• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 615
48 126
113
Hírek az elmúlt két órából (válogatás):

-Izraeli vezérkari főnök: Hatalmas támadást indítunk, és megöljük a gázai fegyvereseket és parancsnokaikat.
-Beszámolók egy patriot rakéta kilövéséről Észak-Izrael felett,
-Állítólag a hamis azonosítás miatt indult a Patriot Észak-Izraelben.
-Az Sziriai Hatóság Közlekedési Minisztériuma bejelentette az aleppói és damaszkuszi repülőtereken keresztül érkező és kimenő járatok áthelyezését a Latakia repülőtérre.
-@SecDef a @NATO sajtótájékoztatóján az USA nem tapasztalta a Hezbollah erőinek "tömeges jelenlétét" Libanon és Izrael határán.
-Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke: Elutasítjuk az erőszakot, és ragaszkodunk a nemzetközi legitimációhoz, a békés népi ellenálláshoz és a politikai fellépéshez, amelyek nemzeti céljaink eléréséhez vezetnek.
-A Palesztin Iszlám Dzsihád Katonai Spox Abu Hamza: "A cionisták nem tudják, mit készítettünk nekik. Amit a gázai események során láttál, azt máshol is látni fogod".
-Összecsapások az izraeli erők és a gázai fegyveresek között a Gázai övezetben lévő Kisszufim településen.
-Kínai Külügyminisztérium: A palesztin kérdés a közel-keleti probléma magja, a probléma lényege pedig az, hogy nem sikerült „igazságot” elérni a palesztinok számára.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 920
113
Hezbollah fenyegetése az USA flottakötelék felé.
Ortodox vélemény...
Egy kis fals infó gyüjtemény...
Angol tudósok...
A Hamas üzenete
ó...ió....ció....áció...eszkaláció
Izraeli anyát+gyerekeit elengedték...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 003
16 240
113
Rendszeresen bombáznak Szíriában, az Iráni támogatású egységeket támadják.
Damaszkusz repterét is támadták pár perccel a landolni készülő iráni gép orra előtt:

Az információk szerint a Damaszkuszban leszállni készülő iráni külügyminisztert szállító Airbus A340-es fedélzetén az Iráni Forradalmi Gárda Hadtestének több parancsnoka is utazott, valamint több tonna fegyver, köztük páncéltörő rakéta is volt a gép fedélzetén.
Járatszám IRM146
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Izraeli anyát+gyerekeit elengedték...
Fake news.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 920
113
Izraeli katonai parancsnok veszteségek.
Amúgy nekem az IDF felszerelése nem tűnik hű de modernnek...
Ráadásul ha én a világon bárhol zsidó lennék a gázai események tükrében egy egérlyukba bújnék, mert tutira vadászni fognak rájuk...ez egy komoly öngólnak tűnik számomra.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 861
56 549
113
Az IDF mozgósitása se megy sokkal-sokkal olajozottabban, mint az oroszoké . Hiány van náluk is sokmindenben, hogy felszereljék a mozgósitott állomànyt.
Nem lenne ez máskép sehol, szerintem. Izraelnek legalább van mit mozgósitani, nem úgy, mint sok európai országnak.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 010
14 723
113
Az izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Hitler nem akart zsidókat ölni, hanem egy muszlim tanácsolta/kényszerítette.

Fater forog a sírjában...már eddig is az ukri műnackóktól, de most már mint a ventillátor :D Ezeknek semmi se szent??? Már meggyalázzák a Nemzetiszocializmust is??? :D Meglágyultak teljesen... akkó mosmá nem gond ha a Peiperes pólómba megyek a siratófalhoz bólogatni...gondolom :D
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Palesztin Iszlám Dzsihád: Bejelentjük Ciszjordánia hivatalos belépését az al-Aksza vihar csatájába, és a csata hamarosan kiterjeszthető a megszállt országra is.

A zsidóknak csak türelmesnek kell lenniük, és nem bemenni Gázába.
Egyébként a gázai és a ciszjordániai palesztinok között valóban vannak különbségek. Az utóbbiak kevésbé harciasak, mármint a gázaiakhoz képest.
 
  • Tetszik
Reactions: Aurél and Pogány

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 228
113

Financial Times: Izrael feltétel nélküli támogatása helyett Amerika bölcsebben tenné, ha megtörné az erőszakspirált​


Talán valóban itt lenne az ideje, hogy a világ első számú szuperhatalma valami olyat is tegyen, ami méltó lenne a pozíciójához így lassan 3 évtized alatt. Megértem az izraelieket, hogy kiborultak, mocsok meló volt, ami történt. De elnézve az elmúlt évtizedeket, azért Izrael feje felett sem ragyog az a bizonyos glória olyan fényesen, ergo ideje lenne leállni mindkét oldalnak. Ha nem, annak így vagy úgy, de rossz vége lesz mindkét oldal számára.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 687
113
Dan Haluc, aki 2006-ban vezérkari főnök volt, beadványban fordult a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy távolítsa el hivatalából a kormányt. Jair Golan korábbi helyettes vezérkari főnök Izraelt a náci Németországhoz hasonlította. Tamir Pardo, akit 2011-ben Netanjahu nevezett ki a Moszad vezetőjének, Izraelt apartheid-államnak nevezte. Ezek az urak nem a baloldali kormányok alatt fejtették ki véleményüket.

