Kevered az USA-t és Oroszországot, okostojgli! </blockquote><blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="cinikus"><blockquote rel="kalapacs">Semmi gond nem lenne ha az oroszok valoban a hatarukon belul csinalnak azt amit akarnak. O dolguk. De masr megint elkezdtek a sajat ertekrendjuk nem kert exportjat.
Ahogy irtam korabban nem a jo es a rossz megkulonboztetesenek szanom az orosz vs USA vagy nyugat meghatarozast hanem a rossz es a rosszabb nak.
Ebbol kifolyolag igen az USA sot az egesz nyugat is kovetett kovet es fog elkovetni hibakat bunt. De valahogy megis ha visszanezek a tortenelembe az orosz keleti megszallas uralom meg sosem tudoptt olyan kivanatos lenni mint pl egy USA megszallas lasd pl japan peldajat vagy a naci nemetorszaget.
Nemeorszag gyulolt ellensege volt az USa nak megis annak legyozese utan ujjaepitette es sikeresen integralta visszaintegralta a nemzetkozessegbe.
A SZU orosz megszallas alatt levo orszagok atmentek vazalussi statuszba es politikailag csak a bologa Janos szerep jutott nekik ami gazdasagilag is tarsadalmilag kulturalisan is igen destriktivan hatott.
Ma is ezt latjuk nyogjuk meg mostmar onmagunkat is mert hat elkezdtuk tanulni a demokraciat szabadsagot.
De meg csak tanuljuk.
Ha szerinted az oroszok jobbak mint a nyugatioak akkor gondolom mar te is reges regen oroszorszagban elsz es meg veletlen sem a gaz nyugat valamely orszagaba ahova magyarorszag is tartozik ebben a pillanatban .
Ugye ?
</blockquote>
A sikeres német visszaintegrálásnak a legjobb példája a jelenlegi illegális migrációra adott válasz. Nem kis különbség van a hivatalos álláspont és a menekültszállások felgyújtása között. Csak egy picit változtatták meg a német közgondolkodást....
Te gondolom végig utaztad már nyugat-európát és természetesen közép -és kelet-európát is, gondolom beszélgettél a helyiekkel, akkor légy szíves fejtsd már ki, hogy Hágában a hollandok miért nem szeretnek az utcán lenni, miért költözött például 400 holland Dunaszentgyőrgyre? Mi a véleményük a svéd lányoknak az udvarias bevándorlókról? Hogy Párizsban mennyire sikeres a demokrácia nevében ott befogadott bevándorlók leszármazottainak integrálása?
És minden bizonnyal beszéltél sok menekülttel, akik köztünk élnek itt Magyarországon? Mi elől menekülnek és miért?
Ja és nem reflektáltál arra a kérdésre, hogy a Golán-fennsík kérdésében Izrael miért nem a visszaadást választotta a békéért! Ha már Assad a főterrorista!
</blockquote>
A nemet nem hivatalos allaspontal a sved holgyekkel a francia atlagpolgarokkal es a hollandokkal is teljes mertekben egyetertek. Sosem mondtam mast. Nem tudom ez hogy jott fel neked ?
A Golant meg szemelyes velemenyem szerint jol tette hogy nem adta vissza. Amig a szirek kezeben volt onnan lottek az izraeli falvakat es inditottak a diverzans tamadasokat. A szireknek is adott volt a lehetoseg mint az egyiptomiaknak a targyalasokra. Az egyiptromiak eltek vele es a sinai felsziget vissza is ment. A szirek mas utat valasztottak. Sot azota is folyamatosan tamogatjak a hezbollahot izrael ellenebe. Eppen a heten halt meg az a hezbollahos szemetlada aki puskatussal verte szet a 4 eves gyerek fejet majd miutan sziriaba ment Asszad kituntette. Izrael ennyire bizhat a szirekben es Asszadban.
Mielott valakiben felmerul jelzem nem vagyok sem zsido sem izraeli allampolgara. Kereszteny vagyok de azt latom es vallom is hogy a kereszteny kulturaju orszagoknak a sorsa ossze van kotve izraelevel.