[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
PAL, egyszer nekem azt írtad, nem vagyok mendhetetlen, mert nem vagyok ballibsi. Ebben igazad volt, de nem tudom miért gyűlölöd annyira a baloldali magyar embereket, hogy minden hsz-edben beléjük túgsz. Szépek a pedofil vöröskatona, meg a stb. szóvirágai, de bántók, sértők, uszítók. alkalmasak arra, hogy csak világnézetük miatt meghurcold a magyar társadalom kb. 20%-át, aki a baloldalra szavazott. Ez kb. olyan, mintha valaki azt mondaná, mindec cigó potenciális gyilkos, vagy minden zsidó egy mindenkit átverő uzsorás. De itt azt hiszem ilyeneket általánosan nem szokás állítani. Te meg a kitiltásod után ott folytatod, ahol abbahagytad. Sőt Magyar szabadságharc hőseit dehonesztálod (pld.: Petőfi, míg elfelejtkezel arról Varsóból, hogy a Magyar szabadságharc legtöbb lengyel tisztje katonai kudarcokat kudarcra halmozott, a talán egy Bem-apó kivételével. Dembinsky a harctéren mint stratéga is vsődőt miondott, korábbi katonai hírnevét sem győztes csatákkal, hanem azt hiszem (emlékeim szerint) egy Varsó alá történő stratégiai visszavonulással alapozta meg. Ha érdekel a téma, olvasd el két kötetben az Életem és működésem című önéletrajzi könyvét. A Magam részéről szívesen veszem a főleg lengyel témájú hsz-eket, felőlem írhatsz a politikáról is, de ne pocskondiázz, mert ez a színvonal nem méltó a HTKA-hoz. És a vége az lesz, ha így folytatod, hogy Mac végleg el fog tanácsolni innen...
1. sose irtam semmi jot Dembinskirol, nem is tervezem.
2. a baloldal internacionalista, letebol adodoan. A magyar kulturnep (hasonloan az orosz, francia, stb-hoz) tehat a kultura, nem pedig a genek hatarozzak meg ki a magyar. Igy aki baloldali (inter-nacionalista) az nem magyar, hanem nemzetek kozotti (feletti?) valami. Miert nem? Mert o igy dontott. A magyar nepbol ki lehet lepni, mivel kulturnep, es be is lehet lepni. Nyilvan aki naponta ki-be lepeget, annak mar esetleg nem hisszuk el, hogy komolyan gondolja.
3. erdekes kerdes lenne, hogy olyan nepeknel amelyek nem kulturan alapulnak, hanem rokon csaladok szovesegen (Dan, olah,... ) lehet-e baloldali danok/olahok-rol beszelni. Talan igen, hiszen naluk a tudatos inter-nacionalista let nem feltetlen zarja ki, hogy egyben Dan is legyen. De ebben nem vagyok biztos, nem astam bele magam ebbe a temaba, manapsag sajnos tul keves olyan nep maradt ami nem kulturnep.
4. oszinten szolva nem erdekel, ha egy liberalis bannol, mivel a forumozgatas tul sok idot vesz el es nem fontos dolog az eletben. Most eppen vegezve egy adag tanulmannyal van egy kis idom, de kozben ott a munka is, szoval nem fogok attol rettegni hogy esetleg egy liberalis velemenyterror elsopri az accountom. Akik igy gondolkoznak azok azt hittek, hogy majd bukik a kormany Mo-n, de aztan kiderult, hogy a nem folyotn neten logok, hanem a normalis tomegek vannak tobben. Mert nem a netes forumokon epul az orszag, hanem a munkahelyeken, iskolakban. Szoval direkt nem fogok ban-t provokalni, de nem is erdekel ha bannolnak.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
1. sose irtam semmi jot Dembinskirol, nem is tervezem.
2. a baloldal internacionalist,a letebol adodoan. A magyar kulturnep (hasonloan az orosz, francia, stb-hoz) tehat a kultura, nem pedig a genek hatarozzak meg ki a magyar. Igy aki baloldali (inter-nacionalista) az nem magyar, hanem nemzetek kozotti (feletti?) valami. Miert nem? Mert o igy dontott. A magyar nepbol ki lehet lepni, mivel kulturnep, es be is lehet lepni. Nyilvan aki naponta ki-be lepeget, annak mar esetleg nem hisszuk el, hogy komolyan gondolja.
3. erdekes kerdes lenne, hogy olyan nepeknel amelyek nem kulturan alapulnak, hanem rokon csaladok szovesegen (Dan, olah,... ) lehet-e baloldali danok/olahok-rol beszelni. Talan igen, hiszen naluk a tudatos inter-nacionalista let nem feltetlen zarja ki, hogy egyben Dan is legyen. De ebben nem vagyok biztos, nem astam bele magam ebbe a temaban, manapsag sajnos tul keves olyan nep maradt ami nem kulturnep.
4. oszinten szolva nem erdekel, ha egy liberalis bannol, mivel a forumozgatas tul sok idot vesz el es nem fontos dolog az eletben. Most eppen vegezve egy adag tanulmannal van egy kis idom, de kozben ott a munka is, szoval nem fogok attol rettegni hogy esetleg egy liberalis velemenyterror elsopri az accountom. Aki igy gondolkoznak azok azt hittek, hogy majd bukik a kormany Mo-n, de aztan kiderult, hogy a nem folyotn neten logok, hanme a normalis tomegek vannak tobben. Mert nem a netes forumokon epul az orszag, hanem a munkahelyeken, iskolakban. Szoval direkt nem fogok ban-t provokalni, de nem is erdekel ha bannolnak.


