[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 247
113
Azt tudod, hogy ritka bravúrt hajtottál végre, két mondaton belül tökéletesen, 100%-ban ellentmondtál önmagadnak!! Azért ez nem semmi.... :)

Nincs ott ellentmondás, de az igaz lehet, hogy némileg figyelő olvasás kell hozzá.
A vitatott Kuril-szigetek státusza egyértelmű, hivatalosan Oroszországé. Bázis építésére emiatt nincs szükség. Katonai-stratégiai okokból meg azért nem, mert olyan közel van a japánokhoz, hogy egy éles konfliktusban védhetetlen lenne.
A kínaiak és szomszédaik esetén a vitatott szigetek státusza, legalábbis ahogy én látom most, nem egyértelmű. Így számít az, hogy ki települ oda előbb, ezáltal lestoppolva azokat. Katonai-stratégiai szerepük vegyes lehet. Részben onnét nyilván könnyebb tevékenykedni, másrészt viszont ha közel van más országokhoz, akkor könnyen is támadható.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Katonai-stratégia szempontból azért fontos a Kurill-szigetek mert:
1. télen nem fagy be a tenger -ki tud hajózni az orosz flotta Csendes-óceánra.
2.észrevétlenul ki tudnak jutni az orosz atomtengeralattjárók az óceánra.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
A 4 vitatott sziget ősidők óta japán föld, oda nem jutottak el az orosz prémvadászok. Miként japánt sem érdelték a hideg éghajlatú északi szigetek ill. Kamcsatka. Mellesleg Szahalin déli részén is sok japán élt, a zord éghajlatú északi rész pedig az oroszoké volt. Ám Szahalin többször gazdát cserélt, igy az nem érdekli japánt. Ők nem új hódítást akarnak, hanem a régi területeiket kérik vissza.

Viszont a ruszki hódításokkal foglalkoznia KELL a világnak. Mikor adják vissza a Krímet és Kelet-ukrajnát? Nem véletlenül hoztak szankciókat Oo. ellen! Hiába hivatkozik Oo. az általuk betelepített orosz lakosságra! - Észtországba és Lettországba sem "véletlenül" kerültek a ruszkik! Tényleg, pár év múlva a 4 japán japán sziget kapcsán is a betelepített ruszkikra fognak hivatkozni?! - És akkor mi van az elüldözött és kiteleített japcsikkal?!?

Tetszik vagy sem, az ilyen mocskosságokkal FOGLALKOZNIA KELL A VILÁGNAK!

/Végezetül: Ha "terelő" puli lennék, írhatnék Kínáról /Tibet kapcsán/, de Mo. szomszédairól is. Ám ez itt az Oo. topic, és én nem vagyok puli. Sőt megkérem a "gyerekesen írogató", oroszimádó, indiános és neander völgyis etc. "pulikat", hogy ide az Oo-gal kapcsolatos dolgokról írjanak!/

Ui.: Nem mindenről az oroszok tehetnek, de az Oo-gal határáros államok nem véletlenül és nem maguktól váltak oroszellenessé!!!

Formosa mit nem értesz azon, hogy Japán háborút kezdett, amit elveszített, ezért veszítette el az adott területeket? Büntetésből veszítette el, nem fogja ajándékként, a semmiért, csak úgy visszakapni. Ez kb. olyan, mintha a bankrablót miután elkapták és börtönbe rakták, kárpótlást kapna a börtönért.
Ősi japán földről meg csak annyit, hogy Erdély is ősi magyar föld volt és mégis elvették tőlünk. Felesleges azon agyalni, hogy mikor kapjuk vissza. Ha teszünk érte, akkor talán, de a románokra hiába várunk, hogy visszaadják.
Sőt az USA déli része is "ősi" Mexikói föld és mégsem kapják vissza. Vagy az egész Amerikai kontinens ősi indián föld, mikor ürítik ki a fehérek?
Vagy ott van Koszovó, a szeretett amerikai barátaid elvették Szerbiától, pedig az tényleg ősi szerb föld volt és az albánoknak adták. Bezzeg a Vajdaságot már nem vették el az azt bitorló szerbektől, hogy visszaadják a szövetséges Magyarországnak.
És akkor még csodálkozol, hogy sok magyar (és nem csak magyar) nem szereti az USA-t, annak ellenére, hogy szövetséges? Hogy van az a mondás, akinek ilyen barátai vannak, nem is kell ellensége legyen?
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Katonai-stratégia szempontból azért fontos a Kurill-szigetek mert:
1. télen nem fagy be a tenger -ki tud hajózni az orosz flotta Csendes-óceánra.
2.észrevétlenul ki tudnak jutni az orosz atomtengeralattjárók az óceánra.
Ezt a hazugságot Te magad cáfoltad a linkelt orosz hírrel pár oldallal feljebb. A 4 vitatott szigettől 300 km-re északra A CSENDES-ÓCEÁN PARTJÁN épít támaszpontot Oo. . Tehát nem fontos a 4 japán sziget! Csak az elrabolt sapka fontos.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
/Végezetül: Ha "terelő" puli lennék, írhatnék Kínáról /Tibet kapcsán/, de Mo. szomszédairól is. Ám ez itt az Oo. topic, és én nem vagyok puli. Sőt megkérem a "gyerekesen írogató", oroszimádó, indiános és neander völgyis etc. "pulikat", hogy ide az Oo-gal kapcsolatos dolgokról írjanak!/

