<blockquote>Akkor esnék bele a "szórásba" ha elmennék SZA-ba, nyitnék egy kálvinista líceumot és fennen hirdetném a keresztény hit fensőbbségességét, a muszlimok szolga voltát, kiknek kutya kötelessége engem és hittársaimat eltartani az olajpénzeikből. Tanítványaim meg időnként felrobbantanának pár olajsejket. Nem vagyok terrorista, nem ártok senkinek, nem is tervezek ilyet, de aki nekem vagy enyéimnek árt számoljon vele, hogy a fejsze elő tud kerülni.
Látom képtelen vagy megérteni. Azt hiszed, ha valaki kitalálja majd a kollektív bűnősség gyakorlatát, akkor az majd szelektálni fog? Hát semmit nem tanultál a történelemből...?
Hogy prüszkölsz a szabadságjogok korlátozásától? Hát én sem vagyok elragadtatva a nagy fekete autó gondolatától, de inkább az, semmint félkiló csapágygolyó a hasamba.
A baj az, hogy a te szerinted csak így lehet elérni ezt. És ez a baj. Totálisan beszűkült gondolkodásmód + radikális gondolatok = katasztrófa...
Másodsorban ezek a derék muszlimok jöttek Európába márpedig a vendég betartja a vendéglatú szabályait ha nem akarja, hogy kitegyék a szűrét.
És ennek én hol mondok ellent? Viszont kollektíven nem lehet alkalmazi. Azétr, mert mondjuk Ali testvére Abdul egy tolvaj és gyilkos, azért Alit is kiteszed...? Miféle ökörség ez...? Nagyapám Recsken volt. Akkor anyám és én szerinted mit érdemlek...?
Vétettek a vendégjog ellen, számoljanak a következményekkel. Ma az asztalunkra sz...nak, holnap a szánkba? Aki az én házamba ilyet tesz örülhet ha saját lábán távozik és nem repül.
Értelek, de még mindig ott vagyunk, hogy a kollektíva alkalmazás visszásságát képtelen vagy megérteni...?
IRA, ETA, Vörös Brigádok, Fekete Szeptember, társaik. Az első kettő szabáságharcos szervezet volt akikkel részemről (különösen az IRA-val) valamilyen szinten szimpatizáltam. Most nem ölnek és robbantgatnak mert a rendszerek puhultával megszünt a társadalmi támogatottságuk.
Rendszerek puhultsága? Miben más a mai UK államszerkezete és szabasága, mint 30-50 éve...?
FSZ és VB ideológiai alapon terrorkodó barmok világmegváltó eszmékkel, rendszerek-múltával ők is kimúltak.
Azért az IRA mögött is ott lehetett a "legvidámabb barakk" támogatása is.
Tessék mondani az iszlám fundamentalizmusnak mikorra fog megszűnni a társadalmi támogatottsága?
Konkrétan előlük menekültek ide sokan és nem azért, hogy ledöntség az európai kultúrát. Azért, hogy ne haljanak meg, mert az arab az arabot és a muszlim a muszlimot is öli, mert másfajta muszlim. Szó se róla, hogy is volt a katolikus vs kersztény vonala annak, ami az Észak-Írországban volt? Izé...
Valahol engem elképeszt, hogy a XXI. században a vallást ennyire komolyan veszik...</blockquote>
Szeretek okos emberekkel vitázni, hát nem hagyom Balázs igazát.
A kollektív büntetés hasznosságáról. Egyszer rég (90-es évek) egy kis faluban sok csúnya dolog történt. Lopások, rablás, drogmérgezés a szüretibálon. Ahellyi kissességi elkövetők ellen a zsaruk nem léptek fel hát pár férfiember kétszer válogatás nélkül végigverte a tábort. Brutálisan, kegyetlenül, vénasszonytól férfiemberen át a purdékig. A közbiztonság drasztikusan megjavult a zűrös alakokat pedig kivetette magából a tábor, azóta se látta őket senki. Azóta tudom, a verésekből pont az elkövetők nem kaptak, viszont egy szubkultúrával csak a saját szabályai szerint szabad játszani. Megoldották "házon belül" azt amit paragrafusokkal nem tudtak.
Hogy jön ide Recsket megjárt nagyapád (az enyém Szolyván vendégeskedett) hiszen gondolom egyikünk őse se dobott molotov koktélt a helyi pártházra. Nem azt mondtam, hogy boldog boldogtalant a gulágra, de talán olvastál a Consiglio dei Deiciről. Ezerszám futottak be hozzájuk névtelen feljelentések. Még egy dózsét is lenyakaztattak, az átlag velencei mégse rettegett a C.d.X. jelölésű gondoláktól. Az állam biztonságára vigyáztak és komolyan vették a munkájukat, noha ép elég lehetett kimazsolázni a féltékeny szeretők meg üzleti riválisok névtelen feljelentései közül a lényegeseket.
Kollektív alkalmazás visszássága?L Lehet, hogy visszás meg igazságtalan, de én úgy tapasztaltam, hogy hatékony (lásd első pont). Védheted az álláspontodat, hogy ma lehet úgy bombát készíteni, terrorista sejtet szervezni, agresszív ideológiákat terjeszteni, hogy környezetedben senki ne tudjon róla, de erre azt mondom figyeljen az a rohadt szomszéd meg anyu meg apu és ha nem veszi észre a bajt, akkor minimum bűnpártoló, de inkább bűnrészes. Ne félj, rögtön megébrednének a népek a Mollenbeckben.
Miben más most az UK meg az IRA viszonya ? Mondjuk Gerry Adams ott ül az alsóházban és politikusként harcol a népéért mert most ennek van létjogosultsága nem a plasztikbombáknak.
Elismerem, az ellenségem ellensége barátom elv alapján az IRA vastagon kapott pénzt, fegyvert, paripát keletről.
Menekülnek? Nagyon sajnálom én is menekülhetnék az ukrán nyomor elől. Nem teszem, hanem harcolok. Szóval, tettel, betűvel igyekszem tartani a lelket honfitársaiban. Próbálok reményt adni azoknak akik olvassák az írásaimat és akkor se adom fel ha majd itt dörömböl a Jobb Szektor meg a Szicsgárda az ajtómon. Miért? Mert ez a darab szaros föld a HAZÁM. Ha nekik is lenne egy darab ilyen föld akkor nem özönlenének ide segélyért, hanem harcolnának azért, hogy élhető életet teremtsenek maguknak.