Nem értelek, hogy hogyan gondolod, a magyar népből be lehet lépni és ki lehet képni. Szerintem azért még a magyar állampollgárság megszerezhet, de a magyaroknak akik itt születtek és a felmenőik is itt élnek alanyi jogon jár. Arról nem hallottam, hogy tömegesen mondtak volna le vagy vették volna el a magyar állampolgárságot az emberektől MO-n még mostanság sem...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
Én meg azt mondom az oroszok telibe szarták a saját álláspontjukat, hogy nem volt vegyi fegyver támadás és ezáltal ok sincs az agresszióra. Lepaktáltak az amcsikkal ez ügyben, ha volt egyeztetés.
Én egy "lepaktált az amikkal" Oroszországot sokkal jobban csípek mint egy "nukleáris háborúba keveredett az amikkal" verziót.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Miert vannak mindig olyanok akik akar egy perc eselyt is adnak a gonosznak hogy objektivitasra, egyenlo eselyekre, akarmire hivatkozzon? Miert jarna ugyanannyi jog egy pedofil voroskatonanak (baloldal archetipusa) mint egy normalis, konzervativ embernek?
Nem kicsit vagy ám szélsőséges te sem!! A pedofil vöröskatonát miért egy normális konzervatív emberrel hasonlítgatod?!! Szerintem a pedofil vöröskatona ellenpárja lehet pl. a pedofil pap is, és sajnos mindkettőből volt már példa a világtörténelemben, egyik se jobb a másiknál, és mindkettőt védte, takargatta a saját hatalma/pártja/egyháza/"egyenruhája". Az meg hogy mit olvasunk el tényleg nem mindegy, vannak ma már egyértelműen eldöntött káros, bűnös ideológiák és szellemi termékeik (megjegyzem, van aki a katolikus egyházat és ideológiáját is ide sorolja). A napi hírek terén viszont hogyan döntöd el a hihetőségét valaminek, ha csak egyoldalúan tájékozódsz?!! Korábbi, évtizedes/évszázados tapasztalatok alapján besorolsz és bebetonozol valahova mindenkit, miközben változnak az emberek, pártok, ideológiák,országok és az egész világ (megjegyzem, pont az egyházak változnak legkevésbé)?!! Szerintem meg inkább napi tapasztalatok, a tettek alapján kellene eldönteni mi a jó és mi a rossz TETT, CSELEKEDET. Magyarán a pedofil vöröskatona is rossz, a pedofil pap is rossz, a pedofil politikus is rossz és a pedofil akárki is ugyanolyan rossz, és a pedofil cselekedeteik ugyanolyan elítélendőek - akármilyen demokratának és haladónak, modernnek vagy hagyománytisztelőnek, hívőnek vagy nem hívőnek vallja is magát egyébként bármelyikük!!
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Nem értelek, hogy hogyan gondolod, a magyar népből be lehet lépni és ki lehet képni. Szerintem azért még a magyar állampollgárság megszerezhet, de a magyaroknak akik itt születtek és a felmenőik is itt élnek alanyi jogon jár. Arról nem hallottam, hogy tömegesen mondtak volna le vagy vették volna el a magyar állampolgárságot az emberektől MO-n még mostanság sem...
