<blockquote rel="neptun892"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="neptun892">Természetesen ezzel magára vonná a NATO tagállam USA nukleáris válaszát. Az amerikai nukleáris stratégák elolvadnának a gyönyörtől...
Az USA nem kockáztatna meg egy totális atomháborút Oroszo. ellen Románia és Lengyelo. miatt.
</blockquote>
Egyetértek. Ukrajna miatt sem. Az alapfelvetés szerintem nem reális, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy közép-kelet Európában ha van atomfegyver, az amerikai kézben van. Így bármilyen nukleáris támadás az USA fejére hullana vissza, és ezt nem kockáztatják meg szerintem az amerikaiak.
</blockquote>
Jó, elfogadom, hogy ez a véleményed, az én véleményem pedig az, hogy lehetséges egy korlátozott atomháború, mivel sem Oroszo., sem az USA nem annyira buta, hogy a másik fél egy proxyállam elleni atomtámadását közvetlenül a másik félen torolja meg.
Ebben az esetben ráadásul van értelme annak, hogy a nukleáris csapásmérő erők Romániából szálljanak fel, mert ez egyérteművé teszi Oroszo. számára, hogy a támadás nem őellene megy, mivel ha őellene menne, akkor nagyobb számú és komolyabb támadás indulna, és máshonnan, nem pedig, ill. nem csak Romániából.
Így az USA tudathatja Oroszo.-gal, hogy csak egy proxyállam-ot (Ukrajnát) vesz le a sakktábláról, amely így Oroszo. részéről is csak egy korlátozott, szimmetrikus választ fog kiváltani: Oroszo. cserébe leveszi Romániát a sakktábláról.
</blockquote>
Az alapfeltevés az volt, hogy az oroszok bevonulnak Ukrajnába, és így következik be az atomcsapás. Ez esetben az oroszokat közvetlen támadás érné, és erre biztosan válaszolnának, minimum megsemmisítenék azt a bázist, ahonnan a támadás indult, feltehetően nem atomfegyverrel, mivel nem Európával van problémájuk. Ez arra az esetre vonatkozik, ha a támadást nem előzte meg a NATO részéről közvetlen akció. Ugyanakkor mivel Oroszország és az USA között a bizalom enyhén szólva megingott, nem hiszem, hogy lenne olyan orosz politikus vagy katona, aki ne arra számítana, hogy a következő atomtámadás Oroszországot éri, az esetleges válaszcsapást megelőzendő.
Az elméleted ott hibádzik, hogy Ukrajna Oroszország számára igen fontos, nem egy elhanyagolható államocska, ráadásul az orosz csapatokat ért támadást, mint fentebb írtam, Oroszország elleni támadásnak értékelnék. Így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az Ukrajnába bevonuló orosz csapatokat ért nukleáris támadásra Oroszország nem nukleáris fegyverrel fog válaszolni.
Az elméleted érdekes, el lehet vele játszani, de Isten adja, hogy ne következzen be.