vh. utáni Németországot emlegetve.

Have Trump’s Lies Wrecked Free Speech?