Allampolgarsag es nemzetiseg ket kulon dolog. Allampolgarsag tiszta ugy, nyilvan ertjuk mindketten. De ha valaki "magyar"-t, vagy "magyarsag"-ot ir, akkor alapbol a nepre, nemzetisegre gondolunk. Es az kulturnep, tehat lehet csatlakozni hozza, mint pl. Damjanich is tette. De ki is lehet lepni, mikor pl. marx megalmodta az inter-nacionalizmust, akkor o ugy dontott, hogy nem nemet ezentul, hanem nemzetkozi. Lasd Merkelrol a hires video ahol eldobja a nemet zaszlot. O nem akar nemet lenni. Es mivel a nemet is kulturnep, megvan hozza a joga. Talan sajnalatos, de igy dontott.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Nem kicsit vagy ám szélsőséges te sem!! A pedofil vöröskatonát miért egy normális konzervatív emberrel hasonlítgatod?!! Szerintem a pedofil vöröskatona ellenpárja lehet pl. a pedofil pap is, és sajnos mindkettőből volt már példa a világtörténelemben, egyik se jobb a másiknál, és mindkettőt védte, takargatta a saját hatalma/pártja/egyháza/"egyenruhája". Az meg hogy mit olvasunk el tényleg nem mindegy, vannak ma már egyértelműen eldöntött káros, bűnös ideológiák és szellemi termékeik (megjegyzem, van aki a katolikus egyházat és ideológiáját is ide sorolja). A napi hírek terén viszont hogyan döntöd el a hihetőségét valaminek, ha csak egyoldalúan tájékozódsz?!! Korábbi, évtizedes/évszázados tapasztalatok alapján besorolsz és bebetonozol valahova mindenkit, miközben változnak az emberek, pártok, ideológiák,országok és az egész világ (megjegyzem, pont az egyházak változnak legkevésbé)?!! Szerintem meg inkább napi tapasztalatok, a tettek alapján kellene eldönteni mi a jó és mi a rossz TETT, CSELEKEDET. Magyarán a pedofil vöröskatona is rossz, a pedofil pap is rossz, a pedofil politikus is rossz és a pedofil akárki is ugyanolyan rossz, és a pedofil cselekedeteik ugyanolyan elítélendőek - akármilyen demokratának és haladónak, modernnek vagy hagyománytisztelőnek, hívőnek vagy nem hívőnek vallja is magát egyébként bármelyikük!!
A lenyeg az, hogy en meg nem lattam pedofil papot, csak a liberalis hirekben. Aztan amelyikrol ki is derult, hogy valoban pedofil volt (1% sem) arrol is kiderult, hogy nem is pap volt hanem valamelyik szekta lelkesze. Hoppa. Majd szolj, ha lesz fenykep egy hiteles forrasbol amit valodi pap birosag elott all kezen bilincsel. De persze noha te hoztad szoba az egyhazat, megint en leszek lebaszva, hogy minek keverek ide total mas temat, szoval reszemrol lezarva.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Ezen egyszeri példán kívül tudsz még egyet mondani, mert én nagyon gondolkozom de eddig nem sok sikerrel?! Joker se azt írta hogy soha, hanem azt hogy "nem túl sűrűn".
Nem tudok most hiretlen. Bar talan Torokobol is lelepnek nemsokara. Sajnalom hogy nem tudok tobbet segiteni.
 