Azt nagyon jól teszed, hogy ezzel a nacionalista fröcsögéssel legalább nem másik topikot szemetelsz tele.
Viszont az nagyon aggályos, hogy mig a japán emberek vélt vagy valós kitelepitését és az ebből adódó szenvedéseiket hivatkozási alapnak tekinted egy másik nép kollektiv elitélésére, addig ugyan ezen japán nép ellen, szintén a II. Vh idején, két egymást követő alkalommal, teljesen feleslegesen elkövetett, tisztán civil áldozatokat követelő népirtást, amiért egyébként azóta sem hajlandó bocsánatot kérni az elkövető ország mindenkori vezetése, simán lesz...od.
S te tartod magad objektiv embernek, felvilágosult nyugati gondolkodásúnak? Hmmm?

Izé...
facepalm...
fejvakarás...
székről lefordulás...
hányás...
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
<i>Viszont a ruszki hódításokkal foglalkoznia KELL a világnak. Mikor adják vissza a Krímet és Kelet-ukrajnát? Nem véletlenül hoztak szankciókat Oo. ellen! Hiába hivatkozik Oo. az általuk betelepített orosz lakosságra! - Észtországba és Lettországba sem "véletlenül" kerültek a ruszkik! Tényleg, pár év múlva a 4 japán japán sziget kapcsán is a betelepített ruszkikra fognak hivatkozni?! - És akkor mi van az elüldözött és kiteleített japcsikkal?!?
</i>

Azon mit nem lehet megérteni, hogy a Krím soha nem tartozott Ukrajnához, addig a pontig, amíg egy szovjet vezető oda nem csatolta? Hát most Igen, az oroszok oda települtek, de előttük nem ukránok laktak ott, hanem tatárok. Amikor az ukránok megjelentek a Krímen, az oroszok már évszázadok óta ott voltak. Ha már annyira ragaszkodsz hozzá, akkor legalább azért kampányolj, hogy a tatároknak adják vissza, mert ők lakták korábban, upsz nem, mert még korábban meg a görögök, szóval az ősi görög föld. :)

Kelet-Ukrajna pont ugyanez a sztori, azzal a különbséggel, hogy ha a te logikádat követjük (kié volt azelőtt) ott még nekünk magyaroknak is több jogunk van, mint az ukránoknak, hisz mi aztán sokkal hamarabb ott voltunk, mint bármelyik szláv nép. :)

Mondjuk nekem tetszik a te logikád, de ha már egy adott terület hovatartozását ezzel döntjük el, akkor minden területet úgy döntsünk el, szóval kérjük vissza a Kárpát-medencét és az orosz-ukrán sztyeppét. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
<blockquote rel="boki">Katonai-stratégia szempontból azért fontos a Kurill-szigetek mert:
1. télen nem fagy be a tenger -ki tud hajózni az orosz flotta Csendes-óceánra.
2.észrevétlenul ki tudnak jutni az orosz atomtengeralattjárók az óceánra.
Ezt a hazugságot Te magad cáfoltad a linkelt orosz hírrel pár oldallal feljebb. A 4 vitatott szigettől 300 km-re északra A CSENDES-ÓCEÁN PARTJÁN épít támaszpontot Oo. . Tehát nem fontos a 4 japán sziget! Csak az elrabolt sapka fontos.</blockquote>

Attól még nem fog megszunni sem a kamcsatkai Viljucsinszk TA bázis és a vlagyivosztoki CSO-flotta bázisa sem te szerencsétlen. Ne írjál olyanról amihez nem értesz.
Az orosz témához magasabb "level" kell , amit te soha nem fogsz elérni... :))
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Blitzkrieg! Kértelek, hogy ne terelj, kár hogy nem tudsz olvasni. Erdély, USA, indiánok, Kosovo, Mexikó. Utóbbi még jó lenne, kár, hogy a jégcsákányt és Trockijt kihagytad!

A VHB vége felé az USA és Oo. előbb a japcsi hóditásokat foglalta vissza. Ám mivel nem történt megadás, így folytatták Japánnal, Okinawával és a 4 említett szigettel. Okinawát az USA visszaadta, a ruszkik a 4 szigetet nem. - Ebből mindenki láthatja, hogy milyenek a ruszkik!!!
No comment!
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Blitzkrieg! Kértelek, hogy ne terelj, kár hogy nem tudsz olvasni. Erdély, USA, indiánok, Kosovo, Mexikó. Utóbbi még jó lenne, kár, hogy a jégcsákányt és Trockijt kihagytad!

