[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

S

szpg9

Guest
Én magam nemsokára 50 éves leszek, de az igazat megvallva nem is tartom kizárólag orosz feladatnak az ISIS elleni harcot (csak hát Ők mentek oda bevállalni és ezért itt velük is lehet foglalkozni), de ha a világ különböző érdekű hatalmai nem látják be, hogyha 20 év múlva is akarják még egymást baszogatni, akkor most össze kellene fogni a terrorizmus ellen. Mert lehet, ha ez nem történik meg, akkor minden mai vezető csak üldözött lesz egy iszlamizált Ny-európában is...Ne legyen igazam...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
szpg9
Megértem az elkeseredettségedet, de az oroszok a légicsapásokkal nem tudják megoldani a problémákat.
Lassan egy éve, hogy beavatkoztak Szíriában amivel tulajdonképpen megmentették Szíriát és Aszadot a totális csodtol. Légicsapásokkal támogatták a szír hadsereget Homszban,Latakiában, Aleppoban,Hamában,Darayaban, Damaszkusznál, Deir ez Zornál,
Tobb teruletet sikerult megszerezniuk az orosz támogatás kovetkeztében. Viszont a háború a foldon dol el. A teruletek megtartásához viszont potens szír hadsereg kell, ami nincs. A háború elején 90 000 szír katona volt ami elitkatonának nevezheto.Mára ebbol maradt kb 30000, 2/3 az 5 év alatt elesett. A tobbieket nem lehet katonának nevezni. Tehát van 30 000 szír katona az ország tobb részén - harcokban az IÁ ás a "mérsékeltek" ellen. Az oroszok nem tudnak ott lenni mindenutt se tanácsadókkal , se repulogépekkel. Még az elején megmondták, hogy segítséget nyújtanak Szíriának (Nem Aszadnak) a terrurizmus elleni harcban, de nem kuldenek szárazfoldi csapatokat. A szárazfoldi hadmuveletek a szír hadsereg hatáskore-feladata, csak hát se potens hadvezetés, se rendes katonák.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
Az orosz légiero az elmúlt napokban a terroristák utánpótlási vonalaira oszpontosított.
Idlib, loszerraktár
https://twitter.com/Hamosh84/status/762419466386837505
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Hiába összpontosít arra, ha az akadémiánál meg átadják a szírek...
Ezek a háborúk csak arra jók, hogy mi tanuljunk belőle.
A résztvevők mire tanulnának elhullanak. :-(
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
Szpg9: stratégiai térvesztésre gondolok, főleg Irakban, egyértelmű hogy hosszú évekig fognak támadásokat szervezni az egész világon. https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1OSttyvbGKqntDjF8Q0vfHCHUZo4
 
S

szpg9

Guest
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160808-sziria-aleppo-lazadok-kormanyerok-harcok.html

Olvashatjátok, milyen nagy let az arcuk máris... Ez kellett ide, egy ilyen önbizalom növelés... Lesz még itt terrorista offenzíva nem is egy és fejvesztett SAA menekülés...
 
S

szpg9

Guest
Az orosz légiero az elmúlt napokban a terroristák utánpótlási vonalaira oszpontosított.

Idlib, loszerraktár
https://twitter.com/Hamosh84/status/762419466386837505

Boki, nem tudok veled ebben egyet érteni. Egy háború nem napirend szerint folyik, nem olyan, mint a vasárnapi ebéd a jobb helyeken, akármi van, akkor is a déli harangszónál kezdődik. Rugalmasan kell reagálni a kihívásokra, főleg ha az erőim (légi) is korlátozottak. Tudni kell változtatni, akár menet közben is... Szerintem az Aleppói blokád fenntartása bárminél fontosabb cél lett volna. Ehhez képest az utánpótlás ritkítás másodlagos feladat lett volna. Lehetett volna pusztítani a terroristákat a gyülekezés, támadás közben is és ez adott volna valami pluszt az SAA katonáknak. Úgyhogy szerintem ez nagyon el lett cseszve.. és attól tartok lesz ennek még további kihatása is. Az SAA egyre jobban demoralizálódni fog, a terroristák meg Allah támogatását látják ebben és mederősödnek morálisan is és látva mit hagytak nekik háta fegyverzet terén is... Nem tudom ebben a helyzetben mit lépnek az otoszok, tudnak-e, akarnak-e lépni... Én nyilván nem ismerem a részleteket de az ugye jó nagy koordinációra vall, hogy miközben az SAA-t nagy erőkkel támadják, az oroszok csak úgy kedvükre, ezektől a harcoktól függetlenül bombázgatnak...
 

vcsaba81

Active Member
2014. július 21.
204
40
28
<blockquote rel="boki">Az orosz légiero az elmúlt napokban a terroristák utánpótlási vonalaira oszpontosított.

