Assad 3 éve vonja az M5-öt az ellenőrzése alá, de a közelébe sem tudtak kerülni, csak most, ezzel a nagy offenzívával, amit már az ősz óta készítettek elő. Nem volt titok, mindenki tudta. Amúgy Assad Erdogannal össze fog csapni, ezt már most lehet látni. Mérhetetlen mennyiségű nehéz-fegyverzet, logisztika áramlik be Idlibbe, és az US is támogatja elviekben (ezt a műveletet a nyugat szíriai részen, a kurd rész az maradt Erdogannak piros és tilos...), a NATO is hallgatólagosan fejet bólintott, szerintem Merkel is. Február végére várható az összecsapás. Ez az én rövid prognózisom. Putyin egyenlőre hallgat, de nem tett le róla, hogy megállítsa Erdogant, valószínűleg azért hallgatnak az oroszok. Egy biztos - "BÉKE SZÍRIÁBAN..." na ez biztosan nem lesz mostanában. Amúgy ma ment egy orosz delegáció Ankarába tárgyalni, de hogy mire jutnak az még a jövő zenéje. Szerintem semmire, mert nyugatról most mindenhol "rábólintottak" (nyíltan vagy a háttérben) Erdogan észak-nyugat szíriai terveire. Ezt pedig nem hagyja ki.