[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Mit találtam, el sem hiszitek. :D
A Blikk kitett magáért. :D
http://www.szentkoronaradio.com/kulfold/2013_06_28_a-hiteles-bulvar-blikk-allitja-93-magyar-harcol-sziriaban

ha átmegy (átment már?) a parlamenten ez az internetcenzúra vagy lex-kurucinfó törvény, azért remélem az index, blikk, népsza(v/r)a kivégzésére fogják használni első körben

Ez az arabtimes.com milyen irányba húz?

Ez nem Szíria barát.- amerikai-arab szunita (siita ellenes)

boki said
Itt linkelt infok, mely szerint az oroszok elhagyták Tartusz szír kikotot csak dezinformáciok. Ezek a hírek (dezinformáciok) csakis kizárolag angol nyelven terjedtek. Ezt az orosz honvédelmi minisztérium cáfolta:
nem lep meg. a forrásom az RT volt, ami elvileg Putyinék szócsöve. érdekes amúgy, hogy valami külügyestől jött az egész, amit utána a hadügy cáfolt. NSA/Snowden ügyben volt egy hasonló baki, amikor Putyin felülírta azt amit Lavrov a külügyminiszter mondott, arról hogy náluk van e vagy nincs az ember. ezért lehet igaz mindkettő (felmerült hogy kiürítik, esetleg a külügyesek szorgalmazták a kiürítést a nemzetközi feszkó miatt).

ez keresztbenyilatkozások az sugallják, hogy valami konfliktus lehet az orosz vezetésen belül. ki is emeltem, hogy aztmondja "a bázisnak nincs katonai stratégiai jelentősége" - ami önmagában is meredek, pláne meredek azon a ponton ahol most a konfliktus  nemzetközi környezete áll.

a lényeg, hogy valószínűleg pont az ellenkezője igaz.

Snowden ügyben nincs baki, csak tudatlan  vezető  !   D

Snowden  tényleg  " náluk is van meg  nincs is  "   !

A moszkvai reptér  tranzitjában  van,  tehát  Oroszországban van  ténylegesen.  Mivel  a tranzitban  csücsül így   nem lépte  át  az  Orosz Államhatárt.  Vagyis  jogilag  nincs náluk  !    Na, ezeket  a "  bonyolult "  dolgokat nem kell minden miniszternek tudni...   D D D

Mit értsünk az alatt hogy az új világrend Szíriában dől el ?

Addig nincs csak egypólusú világ míg nem lesz egy Eurázsiai birodalom.

Jó lenne már egy olyan hatalom amely úgy megizzasztja a jenkiket mint nagy SZU.

"Mit találtam, el sem hiszitek. :D
A Blikk kitett magáért. :D
http://www.szentkoronaradio.co…..-sziriaban"

Önmagában, ha igaz is lenne, akkor sem nagy hír, szerintem. Sok náció van már ott, olyanok ,akiket küldtek, meg olyanok, akiket nem küldtek, önként mentek, a harcolók oldalán pro és kontra. Amennyiben valamikor, kapnánk hiteles infót arról, hány Magyar állampolgár vett részt a délszláv háborúban fegyverrel a kezében, a Horvátok oldalán, azt hiszem sokan meglepődnének.

A nácizós-gárdistázós részre gondoltam inkább.
Az, hogy Magyarországról arabok odamentek Szíriába meggyőződésből lövöldözni, az nem lepne meg.
Mondjuk őket nem tekintem magyarnak.
Százezerből egy fő kiment, az végülis nem szám.
De akkoris...
Valahogy nem jön össze nekem ez a "elmentem nácistákra vadászni" dolog.

A délszláv háborúk teljesen mások voltak, és  amagyarság is vastagon érintett volt benne.
E témában ajánlom Dér Zsolt előadásait.

dudi: Ezekben a videókban bőven látsz gyalogosokat is, páncélos támogatással. Szakmai kommentárt kérünk. :)

Érdekes a felszerelés változatossága, csak tessék figyelni
A part 2 videót egyszer már megosztottam, csak időközben 18 -as karikás lett, így be kell lépni a megtekintéséhez.

Itt igazából csak azt látni,hogy a gyalogság mozgó pajzsként használja a harckocsit ami azért nem egy produktív dolog,nem ennek kéne történnie.

Itt igazából csak azt látni,

hogy a gyalogság mozgó pajzsként használja a harckocsit ami azért nem egy produktív dolog,nem ennek kéne történnie.

Ez   a módszer a  II. vh-ban alakult ki. A  városi harcban bizony előre kell menni !  Jobb ezt egy páncélos mögött mint nélküle !

Persze magukra vonják a  tüzet, őket a második vonalnak kell megvédeni  !    Egyszerű  módszer, ha jól csinálják még hatásos is.

Igen van más lehetőség, de az bizony eszközigényes !

A gyalogság azért van,hogy támogassa a harckocsik harcát és viszont.Amit a képen látunk az nem ez hanem puszta bujkálás a harckocsi mögé.Szerinted ha jönne valaki az egyik ablakból RPG-vel akkor a gyalogság aki azzal van elfoglalva,hogy ponttá zsugorodjon  a harckocsi takarásában tudna tenni valamit az ellen,hogy ki ne lőjék a szerencsétlen T-72-est?Mert,hogy ez lenne a lényeg!A harckocsi amolyan mozgó tüzérségként fedezi (tűzzel nem a páncélzatával)a gyalogság előremozgását miközben a gyalogság foglalja el az épületeket és biztosítja az utcát(de nem ám csak  lentről,hanem a tetőkről is) így biztosítva azt,hogy ne lehessen csak úgy suttyomban kilövöldözni az ablakból a harckocsit.Elmúlt már a II.vh.

borisz said
A nácizós-gárdistázós részre gondoltam inkább.
Az, hogy Magyarországról arabok odamentek Szíriába meggyőződésből lövöldözni, az nem lepne meg.
Mondjuk őket nem tekintem magyarnak.
Százezerből egy fő kiment, az végülis nem szám.
De akkoris...
Valahogy nem jön össze nekem ez a "elmentem nácistákra vadászni" dolog.
A délszláv háborúk teljesen mások voltak, és  amagyarság is vastagon érintett volt benne.
E témában ajánlom Dér Zsolt előadásait.
Igazából engem nem lepne meg ha az MG-t alapító párt szervezetten küldte volna Szíriába őket. A nyugat illetve az izrael ellenesség ideológiájuk markáns részét képezi. Elég csak olvasgatni a fórumokon mennyien állnak ki Assad mellett, páran köztük lehet nem csak szóban, de tettben is támogatják őt.

Szép napot mindenkinek az egyik videó címe számomra érdekes.

Lebanese soldiers captures Syrian rebels after fierce firefight-Libanoni katonák rögzíti szíriai lázadók után heves tűzharcban.

Sajnos nem tudok angolul google fordító.Valaki tud erről valamit mondani voltak harcok Libanon területén???

@guriga75

Amennyire én tudom a szír hadsereg bombázgatja Észak-Libanont, mert szerintük a szír lázadók onnan jelentős utánpótlást kapnak. Elképzelhető, hogy a határon is voltak kisebb csetepaték, de Libanont belpolitikailag is megviseli a szír konfliktus, mert az országban jelentős számban vannak a szír kormányt támogatók és ellenzők is, összecsapásról is beszámoltak a két tábor között.