Én látom pozitív és negatív vonatkozását is az Ukrán helyzetnek. Szerintem az pozitív lenne nekünk, ha kicsit keletebbre tolódna a két szövetség ütköző zónája, hiszen a haderőnk építését eddig sem nagyon támogatták. Persze az EU ba lépés nem egyenlő a NATO ba lépéssel, de azért mégis keletebbre tolódna az orosz érdekszféra. Az viszont negatív lehet, hogy sok cég áttelepülne akár hazánkból is Ukrajnába (mármint azokra a területekre ami megmarad az országból)... :-D És ha EU tagok lennének, akkor talán a Kárpátalján élő magyarság védelme is megoldhatóbb lenne egyszer... Ugyanakkor az ukránok még mindig hülyék, hogy csatlakozni akarnak... Nekik ott van jó pozíciójuk az oroszok mellett... Én egyesülnék is a helyükben az Orosz Föderatív állammal....
1. Ukrajna Oroszország számára ún. "közelkülföld". Az ütközőzóna tehát marhára nem menne sehova, az ott van már most is, ahol mi (is) vagyunk és ott is marad, akárhová is mennek az ukránok érdekszférát tekintve.
Ha tehát az ukránok belépnek, akkor az oroszokkal keletkező problémáik (lesznek bőven

) vidáman és akadálytalanul fognak továbbgyűrűzni az EU-ba, az meg még úgy pont hiányzik nekünk.
2. A cégek távozásának felmerülése nem alaptalan, de a munkaerő szabad mozgása (mint uniós alapelv) nyilván szintén nem újdonság. A többit találd ki.

3. Szlovákia EU tag. A felvidéki magyaroknak jobb lett?
4. Oroszországi Föderáció.
Amúgy igen, az ukránok többet buknának az EU-ba lépéssel, mint azzal, hogy kimaradnak belőle. Szerencsétlen hülyék azt hiszik, hogy ha belépnek, akkor milyen tök jó lesz nekik, aztán majd lesnek, mint hal a szatyorban. Jó dolog a fiatalok forradalmi lendülete, meg a fényes, gazdag és élhető nyugat eszménye, de a forradalmi lendület általában eszméletlen naivitással párosul, a nyugat meg nem itt van és nem is fog idejönni soha. Ráadásul Ukrajna meg még tőlünk is keletebbre van, de kétlem, hogy ez feltűnt volna az ukrán EU-pártiaknak.
Ha már Ukrajna feldarabolása szóba került: ne feledkezzünk meg a lengyelekről, mert bizony egy ilyen szituban ők is bejelentkeznének némi koncért...