  • Tetszik
Reactions: rauha

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
1. sose irtam semmi jot Dembinskirol, nem is tervezem.
2. a baloldal internacionalista, letebol adodoan. A magyar kulturnep (hasonloan az orosz, francia, stb-hoz) tehat a kultura, nem pedig a genek hatarozzak meg ki a magyar. Igy aki baloldali (inter-nacionalista) az nem magyar, hanem nemzetek kozotti (feletti?) valami. Miert nem? Mert o igy dontott. A magyar nepbol ki lehet lepni, mivel kulturnep, es be is lehet lepni. Nyilvan aki naponta ki-be lepeget, annak mar esetleg nem hisszuk el, hogy komolyan gondolja.
3. erdekes kerdes lenne, hogy olyan nepeknel amelyek nem kulturan alapulnak, hanem rokon csaladok szovesegen (Dan, olah,... ) lehet-e baloldali danok/olahok-rol beszelni. Talan igen, hiszen naluk a tudatos inter-nacionalista let nem feltetlen zarja ki, hogy egyben Dan is legyen. De ebben nem vagyok biztos, nem astam bele magam ebbe a temaba, manapsag sajnos tul keves olyan nep maradt ami nem kulturnep.
4. oszinten szolva nem erdekel, ha egy liberalis bannol, mivel a forumozgatas tul sok idot vesz el es nem fontos dolog az eletben. Most eppen vegezve egy adag tanulmannyal van egy kis idom, de kozben ott a munka is, szoval nem fogok attol rettegni hogy esetleg egy liberalis velemenyterror elsopri az accountom. Akik igy gondolkoznak azok azt hittek, hogy majd bukik a kormany Mo-n, de aztan kiderult, hogy a nem folyotn neten logok, hanem a normalis tomegek vannak tobben. Mert nem a netes forumokon epul az orszag, hanem a munkahelyeken, iskolakban. Szoval direkt nem fogok ban-t provokalni, de nem is erdekel ha bannolnak.
Ezeket a balosliberálisos okoskodásaidat légyszi egy másik topikban öntsd ki magadból.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A lenyeg az, hogy en meg nem lattam pedofil papot, csak a liberalis hirekben. Aztan amelyikrol ki is derult, hogy valoban pedofil volt (1% sem) arrol is kiderult, hogy nem is pap volt hanem valamelyik szekta lelkesze. Hoppa. Majd szolj, ha lesz fenykep egy hiteles forrasbol amit valodi pap birosag elott all kezen bilincsel. De persze noha te hoztad szoba az egyhazat, megint en leszek lebaszva, hogy minek keverek ide total mas temat, szoval reszemrol lezarva.
1. Szóval szerinted amit te nem láttál, az nincs is?!! Kényelmes álláspont, csak így nem igaz sajnos ...
2. Attól hogy liberális hírekben szerepelt, attól még a hír igaz lehetett, legfeljebb az kételkedik alapból előre címkézve aki eleve prekoncepcióval olvassa a híreket.
3. A hitelesség nem attól függ, hogy te hogyan címkézed a híreket.
4. Az egyház/szekta is lehet egy beszélgetésben/vitában felhozott példa, jó is vagy rossz is, ez az éppen aktuális tetteik/nyilatkozataik függvénye részemről.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Allampolgarsag es nemzetiseg ket kulon dolog. Allampolgarsag tiszta ugy, nyilvan ertjuk mindketten. De ha valaki "magyar"-t, vagy "magyarsag"-ot ir, akkor alapbol a nepre, nemzetisegre gondolunk. Es az kulturnep, tehat lehet csatlakozni hozza, mint pl. Damjanich is tette. De ki is lehet lepni, mikor pl. marx megalmodta az inter-nacionalizmust, akkor o ugy dontott, hogy nem nemet ezentul, hanem nemzetkozi. Lasd Merkelrol a hires video ahol eldobja a nemet zaszlot. O nem akar nemet lenni. Es mivel a nemet is kulturnep, megvan hozza a joga. Talan sajnalatos, de igy dontott.

Mondjuk ez utóbbi kilépést sem hallottam még mondjuk Széll Bernadettől sem. De ez amit leírtál ezzel kapcsolatosan, társadalmi mértékben ez ma csak úgy működhetne MO-n, ha te, meg a hasonszúrűek minősítenék az embereket (akármi alapján), hogy ezek meg azok már ekhagyták a nemzetet. Ez meg egy elég negatív diszkrimináció. Pld. sokat vitatkoztam pld. ZEAL-lel, de sem én sem ő nem mondott olyat, hogy valaki az állásfoglalása alapján kirekesztette volna magát a nemzetből.. El kell fogadni azt is, ha a törvényes határok között valakinek ilyen vagy olyan a nézete, ugyanúgy, mint azt, hogy kék vagy netán barna szemű valaki...
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
A franciák nyilvánosságra hoztak egy rövid jelentést a dúmai vegyitámadásról, ha esetleg valaki tud franciául, lefordíthatná.
A google fordító alapján a jelentésben a netről összeszedhető dolgokon kívül semmilyen extra információ nincs, kb annyit írnak, hogy a képek/videók megbízható forrásokból ( Syrian American Medical Society et Union of Medical Care and Relief Organizations) származnak, ezért hisznek nekik.

https://www.defense.gouv.fr/fre/actualites/articles/evaluation-nationale-syrie-les-faits

Van egy másik elemzés a Moon of Alabama jóvoltából, ahol a videókat veszik górcső alá. Angol, de a gugli is elég jól fordítja. Sok benne az utalás régebbi cikkekre, amiket szintén ajánlott elolvasni.

http://www.moonofalabama.org/2018/04/syria-manipulated-videos-fail-to-launch-world-war-iii.html#more

Egyébként a klór nem szerepel a tiltott vegyi anyagok OPCW-listáján, és nem minősül kémiai fegyvernek. Bármely ország, beleértve Szíriát is, birtokolhatja, de fegyverként nem használható. Az amerikai tisztviselők ezt tudják, és hamisan állítják, hogy Oroszország nem semmisítette meg az OPCW tiltó listáján szereplő vegyi készleteket.