Upsz, @tong djagbu keresztre fog fesziteni....Kifelejtettem,hogy a G6-45 be lett vetve Jemenben.Egyenlőre a tapasztalatokrol nincs semmi értékelhető hir.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ami igazán jó lenne nekünk,az a G6-52 soha meg nem épült 8x8 változata.Nem fejtettem ki teljesen a mondani valóm.
Egyetértek veled mindenben,én magára a G-6 Rhino sorozatra gondoltam..
Ha már itt felhoztad ezt a HX-3 ast,én konkrétan rosszul vagyok azoktól.
Egy ormótlan nagy vasdarabnak tartom,nem terepre való,nem igénytelen,egy " százlábú" logisztikai szörnyeteg és kihívás egyben.
Kifejezetten szar választásnak tartom. (ha lesz belőle valami ).
Sokat tanulhatnánk,és hozhatnánk a Dél-afrikaiaktól,nem kéne ennyire a germánok seggébe lennünk.
Már megint szíven találtál,mert a Merkavát kurva jónak tartom,és igen,abbol is hozhattunk volna...Ami igazán jó lenne nekünk,az a G6-52 soha meg nem épült 8x8 változata.
Szerintem a teljes L52 sorozat jó lenne nekünk.
Igazábol én pártoltam volna,ha a Leo helyett a Merkavát rendeljük,és mellé a Sholef egy korszerűsitett változatát.
Viszont támogató tüzérségbe szivesen látnám a T5-52 tarackágyút.2003 óta kallódik a tipus,miközben 3 tendert is nyert,de mégse jutott el a sorozatgyártásig,egyenlőre.Nem technikai probléma miatt,hanem az iszonyúen korrupt ANC kormányzat miatt.Umkhontó SAM rendszer egy hasonló történet.Bár az legalább eljutott a rendszeresitésig,Dél Afrika mellet a finn haditengerészet is rendszeresitette.
Ami azt illeti,a búr SAMIL az eredetileg német Deutz teherautók,helyi igényekhez módositva.SAMIL 100 nem vált be,arra terveztek pótlást,de az 501 és a 20 jol beváltak (szerb/jugó TAM is Deutz liszenszek helyi változtban).Már megint szíven találtál,mert a Merkavát kurva jónak tartom,és igen,abbol is hozhattunk volna...
Megint csak azt mondom és gondolom,hogy a Német cuccok nagyon jók,persze,de nem IGÉNYTELEN,és háborús viszonyok között nem fenntartható az igényes németek által vizionált karbantartói háttér.
A Búr és az Izraelie cuccok pont azért nagyon jók,mint amiért a német kevésbé.
Egyébként én láttam Merkavát élőben is,álltam is rajta,tetszett..! Izraeli erők gyakorló bázisán,a Gázai övezet mellett.
Több százat parkoltatnak ott "konzerválva".
Elmesélt egy sztorit a parancsnok,mikor egy nagyobb éles riadó volt a stresszes katonák a késeikkel vágták ki a spéci takarókból őket. Haját tépte az idegtől mert ezeknek az ára 35.000 dollár, "van ezeken czipzár is" üvöltötte nekik..
Merkavát kurva jónak tartom
Azért a búrok a Logim tankba német hajtásláncot terveztek-lényegében ugyan azt,mint ami a Merkava IV orrába belekerült.Mert az MTU883 eredetileg a búrok Leó alapú hk tervéhez készült.IGÉNYTELEN
Ezeket a zoldsegeidet nonstop eregeted, mindenfele bizonyitek nelkul, de amikor meg kijavitalak, hogy meg a sajat magad altal linkelt ujsagcikk is az ellenkezojet allitja a hulyesegedrol - lasd az altalad lelkesen eloadott, am sosem letezett del-afrikai fighter sisakrol szolo sztoridat -, akkor meg vagy a legalparibb hangnemben becsmerelsz meg mocskolodsz, vagy csendben eltunsz par napra, lapitasz mint *** a fuben.Na,ezt lássa meg Kamm.....Ugyanis ez az egész rendszer a SAAB South Africa (ex Kentron airtechnich szakosztály) fejlesztése és gyártása.....Búr gyártás.
