1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  akkor ez:
   
 2. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

 3. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Apropó

  Innét volt valakinek tapasztalata a PKLV Kft. vel? (Régebben MKH) milyen gyorsan megy le náluk egy műszakizás, 2 puskára ? Sokat kell e várni magánszemélyként? Stb.
   
 4. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Szerintem max 1hét. Úgy emlékszem...
   
 5. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Mindig jót mosolygok, amikor Vass Gábor a jogos védelem joggyakorlatáról értekezik, jellemzően baromságokat. Arról amiről szövegel (szituációs jogos védelemi helyzet), 2013 közepe óta kúriai jogegységi van (4/2013 BJE).

  Ja, hogy Vass úrnak önvédelmi boltja van és érdekében áll a para fenntartása, mert "magas az esély hogy bármikor kirabolhatnak" az más. ;)
   
 7. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Nem ő csak azt mondja, hogy nem kell éleslőfegyver (nyilván engedély nélkül,mert önvédelemre úgy sem kapsz), sem kés sem vipera önvédelemre mert az veszélyes mint a Soros terv. Hanem ideális a gáz-riasztó "fegyver" és a gázspray. Az meg merő véletlen, hogy pont ilyen boltjai vannak :D:D:D
  (azt már meg sem említem hogy a facebook-on az egyik önvédelmi bolt milyen rettegéses kampányt folytat, hogy megölnek kirabolnak leütnek és csak egy üdvözítő dolog van ha rohansz hozzájuk gázpityuért)
   
  hunter85 likes this.
 8. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Én nem egyszerű környéken lakom de nem tudok elképzelni olyan szituációt amikor egy gázpisztoly többet ér mint egy csomó más eszköz amit magaddal vihetsz.
   
 9. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Akkor sokat enyhült nála a DEFCON szint, mert egész eddig a klasszikus Deep South hozzáállást adta, hogy bááá micsoda rendőrállam ha nem lehet nálam minimum 2 .357-es hogy megvédjem magam és a családomat you know. Úgy tűnik végre megértette a bűnügyi statisztikákat, meg hogy itthon olyan az erőszakos a bűnözés olyan mint a narancs a tanúban, kicsi, családon/kocsmánbelüli, de legalább a miénk.

  Spec a gázpisztolyt én sme értem, mi a csudára jó. Ha jól tudom a viselése is engedélyköteles, maga a cucc extra megbízhatatlan egy sima gázsprayhez képest és a necces helyzetben talán könnyebb is használni az utóbbit mielőtt szégyenteljesen de hasznosan elfutsz a helyszínről. Különféle testápolók meg legfeljebb kocsiban játszanak, francnak cipelje magával az ember...
   
  zeal likes this.
 10. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  A gazspraynek nagy elonye hogy nincs hangja ami felveri a kornyeket esetleg, hatranya a kis tomegu hatoanyag, ami viszont a gazpisztolynal tobb a tobb loves lehetosege miatt. A sprayt kenyelmesebb hordani is, gazpisztoly egy ido utan zavaro, suly meret.
   
 11. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Köztes megoldásként ugye létezik ilyen is:
   
  Kurfürst likes this.
 12. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Dehogy csökkent nála! Továbbra is a szabad lőfegyverviselés mellett érvel! Ez utóbbi csak üzlet, ne vegyél és vigyél magaddal illegális eszközt, inkább vegyel legálisat (tőlle).
   
 13. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ezért nem értek veled egyet mert az önvédelemhez való jog az egyik legalapabb jogom és azt hogy ki ellen és mivel védjem meg magam azt ne más döntse el mert akkor ez már alapból csorbul.... nem állítom hogy éles lőfegyverre van szüksége mindenkienk, de a rendőség állományából éves 30%os felmondási arány nem sok jót vetít előre....
   
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ezt a butasagot honnan szedted?
   
 15. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Butaság? Ez nem butaság, kb 20%os az új belépők aránya, így már most is sok helyen kritikus a létszám.... folyamatos a túlóra, a robot ez növeli a kilépők számát. Ha ez így megy tovább pár év és sok helyen nem lesz elég rendőr... de persze mint mindenhol máshol itt is mindenben jobban teljesítünk....
   
  fishbed and molnibalage like this.
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Egy érv a civil fegyvertartás mellett:

  [​IMG]
   
  Kurfürst likes this.
 17. comandante

  comandante Well-Known Member

Ezen oldal megosztása