Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sport vs. Önvédelmi
Egyszer láttam sportcélú DP-28-at.
Szia,Azt ertem hogy az onvedelmi CELra torteno engedelyezes gyakorlata elegge homalyos, de ha a cel az hogy egy kozel hasonloan szigoru szabalyozas szulessen onvedelmi celra mint ami a sport celra mar letezik, akkor miben lesz ez mas mintha a jelenlegi keretek kozott elmegy a hivatasos es szerez egy sport celu fegyvert? Nem kotozkodes, csak tenyleg nem latom miert jobb az amit javasoltok.
Sport vs. Önvédelmi
Azért vannak olyan szakágok is idehaza, amelyekben nem az ilyen, Forma-1 kategóriájú, leginkább IPSC-ben használt gépek mennek, hanem kifejezetten önvédelmi/szolgálati kategóriájú pisztolyokkal versenyeznek.Valamint a legtöbb sportfegyver nem eppen a rejtett viselesre alkalmas.
Szia,Én támogatnám amúgy, hogy aki pl nagykaliberű pisztolyra minősített sportlövő, az a minősítéssel együtt megkapja a viselésit is.
“Amikor a második lövés leadása előtt az elkövető a puskát csőre töltötte, a puska csövének egyik belső alkatrésze eltört. A sértett a mesterlövész puskát ezután úgy vette kézbe, hogy a fegyver már nem volt alkalmas a biztonságos és rendeltetésszerű használatra. A puska elsütésekor a csőben a töltény felrobbant, és a fém alkatrész a válltámaszból kitörő fémdarabokkal együtt a sértett mellkasába fúródott.”Élménylövészetre fizetett be, felrobbant a kezében a puska
A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett el, csak a műtét mentette meg.telex.hu
“Amikor a második lövés leadása előtt az elkövető a puskát csőre töltötte, a puska csövének egyik belső alkatrésze eltört. A sértett a mesterlövész puskát ezután úgy vette kézbe, hogy a fegyver már nem volt alkalmas a biztonságos és rendeltetésszerű használatra. A puska elsütésekor a csőben a töltény felrobbant, és a fém alkatrész a válltámaszból kitörő fémdarabokkal együtt a sértett mellkasába fúródott.”
Az egyik reteszelőkarom adta volna meg magát?
Volt egy hasonló eset youtubeon gondosan dokumentálva:
“Amikor a második lövés leadása előtt az elkövető a puskát csőre töltötte, a puska csövének egyik belső alkatrésze eltört. A sértett a mesterlövész puskát ezután úgy vette kézbe, hogy a fegyver már nem volt alkalmas a biztonságos és rendeltetésszerű használatra. A puska elsütésekor a csőben a töltény felrobbant, és a fém alkatrész a válltámaszból kitörő fémdarabokkal együtt a sértett mellkasába fúródott.”
Az egyik reteszelőkarom adta volna meg magát?
Volt egy hasonló eset youtubeon gondosan dokumentálva:
A Serbu az made in USA:
Serbu Firearms, Inc.
serbu.com
Annyira nem vagyok otthon a forgó-tolózáras fegyverek témájában, de én úgy tudtam, hogy ilyen “single point of failure”-féle hibalehetőségeket pont azzal küszöbölnek ki, hogy több reteszelőkarmot használnak, így ha egy sérül, még ott a többi.Nem nagyon van mas elkepzelesem.
Annyira nem vagyok otthon a forgó-tolózáras fegyverek témájában, de én úgy tudtam, hogy ilyen “single point of failure”-féle hibalehetőségeket pont azzal küszöbölnek ki, hogy több reteszelőkarmot használnak, így ha egy sérül, még ott a többi.
De akkor meg nincs reteszelt állapotban, ami elvileg meg kéne, hogy akadályozza az elsütést.Ha jól vettem ki, nem is reteszelt a fegyver, mert valami akadály volt, azért szabadulhatott el hátrafelé.
De akkor meg nincs reteszelt állapotban, ami elvileg meg kéne, hogy akadályozza az elsütést.
Nem tudom hogy a Barett e tekintetben hogyan működik, illetve a konkrét fegyvernél ez hogyan nézett ki a gyakorlatban.
Nem véletlenül töretlenül népszerű Mauser 98 rendszer, ezerféleképpen van túlbiztosítva.
A korai évjáratú Blaser R93 -at el lehet sütni nem reteszelt állapotban. Nem tudom javították e később, az R 8 ast már nem lehet.