Joszi Melman, a Hárec című nagy példányszámú baloldali lap vezető hírszerzési és katonai szakértője azt fejtegette könyvismertetőjében, hogy a katonai puccs – ami szerinte már folyamatban van – jogos és indokolt lépés a kormány leváltására.

A Hamász támadására ezek a hangok elhalkultak, a tartalékosok bevonultak. De mekkora rombolást vittek végbe addig? Hogyan fordulhattak katonák szembe Izrael biztonsági létérdekeivel?

Például úgy, hogy a balliberális Wexner Alapítvány már évek óta küld vezető tiszteket továbbképzésre Amerikába. „Sokszínűség és befogadás” (Diversity and Inclusion), ezek a woke jelszavak az alapítvány fő értékei. Ösztöndíjasuk volt egy legfelsőbb bíró, Aviv Kochavi korábbi vezérkari főnök, a már említett Jair Golan korábbi helyettes vezérkari főnök és öt tábornok, magas rangú rendőrtisztek mellett.

Júliusban a hadseregnek be kellett mennie a dzsenini menekülttáborba, annyira elviselhetetlenné váltak az onnan kiinduló, napi rendszerességű terrortámadások. Az elmúlt másfél évben az előző kormány politikájának és az IDF támogatásának eredményeképpen a terület mini-Gázává vált. 2021 szeptemberében Benny Ganc akkori védelmi miniszterrel közösen a Központi Parancsnokság vezetője, Jehuda Fuchs vezérőrnagy öt hónapos moratóriumot rendelt el a hadsereg dzsenini műveleteire, a „Palesztin Hatóság megerősítése” érdekében.

A Palesztin Hatóság az USA által finanszírozott költségvetésének 7%-át arra fordítja, hogy fizetést adjon az izraeli börtönökben raboskodó terroristáknak és nyugdíjat fizessen a halott terroristák családjainak.

Ezek a fizetések a bűncselekmények súlyosságával emelkednek. A kődobálók alapfizetése havi 1400 sékel. A terroristák többletpénzt kapnak, ha zsidókat gyilkolnak meg, és minél több zsidót ölnek meg, annál több pénzt keresnek. A terroristák fizetése átlagosan háromszorosa a Palesztin Hatóság által uralt területek átlagjövedelmének.

A Központi Parancsnokság legfelsőbb tisztje mégis ragaszkodott ahhoz, hogy a Hatóság ellenzi a terrorizmust.

Egy nappal a dzsenini hadművelet előtt jelent meg a hírekben, hogy az IDF, a Sin Bét (belső elhárítás) és a rendőrség közös egységet hoz létre a „telepes erőszak” megfékezésére.

Azokban a napokban egy környékbeli tehénpásztort támadott meg több száz palesztin Umm Cafából. Az IDF nem küldött ki erőket, hogy megvédjék őt a több száz palesztintól, akik tűzijátékkal és kövekkel támadtak rá és teheneire. Erre telefonált a környező falvak lakóinak, akik megszegték a szombati tilalmat, hogy megmentsék őt.

Ahelyett, hogy köszönetet mondott volna a zsidó falusiaknak, a hadsereg erőszakos banditáknak nevezte őket, amiért felfegyverkezve keltek a tehénpásztor védelmére.

A Bennett–Lapid–Gantz-kormány olyannyira lekötelezettje volt a Biden-kormánynak, ahogyan egyetlen korábbi izraeli kormány sem. Kormányuk ahelyett, hogy megvédte volna Izrael kibervédelmi iparát, inkább lemondott róla, hogy megnyugtassa Washingtont. A védelmi minisztérium az amerikaiak követelésére befagyasztotta a legtöbb kiviteli engedélyt, az amerikaiak pedig egyszerűen úgy döntöttek, hogy lebontják és átveszik a támadó kiberipart. (Ennek az amerikai kampánynak volt a része a Magyarországra is leágazó „Pegazus-botrány”, ami az izraeli NSO termékét úgy állította be, mint amellyel törvénytelen és diktatúrához méltó megfigyeléseket végeznek.)

Az izraeli hírszerző ügynökségek vezetői felháborodtak. Hiába panaszkodtak, hogy az iparág leépítése hatalmas károkat okoz Izrael önvédelmi képességének.

Rövid időn belül az izraeli kiberbiztonsági cégek összeomlottak, eladták részvényeiket, vagy bezárták offenzív kiberrészlegeiket.

Ez is hozzájárulhatott a mostani hírszerzési kudarchoz.

Hírszerzési kudarc

Az izraeli honvédelem vezetése nem tartotta képesnek a Hamászt ilyen szervezettségű, gyakorlatilag összfegyvernemi, földön-vízen-levegőben végrehajtott támadásra. Abból indultak ki, hogy az eddig szokásos határmenti villongások és néhány tíz rakéta kilövése a legtöbb, amire képesek. Ez hírszerzési kudarc és szervezeti vakság.

Az azonban már ideológiai vakság, hogy azt hitték, a Hamász megjuhászodott, és a kormányzás gondjai arra fogják késztetni, hogy a lakosság jólétével foglalkozzon.

Azt hitték, a Hamászt motiválni lehet erre, ha 18 ezer palesztinnak izraeli munkavállalási engedélyt adnak, és enyhítenek a blokádon...

A Gonosz létezik, a Hamász soha nem fog letenni Izrael megsemmisítéséről.

A balos idealizmus több mint ezer izraeli civil életébe került, és még sok életbe fog kerülni.


Szépen mosdatják magukat.