Nem veszek rá mérget, de talán a Nemzeti Gárda rendszeresítette.Az a 10 db amit most szedtek ki a kísérleti járműtelepről?
Én úgy tudtam az előszérián nem ment túl a dolog.
De, ha történetesen igen, az lényegében nullával egyenlő.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem veszek rá mérget, de talán a Nemzeti Gárda rendszeresítette.Az a 10 db amit most szedtek ki a kísérleti járműtelepről?
Én úgy tudtam az előszérián nem ment túl a dolog.
Én azért ebben nem vagyok ennyira kategórikus. BTR-nek rengeteg változata van, ami jelentősen eltér az alapváltozattól: aknavető, parancsnoki stb, aminek jelentősen eltér a páncélteste az alapváltozattól. Viszont motor, kerekek stb ugyanaz.Ha BTR-82-t gyártanak ugyanúgy nem tudnak ugyanott BTR-90-et gyártani, mint ahogy nem tudnak BMP-2-t gyártani ott ahol BMP-3-at gyártanak.
Nem azért nem lett rendszeresítve mert nyűgös volt meg drága?
A PKM-et eddig is fogta a btr.Hát én akkor úgy olvastam, hogy a BTR-80-at BTR-82-re modernizálni harmad annyiba került, mint egy új BTR-90-et legyártani.
És ezt mondjuk el is hiszem a BMP-2-es torony, meg a combosabb motor+váltó miatt.
Ellenben (szerintem) vastagabbak a lemezek, így már védhet a PKM ellen is, ami nem hátrány.
A jobb torony végre kihasználható tűzerő, ahogyan a fejlettebb rendszerek alkalmazásának (pl. elektromos toronymozgatás) sem gátja az elégtelen motorerő.
Én úgy látom, hogy a BTR-80-ból BTR-82 fabrikálás az a T-72B-ből T-72B3 logika szerint ment.
És kb. most jöttek ez esetben is, hogy ez így nem jó.
Persze lehet mondani, hogy a BTR-90 még mindig szutyok hiszen nem Patria AMV vagy GTK Boxer, ellenben ezeknek a töredékébe kerül, és gondolom egységnyi idő alatt vagy 10-szer annyit lehet belő gyártani.
És hát a semminél, illetve a BTR-60/70/80/82-nél szinte biztosan nagyobb potenciállal bír a gép.
A PKM-et eddig is fogta a btr.
Ezt mondtad a saját hadsereged vezénylő tábornokainak és döntéshozó politikusainak tonhalkrémes szendvicsezés közben? mondjuk Koszovóban, hogy ez így égő?Nem lehet IFV-t APC-vel pótolni.
milyen nyálcsorogva nézhetik ezek a keceli gyűjteményt..
A nagyobb probléma az, hogy Nyírteleken van pár száz leszerelt BTR-80...milyen nyálcsorogva nézhetik ezek a keceli gyűjteményt..
V az most melyik frontszakasz? azthittem már csak Z vanAz oroszok hátrahagytak egy BTR-90-t. Első blikkre nem látszik rajta komoly sérülés.
Szerintem úgy vanank vele, hogy gyorsan kispöprik azt a párat amit legyártottak maguknak, legalább nem foglalja a helyet, hisz annyira nincs nekik, hogy meg kell toldani Ukrajna egy részével.Lehet, hogy még egy BTR-90-es ment a kukába?: