[BIZTPOL] Közép-Ázsia (Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
12 632
29 363
113
Csak a egy klasszikust tudok idézni.....

"azta büdös ku.va jó...it"

7eb13ed-timur-suleimenov-1024x576.jpg


Kazahsztán tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását, és be fogja tartani az ENSZ Krím-félszigetre és Donbászra vonatkozó határozatait.

Forrás : Timur Szulejmenov, a kazah elnöki adminisztráció vezetőjének első helyettese az Euractivnak adott interjúban

"Nincs gondunk a nevükön nevezni a dolgokat. Oroszország úgy döntött, hogy bevezet egy törvényt, amely betiltja a "háború" szót. Különleges katonai műveletnek hívják. De Kazahsztánban úgy hívjuk, ahogy van, sajnos."

Természetesen Oroszország azt akarta, hogy jobban az ő oldalukon álljunk. De Kazahsztán tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.Nem ismerjük el sem a krími helyzetet, sem a Donbász helyzetét, mert ezeket nem ismeri el az ENSZ. Csak az ENSZ szintjén hozott döntéseket ismerjük el."

Részletek: Szulejimenov azt is megjegyezte, hogy Kazahsztán nem lesz Oroszország eszköze az amerikai és uniós szankciók megkerülésére.


Ha nem lenne az orosz haderő lefoglalva Ukrajnában ezekért a kijelentésekért Oroszország bevonulna Kazahsztánba.....:)Persze...
Maszkirovka.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
1 820
9 592
113
Május 16-án Mohammad Hossein Bagheri vezérőrnagy, az Iráni Fegyveres Erők vezérkari főnöke és Tádzsik védelmi miniszter, Sherali Mirzo vezérezredes jelenlétében az iráni Ababil-2 taktikai drón gyártósorát is átadták.
Tádzsikisztán fővárosában, Dusanbében avatták fel. Május 16-án reggel Mohammad Hossein Bagheri vezérőrnagy, az Iráni Fegyveres Erők vezérkari főnöke magas szintű katonai delegáció élén a tadzsik védelmi miniszter Sherali Mirzo tábornok hivatalos meghívására Dusanbébe.A látogatás célja a két ország Katonai Együttműködési Vegyes Bizottsága által elért megállapodás végrehajtása, valamint magas rangú tadzsik politikai és katonai tisztviselőkkel való találkozás volt. Bagheri tábornok kijelentette: „Az Iráni Iszlám Köztársaság és a Tádzsik Köztársaság geopolitikai helyzetben van. és a két ország eseményei hatással lesznek egymásra. Mindkét ország biztonságának és békéjének javítása érdekében látogatásunk során kétoldalú megbeszéléseket folytatunk katonai és politikai tisztségviselőkkel, és a jövőben több együttműködést és interakciót fogunk látni a katonai védelem minden szintjén a két ország között.” A látogatás alkalmával Bagheri tábornok felavatta az iráni Ababil-2 taktikai drón gyártó- és összeszerelő üzemét, és jelképesen átadta az üzem kulcsát a tádzsik védelmi miniszternek. A nyitóteremben más drónok, köztük az iráni Fotros drón képei is láthatók. , a kínai Wing Loong 2 drón és az orosz Orion drón, amelyek gyártására vagy felhasználására nincs magyarázat. Az „Ababil-2” az Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation által gyártott felderítő és öngyilkos drónok egyike, amely üzemel. hatótávolsága 100 km, repülési idő 75-120 perc.
Ababil-Tajikistan.jpg

 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 363
1 488
113
Kazahsztánról szól a elemzés.
Idézet:
Tokajev szentpétervári megjelenése után Konsztantyin Zatulin parlamenti képviselő megismételte a régi fenyegetéseket. Amíg barátság, együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.
Azért Kazahsztán katona földrajzilag sokkal közelebb van Kínához mint Ukrajna.
Álláspontom szerint valószínű hogy egy területi agressziót vagy komolyabb további moszkvai befolyás növekedésre akár proaktív módon is reagálna Peking.
Nyersanyagokban is gazdag és a kazahok eddig moszkvához bújtak a keleti nagy testvér nyomulásával szemben.
Agresszív orosz hozzáállás esetén ez Kína karjaiba lökheti Kazahsztánt.
Kínának van akkora erőkivetítési képessége hogy reálisan fel tudjon lépni Kazahasztán kérésére a védelmében.