Az olcsóbb élelmiszer importja nem pénzégető.Tehát hosszútávon égetik a pénzt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az olcsóbb élelmiszer importja nem pénzégető.Tehát hosszútávon égetik a pénzt.
meg gondolom az ország újjáépítésében is jelentős számú orosz céget bíznak meg ami szintén lovettaAkár így is lehet mondani. Lehet egy ilyen értelmezése is.
Azonban a beleölt (vagy ha úgy nézzük belefektetett) pénz mértékéhez képest sokkal többet nyernek a dolgon. Persze, ez nem olyan, hogy majd holnap megjelenik a bevétel rovatban, hogy ennyi meg ennyi haszna volt.
Másrészt nagyon sok fegyverrendszer ki lett próbálva, le lett tesztelve, lett PR-ja (látjuk, a török drónok iránti érdeklődés és kereslet is az azeri konfliktus után nőtt); értékesebb volt mint egy kiképzés, minden szinten nőtt a tapasztalat (ami ugye pl. az USA-val ellentétben se Kínának, se Oo.-nak nincs).
És még ott volt egy meglévő szerződés a segítségnyújtásról.
Tehát szerintem nem égetik, hanem befektettek a jövőbe.
Azt majd hosszabb távon meglátjuk. Nem tudom, hogy miből tudnák nagyon kifizetni az újjáépítést. Persze lehet azt mondani, hogy orosz hitelből. De majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Gazdaságilag és munkaerőileg nullára lett amortizálva az ország. Nyersanyaga nincs sok, ami van, annak is jelentős részt nem a kormány kezében van még most sem.meg gondolom az ország újjáépítésében is jelentős számú orosz céget bíznak meg ami szintén lovetta
Azt majd hosszabb távon meglátjuk. Nem tudom, hogy miből tudnák nagyon kifizetni az újjáépítést. Persze lehet azt mondani, hogy orosz hitelből. De majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Gazdaságilag és munkaerőileg nullára lett amortizálva az ország. Nyersanyaga nincs sok, ami van, annak is jelentős részt nem a kormány kezében van még most sem.
Tehát hosszútávon égetik a pénzt.
Ukrajnának rengeteg nyersanyaga van. Víz, szén és a legjobb termőföld. De ezek mind csak járulékos hasznok valódi értéke mögött.Ukrajnának sincs sok nyersanyaga. De itt tényleg arról van szó, mit értünk újjáépítés alatt. Nagyhatalmaknál ez soha nem úgy működik, hogy szétlőttem a cementgyáradat, bocsi, most szépen fizetem a visszaépítését. Megmondják, hogy melyik szektorba akarnak beszállni és azt felvásárolják olcsó pénzért.
És az arabok boldogak lesznek, mert ha a szétlőtt cementgyárat 10 rubelért megveszik, akkor végre valaki elkezdi megszervezni az építőanyag gyártását és legalább haladnak előre. Nem azon búslakodnak, hogy nekik erre sincs pénzük meg arra sincs.
Ukrajnának rengeteg nyersanyaga van. Víz, szén és a legjobb termőföld.
Törökországnak vissza kell vonulnia Szíriából, véget kell vetni a területek megszállásának-közölte a szíriai külügyminiszter
Turkey Should Withdraw From Syria, End Occupation of Territories - Syrian Foreign Minister
WASHINGTON (Sputnik) - Syrian Foreign Minister Faisal Mekdad told Sputnik that Damascus considers Turkey's presence in Syria an act of occupation and wants to see Ankara immediately withdraw its forces.sputniknews.com
Na végre valaki posztolta ezt a 4 napos hírt...Oroszország ultimátumot adott Erdogan török elnöknek Szíria ügyében
Al Monitor: Россия предъявила турецкому президенту Эрдогану ультиматум по вопросу Сирии - NVL
21 сентября – NVL. Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган должен обеспечить вывод своих войск c территории Сирийской Арабской Республики. Если этого не произойдет, армиям Сирии и России придется пойти на штурм регионов, находящихся под контролем армии Турцииnovostivl.ru
Agusztus 22 . én tettem fel a kérdést... a török mozgolódások az előkészület jelei már akkor megkezdődtek csak egyáltalán nem vólt látványos próbálták leplezve álcázva előkészíteni a dolgot. De úgy néz ki ez nem csak nekem hanem az oroszoknak is feltünt és most megelőző csapást mértek figyelmeztető jelleggel... (off de ennyit arról hogy románia váratlanul letámad minket...(nem akkora szervezőkők hogy ezt megtudják tenni...)Tippeket várok.
Mikor indulnak meg a Törökök?
A váratlant nem feltétlen úgy kell minden esetben értelmezni, hogy órák/napok kérdése. Lehet a "váratlan" sokkal nagyobb intervallum, de még azon az időn belül, amikor érdemben nem lehet rá reagálni, felkészülni. Teszem azt fél-egy év. De ha komolyabban vesszük, akkor akár pár év is lehet, hisz látjuk, hogy egy megrendelt technika beérkezése is több év és akkor még nem történt meg sem a rendszeresítés, se a kiképzés. Persze ez saját gyártással, meglévő kapacitásokkal, már rendszerben lévő technika darabszámának növelésével gyorsítható valamelyest.off de ennyit arról hogy románia váratlanul letámad minket...(nem akkora szervezőkők hogy ezt megtudják tenni...