Idlib, loszerraktár
https://twitter.com/Hamosh84/status/762419466386837505

Boki, nem tudok veled ebben egyet érteni. Egy háború nem napirend szerint folyik, nem olyan, mint a vasárnapi ebéd a jobb helyeken, akármi van, akkor is a déli harangszónál kezdődik. Rugalmasan kell reagálni a kihívásokra, főleg ha az erőim (légi) is korlátozottak. Tudni kell változtatni, akár menet közben is... Szerintem az Aleppói blokád fenntartása bárminél fontosabb cél lett volna. Ehhez képest az utánpótlás ritkítás másodlagos feladat lett volna. Lehetett volna pusztítani a terroristákat a gyülekezés, támadás közben is és ez adott volna valami pluszt az SAA katonáknak. Úgyhogy szerintem ez nagyon el lett cseszve.. és attól tartok lesz ennek még további kihatása is. Az SAA egyre jobban demoralizálódni fog, a terroristák meg Allah támogatását látják ebben és mederősödnek morálisan is és látva mit hagytak nekik háta fegyverzet terén is... Nem tudom ebben a helyzetben mit lépnek az otoszok, tudnak-e, akarnak-e lépni... Én nyilván nem ismerem a részleteket de az ugye jó nagy koordinációra vall, hogy miközben az SAA-t nagy erőkkel támadják, az oroszok csak úgy kedvükre, ezektől a harcoktól függetlenül bombázgatnak...</blockquote>
Abban igazad van, hogy Aleppo az elsődleges szempont,de nézd meg Asszadékat, hogy mit csinálnak. Márciusban elfoglalták orosz segédlettel Palmyrát, majd akkor kellet volna Aleppo ellen menniük, ehelyett Rakkát akarta visszafoglalni az isistől. Nemsikerült.
Ezután sikeresen körbezárták Aleppot, majd azt kellett volna, hogy délen kiszélesítsék az összekötő folyosót, de ehelyett megint Rakka felé akarja venni az irányt. A tigris alakult, meg a többi elit alakulat ide-oda ingázik Aleppo és Palmyra között. Szóval már az oroszok sem tudják, hogy Asszadék mit akarnak.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
Körbezárás után ott akartak tovább haladni észak Aleppóban, még meg se erősítették azt a 3-4 km-es folyosót. Palmyrában gyülekeznek irakiak hetek óta hogy délnek menjenek az IS ellen, lehet átteszik őket Aleppóba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
szpg9
Az oroszok segétették a szíreket az aleppoi ostromzár létrejottében.
A teruleteket aszíreknek kellet volna megtartania.A csaták szárazfoldon dolnek el. Míg a terroristák a legjobban képzett egységeiket vetették be addig a szírek évek óta az akadémián lévo katonákkla védekztek koncepció nélkul. Szír katonák-arab katonák általánosságban nem sokat érnek. A szír hadvezetés egyenlo a nullával ezt az oroszok is megmondták.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
^
CpUy40zXYAASRny.jpg
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 760
28 659
113
Hivatalosan is megjöttek a Tuskák
8 августа 2016 г. шесть дальних бомбардировщиков Ту-22М3, взлетевшие с территории Российской Федерации, нанесли сосредоточенный удар осколочно-фугасными боеприпасами по объектам террористической группировки «Исламское государство» в районах восточнее и северо-западнее Пальмиры, вблизи населенных пунктов Эс-Сухне и Арак.

В результате удара вблизи города Эс-Сухне уничтожен пункт управления и крупный полевой лагерь боевиков. В районах Пальмиры и Арака уничтожены пункты управления и скопления террористов, подземный склад боеприпасов и вооружения, 3 боевых машины пехоты, 12 автомобилей повышенной проходимости с крупнокалиберными пулеметами, большое количество живой силы противника.

После успешного выполнения боевой задачи все российские самолеты вернулись на аэродром базирования.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="boki">Az orosz légiero az elmúlt napokban a terroristák utánpótlási vonalaira oszpontosított.

Idlib, loszerraktár
https://twitter.com/Hamosh84/status/762419466386837505

Boki, nem tudok veled ebben egyet érteni. Egy háború nem napirend szerint folyik, nem olyan, mint a vasárnapi ebéd a jobb helyeken, akármi van, akkor is a déli harangszónál kezdődik. Rugalmasan kell reagálni a kihívásokra, főleg ha az erőim (légi) is korlátozottak. Tudni kell változtatni, akár menet közben is... Szerintem az Aleppói blokád fenntartása bárminél fontosabb cél lett volna. Ehhez képest az utánpótlás ritkítás másodlagos feladat lett volna. Lehetett volna pusztítani a terroristákat a gyülekezés, támadás közben is és ez adott volna valami pluszt az SAA katonáknak. Úgyhogy szerintem ez nagyon el lett cseszve.. és attól tartok lesz ennek még további kihatása is. Az SAA egyre jobban demoralizálódni fog, a terroristák meg Allah támogatását látják ebben és mederősödnek morálisan is és látva mit hagytak nekik háta fegyverzet terén is... Nem tudom ebben a helyzetben mit lépnek az otoszok, tudnak-e, akarnak-e lépni... Én nyilván nem ismerem a részleteket de az ugye jó nagy koordinációra vall, hogy miközben az SAA-t nagy erőkkel támadják, az oroszok csak úgy kedvükre, ezektől a harcoktól függetlenül bombázgatnak...</blockquote>

Úgy vitatkozol bokival, mintha ő döntött volna róla, mi és hogyan történjen Szíriában/Aleppónál, ugyanennyi erővel akár én is letámadhatnálak téged, hogy mi és hogyan folyik ott (mivel saját bevallásod szerint eddig neked is tetszett, amilyen irányba Vlagyimir mozgatta ott az eseményeket). Szóval boki is "csak" tudósít az eseményekről, max hozzáteszi a saját véleményét, az akár jó akár rossz döntések nem ezen a fórumon születnek, legfeljebb a vélemények.
 
S

szpg9

Guest
Bocs Emel, de sakkor itt nem lehet vitatkozni? Mindennel, mindenkinek az értékelésével egyet kell érteni? kérlek írdd meg, mit lehet és mit nem, ígérem be fogom tartani...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
szpg9
Az irániakat miért nem hiányolod? Ok igértek szárazfoldi csapatokat. Szulejmániék Irakban vannak. Moszul felszabadítását készíto elo.