Na vajon mire gondolt a pápa?
"irtsátok ki a Magyarokat"!
De nem biztos.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na vajon mire gondolt a pápa?
Igen ezen én is elgondolkodtam, hogy vajon mekkora jelentősége van ma pl Magyarországon a pápa látogatásának, és ezzel nem szándékozok a lelkébe gázolni a katolikusoknak, hiszen ma már a pápaság a szó klasszikus értelmében már nem hatalmi tényező a korábbi korokkal ellentétben....Hát passz, nem tudom kit mennyire érdekelt ez a pápalátogatás. Éngem speciel semennyire.
Nem vagyok kárhozatos bálványimádó; de azt kell mondanom, hogy nagy jelentősége van. Lehet, hogy sokakhoz nem jut el itthon, a média, a személyes érdektelenség és a "mindentjobbantudok ezt megmondták a belső hangok" következtében, de azért ha megnézed a hazai körmeneten résztvevők számát is, láthatod, hogy sokaknak fontos -ha tetszik, ha nem tetszik, amit mond, vagy, hogy elfogadja az ember mint vallási vezetőjét vagy sem.Igen ezen én is elgondolkodtam, hogy vajon mekkora jelentősége van ma pl Magyarországon a pápa látogatásának, és ezzel nem szándékozok a lelkébe gázolni a katolikusoknak, hiszen ma már a pápaság a szó klasszikus értelmében már nem hatalmi tényező a korábbi korokkal ellentétben....
Megint honnan szedted ezt a marhaságot,...forrás nélkül persze, mert gondolom az már vállalhatatlan...Hazaúton a repuloben a pápa megerositette, hogy Orbán panaszodot neki az EU-s konfliktus miatt, de vélhetoen nem kapot tole olyan választ, amire számítot, mivel a pápa elutasítsa a keresténység politizálásra valo kihasználását. Szerintem pont azért volt most Mo-n csak pár órát. De ... állitolag azt is kijelentette, hogy a kovetkezo évben majd tobb idot fog tolteni Magyarországon.
add önmagad babyAkkor a kedvedért fogalmazzak úgy, hogy Orbánisztanban?
Igy kerek a történet, köszi."Először nem értették igazán az emberek: „csak a szertartásra jön, de nem látogat meg minket, magyarokat?”; és van, aki rosszat feltételezett. De aztán elmagyaráztam, hogy a látogatást Szlovákiába terveztük, és az eucharisztikus kongresszuson való részvételen később kezdtem gondolkodni. Demegígértem az elnökötöknek – ez már a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy megvizsgáljuk, jövőre vagy az azt követő évben el tudnék-e jönni."
Nézd meg a tegnapi RTVS híreket. 9:15-tol : https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982#541Megint honnan szedted ezt a marhaságot,...forrás nélkül persze, mert gondolom az már vállalhatatlan...
Nem nézek RTVS-t, de meglepődnél hányan megértik az orosznak köszönhetően pl. a szlovákot is...Ezt szerinted mi értelme lenne itt a forumon berakni, hányan ertenék, mi hangzik el ott?
Gondolkodtam, hogy érdemes-e eszmét cserélnünk bővebben, de ezzel az attitűddel inkább nem.a személyes érdektelenség és a "mindentjobbantudok ezt megmondták a belső hangok" következtében
Bizonyos értelemben hatalmi tényező. A spiritualitást mellőzve, csak racionálisan nézve: Egyrészt, melyik hazai szervezet tud hétről hétre több tíz, de inkább százezres tömeget megmozgatni? (És ez csak a rendszeres templomba járók) Melyiknek van beágyazott és kiépült szervezeti hálója?
Na erről van szó. Kevésbé a pénz, mintsem a hálózat.A pápa 6. helye nem véletlen. Ugyan Európában a templomok kiürülnek lassan de más földrészeken (Afrika, Közép és Dél Amerika, valamit Ázsia bizonyos országai) a vallás nagyon erős tényező. Üzenetei több milliárd emberhez jutnak el. Gyakorlatilag bárhova bejut, ha találkozni akar egy ország vezetőjével és négyszemközt beszélni vele, a találkozó garantált. Ezt nagyon kevés ország vezetője mondhatja el magáról.. mindezt pedig a katolikus egyház hatalmas vagyonával a háta mögött. A vatikáni bank baromi sok pénzen csücsül az egyház irányítása alatt. Márpedig a pénz hatalom. A pápa még mindig nagyon komoly befolyással bír.
Gondolkodtam, hogy érdemes-e eszmét cserélnünk bővebben, de ezzel az attitűddel inkább nem.
És itt a magyarázkodás, hogyan:A leendő teljhatalmukkal szembeni alkotmányos ellenállást már fél évvel a választások előtt megsemmisítette a még hatalomra se került ellenzék! Ez az első értékelhető politikai teljesítményük.
Most komolyan!És itt a magyarázkodás, hogyan:
Mit jelent, hogy Dobrev Klára feles többséggel bontaná le az Alaptörvényt?
