[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
origo.hu
"
McCain: Putyin fegyvere a menekültválság
MTI 2016.02.14. 13:31

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nem áll érdekében a partnerség a Nyugattal, és a menekültválságot fegyverként használja, hogy megossza a transzatlanti szövetséget és aláássa az "európai projektet" - mondta John McCain republikánus szenátor, az amerikai felsőház katonai bizottságának elnöke vasárnap az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.
...
"

Ez önmagának annyira baromság, hogy erre még reagálni is kár.... Amikor Orbán már kerítést épített, akkor oroszok hol volták Szíriában? Igaz, ahogy egy orosz dalban hangzik: geci a szomszéd - Putyin hibája, macska szült - benne van a keze....
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Február 15-16 Moszkvában tárgyal iráni védelmi miniszter. Témák: Szu-30, S-400 és T-90. Tankok csak akkor érdekesek, ha megkapják a technológiát is... Szu-30-t is gyártani akarnak....

Mindent nem tudnak gyartani a perzsak sem a harckocsihoz sem a repulohoz. Inkabb csak osszeszereles es reszleges gyartas.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Zvezda ma közölt, hogy a szírek visszalőttek... Egy TOS-1 ha bepakolna nekik...elmegy a kedvük egy parádézni....

Latakiában a szír hadsereg tűzet nyitott a hetek óta lődöző török üteg állásra
Nevtelen91d43.png
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szíriai kurd célpontokat ágyúzott a török hadsereg
https://www.youtube.com/watch?v=Dm6AWcI-Elc
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Medvegyev: "Szíriával ápolunk baráti kapcsolatot, nem Aszaddal"
https://www.youtube.com/watch?v=4b180WOST9Y
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
<blockquote rel="varga dima">Zvezda ma közölt, hogy a szírek visszalőttek... Egy TOS-1 ha bepakolna nekik...elmegy a kedvük egy parádézni....

Latakiában a szír hadsereg tűzet nyitott a hetek óta lődöző török üteg állásra
Nevtelen91d43.png

</blockquote>

Remélem egy Tocska volt.... :)
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
IDF Source: Russian Involvement Enables Hezbollah to Down Israeli Planes
source
Russia gave Hezbollah highly advanced Radars to identify and to lock on to all Israeli fighter Jets
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
origo.hu
"
McCain: Putyin fegyvere a menekültválság
MTI 2016.02.14. 13:31

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nem áll érdekében a partnerség a Nyugattal, és a menekültválságot fegyverként használja, hogy megossza a transzatlanti szövetséget és aláássa az "európai projektet" - mondta John McCain republikánus szenátor, az amerikai felsőház katonai bizottságának elnöke vasárnap az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.
...
"

Namármost, ha Putyin fegyvere a menekültválság, akkor Angela Merkel miért nem védekezik Putyin fegyvere (a menekültválság) ellen? :D
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 596
113
Néhány gondolat a 20 db SA F-15 repülőgéppel kapcsolatosan. Egy tény, az F-15 az egyik legpotensebb repülőgépek egyike. De a SA által birtokolt gépek legfontosabb feladata bármilyen ellenséges légi tevékenység elleni hatásos fellépés, nem pedig egy erős légvédelmi rendszer kiiktatása, mert erre szerintem a jelenlegi képességei csak nagyon korlátozottan alkalmasak. Még az USA légi ereje is több típus egyidejű bevetésével oldja meg ezen feladatot, sokkal fejlettebb EW képességekkel és háttérrel felvértezve, mint a SA, vagy esetleg a török légierő.
Úgyhogy maximális célként maradna az orosz, szír gépek távol tartása a határ menti területektől és esetlegesen a légi támogatás az ellenzéki erőknek. Ezzel csak az lenne a baj, hogy a légvédelem érintetlenül jelen lenne, ami nem egy életbiztosítás.
Az S-300/400-t pedig nem egy komplexumként kell kezelni, hanem egy rendszerként, aminek a képességei sokkal nagyobbak. Hogy mik a rendszer elemei: Műholdas felderítés, A-50 AWACS, távolfelderítő lokátorok, zavaró rendszerek, maga az S-300/400 komplexumok, Pantsir komplexumok, Buk komplexumok, ismeretlen számú és helyen települő álcázott légvédelmi komplexumok egységes parancsnoki vezetési rendszerben és a hadihajók rendszereiről még nem is beszéltünk. A légierő pedig a tartalékként a háttérben. Az ott lévő "korlátozott" orosz légvédelmi képességeket azt hiszem nagyon sok ország megirigyelhetné! Senki se csak a médiában fellelhető fényképek, videók alapján próbálja az ott lévő orosz légvédelmet elképzelni, mert azok csak a civil lakosságnak szólnak. Úgy gondolom, hogy a szír légvédelem is kapott némi vérátömlesztést (ami nem publikus), ahogyan a többi fegyvernem is.

Véleményem szerint a nyugat, alkalmazkodva és lekövetve (még ha némi késéssel is), az éppen aktuális helyzetet, megfelelő higgadtsággal fogja kezelni a szíriai háborút, mert ez már régóta az. Marad viszonylagosan a háttérben és az arab és egyéb "lekötelezett, zsarolható" államokat hajtja a vágóhídra, amennyiben azok hajlandóak rá. Azt már mindenki kezdi kapisgálni, hogy a jelenlegi folyamatok alakulása szerint Asszad, csapatai és a szövetségesei állnak nyerésre, kérdés, hogy ki az, aki hajlandó még most is a tétet emelni ellenük akár bármi áron is.
Valószínűleg az USA és Oo. fognak majd a végén megállapodni, elosztani, hogy kinek mi jár! Utána hőbörgésnek helye nem lesz.
A legfontosabb kérdés addig is az, hogy a törököket mennyire tudják féken tartani, mert a nagy Oszmán birodalom és befolyás visszaállítása még Erdogánék szeme előtt lebeg! Az idő pedig fogy.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 596
113
A menekült válsággal kapcsolatosan csak annyit, hogy McCain szenátornak igaza van, az "európai project" néven említett akcióval kapcsolatosan, mert az amerika által létrehozott és finanszírozott project, EURÓPA ELLEN!
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
Gondoltam hátha valaki.....:))
A képek egyébként Bondarcsuk legújabb filmjének forgatásán készultek.

A Zasitnyiki nem Bondarcsuk rendezése( ha csak később át nem veszi),hanem Andreaszjané. Szerintem ez nem is fog változni, mert már a film le van forgatva, csak az utómunkálatokat csinálják még decemberig.A filmet az Enjoy Movies nevű orosz cég csinálja. Bondarcsuk az Art Pictures Studio egyik vezére. Andreaszjan miatt tartok egy kicsit a filmtől,remélem nem lesz elcseszve. A téma jónak tűnik.
Itt a készítők listája, Bondarcsuk neve nem szerepel. Nyikita Argunov érdekes még a listából, a cége baromi jó a CGI effektekben:
http://enjoy-movies.ru/projects/zash%60itniki/creators.html#bookmarks
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Darayya/Mi-24
<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/mkRAgpMm43Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>