A VHB vége felé az USA és Oo. előbb a japcsi hóditásokat foglalta vissza. Ám mivel nem történt megadás, így folytatták Japánnal, Okinawával és a 4 említett szigettel. Okinawát az USA visszaadta, a ruszkik a 4 szigetet nem. - Ebből mindenki láthatja, hogy milyenek a ruszkik!!!
No comment!

Ahaaa!

És ha Japán azt mondta volna az amcsiknak, hogy úgy adják vissza Okinawát, hogy egyetlen egy amerikai katonai bázis se legyen a szigeteken, és egy amerikai katona se maradjon ott, vajon akkor is visszakapták volna a szigeteket? Jaaaa, hogy ilyen opció nem is volt? Jaaaa, hogy nem volt választásuk? Jaaaa...., értelek!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Blitzkrieg! Kértelek, hogy ne terelj, kár hogy nem tudsz olvasni. Erdély, USA, indiánok, Kosovo, Mexikó. Utóbbi még jó lenne, kár, hogy a jégcsákányt és Trockijt kihagytad!

A VHB vége felé az USA és Oo. előbb a japcsi hóditásokat foglalta vissza. Ám mivel nem történt megadás, így folytatták Japánnal, Okinawával és a 4 említett szigettel. Okinawát az USA visszaadta, a ruszkik a 4 szigetet nem. - Ebből mindenki láthatja, hogy milyenek a ruszkik!!!
No comment!

Nem tanultál torténelmet?
A 2.világháborúban a SZU vett részt. Oroszország nem létezett akkor.
Egy kis segítség:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szovjetuni%C3%B3
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Russian Military conducts military training exercise
https://www.youtube.com/watch?v=4RCjumd0GWo
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Ghostface "izé" témájára:
A VHB vége felé 1 japcsi pr. film öregeknek, nőknek és gyerekeknek tanította, hogy miként lehet hegyes bambuszbottal amerikai katonákat ölni. Ja, és a császári kapituláció után sokan lettek öngyilkosok, mondván jobb becsülettel meghalni, mint gyáván élni!
Szerinted atom nélkül ki adta volna meg magát...?!?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Blitzkrieg! Kértelek, hogy ne terelj, kár hogy nem tudsz olvasni. Erdély, USA, indiánok, Kosovo, Mexikó. Utóbbi még jó lenne, kár, hogy a jégcsákányt és Trockijt kihagytad!

A VHB vége felé az USA és Oo. előbb a japcsi hóditásokat foglalta vissza. Ám mivel nem történt megadás, így folytatták Japánnal, Okinawával és a 4 említett szigettel. Okinawát az USA visszaadta, a ruszkik a 4 szigetet nem. - Ebből mindenki láthatja, hogy milyenek a ruszkik!!!
No comment!

Figyelj, ha már annyira oda vagy Okinawa japánoknak való visszaadásával, hadd kérdezzem meg: miért Japánnak adta "vissza" az USA, mikor csak az 1800-as évek vége felé került Kínától Japánhoz - persze akkor se ajándékként, vagy nem boltban vették meg a japánok!! Ha már annyira igazságosnak és demokratikusnak akartak látszani, miért nem Kínának adták vissza??!! Vagy a japán hódítás akkor még oké volt?!
Egyébként meg találj már ki egy fix dátumot, hogy mikortól számít jogtalannak a győztes háború utáni területszerzés szerinted? Még magyarázatot se kérek, csak legyen már egy dátum, amihez szerinted MINDENKINEK igazodni kellene.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 459
18 015
113
Az USA sem azért adta vissza Okinawát, mert annyira jó fiú volt. Szüksége volt Japánra, mint szövetségesre a Szu ellen. A bázisa ott maradt, a közigazgatás visszaadása egy gesztus volt a japánoknak, az újkeletű szövetségük megszilárdítására. Jóval később, mint Japán katonai megszállásának a vége.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
arbalestnek: Hasonló gesztust az oroszok is tehetnének, mert a japán-orosz kiegyezés inkább Oo. számára lenne jövedelmező. Bár ezt a hódítási, rablási divatért "rajongók" nehezen fogják belátni!
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 459
18 015
113
Formosa, az oroszoknak nincs különösebben, stratégiailag szükségük a japánokra, ellenben az USA-val. Ez sajnos így működik. (Off: a románok is visszaadták volna Erdélyt, ha megkapják Moldovát)
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Cári Oo., Szu., mai Oo. tök mindegy. Az ideológia változott, de a hódítás és a rablás maradt!

No-no! Pont "osztogatós" Hruscsov ajánlotta fel Csermanek elvtársnak, hogy Kárpátalja magyarlakta vidékein tartsunk népszavazást és igény esetén a a Nagyszőlősi, Beregszászi, Munkácsi és Ungvári járások magyarlakta részei tartozzanak a Magyar Népköztársasághoz. Csermanek elvtárs azzal ütöte el a dolgot, hogy akkor adja már mindjárt vissza az Etelközt. Szóval volt esély, de a "megajándékozandó" félt az ajándéktól mert tudta, hogy annak "ára" lesz.