Az Orbán-rezsim hatalmát bebetonozó kétharmados törvényeket egy új kormány nem hagyhatja örökre érintetlenül, de a részletek kidolgozatlanok, a téma felvetése eddig korainak és politikailag felelőtlennek tűnt. A DK miniszterelnök-jelöltje most belefújt a nullás lisztbe.444.hu
Maga a cikk egy roppant érdekes felvetés, de magánál a cikkben elhangzottaknál sokkal fontosabb a három hivatkozás:És itt a magyarázkodás, hogyan:
Mit jelent, hogy Dobrev Klára feles többséggel bontaná le az Alaptörvényt?
Az Orbán-rezsim hatalmát bebetonozó kétharmados törvényeket egy új kormány nem hagyhatja örökre érintetlenül, de a részletek kidolgozatlanok, a téma felvetése eddig korainak és politikailag felelőtlennek tűnt. A DK miniszterelnök-jelöltje most belefújt a nullás lisztbe.444.hu
Ez olyan befolyasos hogy meg eletemben nem hallottam rola. Ranezesre fix leszbikus mert ember bottal meg nem piszkalna. Lesz itten jaj nekunk nem kicsi normalus dolgozo embereknek ha az ilyenek jovore rank szabadulnak...Mint Fegyőr. Ez is épp olyan hülye, mint Fegyőr.
Time: A Meseország mindenkié projektkoordinátora a világ 100 legbefolyásosabb embere között
„Ez tovább bátorít, hogy folytassam a munkám abban a rendkívül ellenséges politikai környezetben, amelyben most élünk” – mondta Rédai Dorottya.A TIME a CEU Demokrácia Intézet kutatóját, Rédai Dor...www.vadhajtasok.hu
Csak egy hozzátennivalóm van, amire egy gyönyörű angol kifejezés van, ami gyönyörűen leírja a helyzetet szerintem: You don't want to open that can of worms.... (értelme: ezzel a megoldással egy nagyon bonyolult és kényelmetlen helyzetet okozol, amivel több problémát okozol, mint megoldasz)Maga a cikk egy roppant érdekes felvetés, de magánál a cikkben elhangzottaknál sokkal fontosabb a három hivatkozás:
Kérdéseim:
- ez az indokolás/hivatkozás tipikusan "forradalmi" indokolás, amolyan rohanjuk le a téli palotát jellegű, mivel legálisan nem tudok mit kezdeni az ellenféllel (csak zárójelben jegyzem meg, hogy 1989 után a nem MSZP-SZDSZ körökben elég sokszor elhangzott utólag fejvakarva, hogy ott volt a lehetőség, tetszettek volna forradalmat csinálni 1989-ben, de csak egy szűk kör gondolta ezt komolyan is ... mindenki inkább maradt a legalitás talaján, most ezt a vonalat készülünk átlépni, ami mondhatni a kormány-ellenzék konfliktust eszkalálni fogja, egy új szintre emeli)
- ha az ellenzék ezen az úton halad a hatalom megszerzéséért, akkor mi várható a hatalmat megtartani szándékozótól?( vajon mi fér bele az alkotmányos rend elleni szervezkedés kategóriába?)
Plusz tegyük hozzá, hogy jogállamiságról beszélni úgy, hogy eközben törvényt (jogot) sértve változtatom meg az alkotmányos jogrendet igencsak morbid és minimum ellentmondásos kijelentés. A magyarázat amit meg Kiss János ad egyenesen hajmeresztő és forradalmi, jakobinus duma.Maga a cikk egy roppant érdekes felvetés, de magánál a cikkben elhangzottaknál sokkal fontosabb a három hivatkozás:
Kérdéseim:
- ez az indokolás/hivatkozás tipikusan "forradalmi" indokolás, amolyan rohanjuk le a téli palotát jellegű, mivel legálisan nem tudok mit kezdeni az ellenféllel (csak zárójelben jegyzem meg, hogy 1989 után a nem MSZP-SZDSZ körökben elég sokszor elhangzott utólag fejvakarva, hogy ott volt a lehetőség, tetszettek volna forradalmat csinálni 1989-ben, de csak egy szűk kör gondolta ezt komolyan is ... mindenki inkább maradt a legalitás talaján, most ezt a vonalat készülünk átlépni, ami mondhatni a kormány-ellenzék konfliktust eszkalálni fogja, egy új szintre emeli)
- ha az ellenzék ezen az úton halad a hatalom megszerzéséért, akkor mi várható a hatalmat megtartani szándékozótól?( vajon mi fér bele az alkotmányos rend elleni szervezkedés kategóriába?)
Megvizsgaljuk hogy jovore el tudok e jonni Romabol... Maradjon otthon, kb olyan messze van mint Szekelyfold.Lehet, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat? – Először mi kérdezhettünk a római visszaúton
Szeptember 15-én délután indult vissza a Szentatya Pozsonyból Rómába, és szokásához híven most is lehetőséget nyújtott arra, hogy az újságírók kérdéseket tegyenek fel neki. Most csak az első kérdést és a rá adott válasz elejének összefoglaló fordítását közöljük, később szokásunkhoz híven a...www.magyarkurir.hu
"Először nem értették igazán az emberek: „csak a szertartásra jön, de nem látogat meg minket, magyarokat?”; és van, aki rosszat feltételezett. De aztán elmagyaráztam, hogy a látogatást Szlovákiába terveztük, és az eucharisztikus kongresszuson való részvételen később kezdtem gondolkodni. Demegígértem az elnökötöknek – ez már a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy megvizsgáljuk, jövőre vagy az azt követő évben el tudnék-e jönni."