DIRCM nincs a rendszerbe,fáklyát és szecskát szór
https://www.saab.com/productsEzeket a zoldsegeidet nonstop eregeted, mindenfele bizonyitek nelkul, de amikor meg kijavitalak, hogy meg a sajat magad altal linkelt ujsagcikk is az ellenkezojet allitja a hulyesegedrol - lasd az altalad lelkesen eloadott, am sosem letezett del-afrikai fighter sisakrol szolo sztoridat -, akkor meg vagy a legalparibb hangnemben becsmerelsz meg mocskolodsz, vagy csendben eltunsz par napra, lapitasz mint *** a fuben.
A fenti allitasaid mindegyike vagy tudatlansagbol teves, vagy szandekosan allitasz hamis dolgokat. Majd ha egyetlen tamogato bizonyitekot valaha mutattal barmire abbol a sok hulyesegbol, amit csak elektronika teruleten osszehordasz nap mint nap, hetrol-hetre itt, evek ota, akkor majd lesz mirol beszelni.
Addig meg marad az, hogy ebbol sok marhasagbol semmi nem igaz, es annyi (lasd Elisra/Elbit PAWS-2 brosurait a referenciakkal stb.)
Irtam a del-afrikaiba egy reszletes valaszt, amire megint csak ugyanazokat az ostobasagaidat valaszoltad.https://www.saab.com/products
Jol van okoska,olvasgasd......SAAB SA honlapja,A kép,amit betettem,erről van,és a működő rendszert mutatja...
Sejted, mennyire foglalkoztat, mit gondolsz...Jobb lenne,ha haditechnikai és hadművészeti témákhoz nem szolnál hozzá,ha egyszer fingod nincs róla.A beképzelt furkóság és a személyeskedeés továbbra se pótolja a tudást és az utánakeresést-csak jellemzi a beképzelt furkó lényedet.
https://www.key.aero/article/colombias-delta-defendersEzeket a zoldsegeidet nonstop eregeted, mindenfele bizonyitek nelkul, de amikor meg kijavitalak, hogy meg a sajat magad altal linkelt ujsagcikk is az ellenkezojet allitja a hulyesegedrol - lasd az altalad lelkesen eloadott, am sosem letezett del-afrikai fighter sisakrol szolo sztoridat -, akkor meg vagy a legalparibb hangnemben becsmerelsz meg mocskolodsz, vagy csendben eltunsz par napra, lapitasz mint *** a fuben.
A fenti allitasaid mindegyike vagy tudatlansagbol teves, vagy szandekosan allitasz hamis dolgokat. Majd ha egyetlen tamogato bizonyitekot valaha mutattal barmire abbol a sok hulyesegbol, amit csak elektronika teruleten osszehordasz nap mint nap, hetrol-hetre itt, evek ota, akkor majd lesz mirol beszelni.
Addig meg marad az, hogy ebbol sok marhasagbol semmi nem igaz, es annyi (lasd Elisra/Elbit PAWS-2 brosurait a referenciakkal stb.)
Anyamnesirass, te most mi a banatos lof@szrol irogatsz?https://www.key.aero/article/colombias-delta-defenders
Ez egy cikk a kolumbiai Kfirek történetéről,mikor milyen rendszereket kaptak.
De megnézheted fényképeken is.Ott van rajta az Elisra,mellette az Esmara,és bizony a PAWS elemei is.Meg az Arexis poddal minimum egyenértékű pod....Ja,és a 2052 GaN AESA radar az orrkúp alatt-Gripen E semmivel nem modernebb harcelektronikával rendelkezik.Egyes elemek már csak azért sem lehetnek modernebbek,mert konkrétan ugyan azok a rendszerek vannak beépitve.
És jó lesz azt is megemésztened,hogy a H225M gépeinken dél afrikai fejlesztésű és gyártású védelmi rendszer van.
Bármennyire is fáj ez beképzelt őfurkóságodnak.
Hát,a V3 Kukri AAM az pont nem izraeli fejlesztés,hanem a búrok saját tákolmánya