Agusztus 22 . én tettem fel a kérdést... a török mozgolódások az előkészület jelei már akkor megkezdődtek csak egyáltalán nem vólt látványos próbálták leplezve álcázva előkészíteni a dolgot. De úgy néz ki ez nem csak nekem hanem az oroszoknak is feltünt és most megelőző csapást mértek figyelmeztető jelleggel... (off de ennyit arról hogy románia váratlanul letámad minket...(nem akkora szervezőkők hogy ezt megtudják tenni...)
Bár Erdogánnak mindig jó érzéke volt megragadni a kezdeményezést, mikor egy rés mutatkozott a pajzson számára; de ezt mindig első sorban diplomáciai vonalon nézte.
Márpedig... eddig első sorban a kurdok területei ellen vetette be a hadseregét, Idlib másodlagos kérdés volt.
Tény, hogy nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan eléri az összegzés felett lévő nemzetközi célkitűzéseit.
-amerikai kapcsolatok, pipa Magyarország nyíltan arról beszél, hogy Amerika elárulta Kabulban a szövetségeseit, angol tábornok arról nyilatkozik, hogy bíróság elé kellene állítani Bident.
Mondjuk ez mostanáig sem értem...
Gyagyás Trump bejelentette, hogy május 31-ig kivonulnak. Demens Biden ezt kitolta szeptember 11-éig. A legtöbb nemzet, köztük mi is, kivonult június végéig, tehát már az amcsik előtt, tudva, hogy véget ért a buli.
Akinek legalább 100-as I.Q-ja volt, az tudta, hogy az amcsi kivonulás után az afgán "kormány-központi hatalom" össze fog omlani. A kérdés csak az volt, hogy lesz-e olyan szervezet, amelyik átveszi a hatalmat, vagy totál káosz lesz. Hogy a demens Biden leszarta (vagy fel sem fogta az általuk előadott lehetséges forgatókönyveket) a hírszerzőket-elemzőket, az egy dolog. De az minden nem szellemi rövidnadrágnak világos lehetett, hogy az amcsi kivonulás végnapjaiban és utána "shit happens" lesz. Innentől kezdve "árulásról" nyígni a nyígók szegénységi bizonyítványa.
A legaktívabb ellenségeskedés az M4 -es autópálya két szakaszán zajlik az ország északi részén.
A jelentések szerint a török tüzérség csapást gyakorol a kurdok állására Ain Issa és Tel Tamr (Tall Tamir) városok területén Raqqa tartományban.
Annyi ismert, hogy a kurd fegyveres csoportok meg tudták állítani a törökbarát csoportok előrenyomulását Tel Tamra térségében. A török erők azonban állítólag folytatják a lövöldözést.
Lehet teljesen félre érted a helyzeted. Tudomásom szerint Afganisztánt nem vették fel a NATOba. PONT.
Mi nyár elején kivontuk a csapatainkat és békésen távoztunk. Az amerikaiakra addig a pillanatig semmi panasz nem volt. Visszamentünk egy külön evakuációs misszió miatt. Ott voltak gondok. Senki nem az afgánokat siratja. Magyar katona jenki baka között alakult ki a konfliktus. Nem fértünk hozzá az amerikai adatokhoz, például mikor zárnak le egy kaput a reptéren és mikor nyitnak meg egy másikat egész más utcáról megközelíthetőt.
Orbán már azokban a napokban egyértelműen lenyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy elvárná egy szövetségestől azt a minimumot, hogy legalább ne akadályozzák a többi NATO tag dolgát. Ehhez az afgánok érzéseinek, kedélyéhez semmi köze.
A tengeralattjáró háború sem az afgánok millióiról szól. Arról szól, hogy valaki megrendelt egy kocsit. Ha kiszámolod, ez minden franciára, még a csecsemőre is, durván 1000 euró jut. Valaki berendeli ezekhez az alapanyagokat, elkezdi legyártani és jön a vevő vissza a boltba, hogy mégsem szeretném kifizetni. Tartsátok meg, én a szomszéd autókereskedésben nézegetek magamnak valami Jaguár után.
És ott állsz, mint aki lehugyozta a gatyáját és nézel, hogy mi van, mert neked a munkások pénz, a szenzort, az acélt ingyen nem hozzák oda és volt egy kézfogás. Ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.
(Nagyjából, mintha mi most bejelentenénk, hogy jövőre mégsem vesszük át az első adag Lynxet. A zalai gyárban majd inkább ASCOD-ot csinálunk. Köszi, hogy megtervezted, meg nagyon jó, hogy eddig foglalkoztál velünk.)
És erre tevődik nemzetközi szinten az, hogy a franciák, a törökök már valószínűleg letárgyalták a maguk részét az új német kormánnyal. Ma estétől kezdődnek majd a hivatalos bejelentések, ha jól tudom. De teljesen meg fog változni Berlin hozzáállása az USA hegemóniájához. És Párizsnak ezt a heves nyilatkozatait így kell olvasni, így kell értelmezni.