Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
speziale

Sosem állítottam, hogy elfogulatlan lennék. Nagyon is elfogult vagyok.
De ha figyeled a fórumon a tevékenységemet, akkor tudod, hogy nem szokásom személyeskedni. Viszont az adott Tavarissal szemben ezt szándékosan megtettem és nem ok nélkül. Egyszerűen nehezen viselem el az olyan embereket akiknek az a biznisz ha tönkre tesznek egy közösséget vagy egy országot, aljas önös érdekektől vezérelve. Azt a típust akinek semmi sem drága ha más bőrére megy a játék, de a haszon az övé lehet.
Ezen egyének dezinformációs hadviselése jól nyomon követhető a fórumon is.
Ha nem hiszed akkor nézd meg a belinkelt cikkhez fűzött megjegyzését is az adott fórumozónak ;-)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
Amúgy a belinkelt álhírrel kapcsolatban a Hírt TV "Magyarország élőben" című műsorában is lesz beszélgetés. A meghívott vendég a Jávor Benedek lesz majd.
Ha nem politikailag motivált haszonszerzés lenne a cél, hanem a szakmai tájékoztatás akkor valószínűleg Aszódi Atillát hívták volna meg, vagy más energetikai szakembert ;)

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Offos válasz fip7 offos hózzászólásaira:

T. fip7! Koromból következően soha nem voltam elvtárs, így csak sajnálni tudom azt, aki ilyennel vádol. Tehát őszinte sajnálatom mellett javaslom, hogy sürgősen fordulj orvoshoz.

"Aljas propaganda" meg a közszolgálati adókon megy híradó és kormányzati hirdetések formájában.

Végül 1 idézet, mely jól mutatja a tájékozatlanságodat: "Már a népszabadságos cikk címéből is látszik, hogy igen komoly hangulat keltés. De mindegy, aki a népszabadságból tájékozódik a világ dolgairól az meg is érdemli a sötétséget..."
Magyarország gyáva diktátora már hónapokkal ezelőtt megszüntette a Népszabadság c. napilapot, melyet az is igazol, hogy a kiadó jelenlegi tulajdonosa Pénztáros Yachtos Lőrinc "a nemzet gázszerelője" lett. Ők és párttársaik azok, akik "tönkre tesznek egy közösséget vagy egy országot, aljas önös érdekektől vezérelve".

M

molnibalage

Guest
Amúgy a belinkelt álhírrel kapcsolatban a Hírt TV "Magyarország élőben" című műsorában is lesz beszélgetés. A meghívott vendég a Jávor Benedek lesz majd.
Ha nem politikailag motivált haszonszerzés lenne a cél, hanem a szakmai tájékoztatás akkor valószínűleg Aszódi Atillát hívták volna meg, vagy más energetikai szakembert ;)
Arra meg aszt mondaná a sok gyök2, hogy nem relevánst a vélménye A.A-nak, mert az NTI vezetője és hazabeszél. Perszer mikor linkeltem az Energy Without the Hot könyvet és videót, akkor hirtelen kussba maradnak...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
Molni

Ebben igazad van.
Viszont Jávor véleménye mennyiben releváns?
Végzettségét tekintve biológus amúgy.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
Amúgy csak úgy poénból utána néztem, hogy melyik politikusunk tudna végzettsége szerint relevánsan nyilatkozni a témában. Hát.... Nincs nagy tolongás :)
Még ő áll a legközelebb a témához:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Balczó_Zoltán

Biztos van még valahol megfelelő végzettségű politikus, ha már mindenáron nekik kell nyilatkozgatni, de én egyelőre csak őt találtam :)

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
Amúgy csak úgy poénból utána néztem, hogy melyik politikusunk tudna végzettsége szerint relevánsan nyilatkozni a témában. Hát.... Nincs nagy tolongás :)
Még ő áll a legközelebb a témához:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Balczó_Zoltán

Biztos van még valahol megfelelő végzettségű politikus, ha már mindenáron nekik kell nyilatkozgatni, de én egyelőre csak őt találtam :)
Talán az energiafelügyeletnél kellene keresgélni valakit és nem politikust!;)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
Akagi

Nekem mindegy honnan keresnek embert , de az szakember legyen.

Amúgy ma figyeltem a sajtót és úgy látszik, hogy valakik kiadták az ukázt a "független sajtónak XD", hogy ma kezdjék el ekézni PAKS II-őt. Ugyanis egy csomó ilyen témát látok az ellenzéki TV-ben. Olyat is ami felvételről megy, és hogy hogy nem pont ez a téma benne. (Felvételről megy de ugye tudták, hogy ma kerül adásba)
Ezek után senki se mondja nekem, hogy Ulfkotte-nak nem volt igaza...
https://books.google.hu/books/about/Megvásárolt_újságírók.html?id=jv_iBwAAQBAJ&redir_esc=y

• Tetszik
Reactions: wolfram

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
Akagi

Nekem mindegy honnan keresnek embert , de az szakember legyen.

Amúgy ma figyeltem a sajtót és úgy látszik, hogy valakik kiadták az ukázt a "független sajtónak XD", hogy ma kezdjék el ekézni PAKS II-őt. Ugyanis egy csomó ilyen témát látok az ellenzéki TV-ben. Olyat is ami felvételről megy, és hogy hogy nem pont ez a téma benne. (Felvételről megy de ugye tudták, hogy ma kerül adásba)
Ezek után senki se mondja nekem, hogy Ulfkotte-nak nem volt igaza...
https://books.google.hu/books/about/Megvásárolt_újságírók.html?id=jv_iBwAAQBAJ&redir_esc=y
Mit vártál?
A lódobogás, már rég elhalt!:p

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 517
59 234
113
Kik ezek a fatökűek,akik ennyire lobbiznak az atomerőművünk ellen? Olaj lobbi? Vagy a szélerőművek gyártói?
Mennyire nem kedvelem a demokrácia ezen részét(sem),hogy bárki,bármibe belepofázhat.
Irgum-burgum!
tumblr_inline_mmw68uEUnr1qz4rgp.gif
:hadonaszos:

• Tetszik

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 638
62 491
113
csakb

Lehet túl sok X-aktát néztem, de szerintem ennél összetettebb a dolog. 10 milliárd euró már az USA-nak sem aprópénz, nemhogy ennél kisebb országoknak.
Óriási nagy lobbi tevékenység lehet a háttérben, sokan pénzt, paripát, fegyvert nem kímélnek azért, hogy megbukjon ez a hihetetlenül fontos beruházás.
Valós példa: A Cseheknél majdnem megbuktatták a Cseh kormányt amikor az oroszok nyerték meg az atomerőmű tenderüket a MIR-1200-s típussal.
A csehek nem akartak más típust ezért kihátráltak az egész tenderből!

Azóta kiderült, hogy nem építenek több APR-1000-st még az USA-ban sem! Ugyanis szétesett a Japán-amerikai együttműködés e téren.
Viszont a franciák nem kicsit örülnének neki ha Magyarországon és Csehországban EPR-1600-s épülne. Úgy kellene nekik a két üzlet, mint egy falat kenyér.

E mellet a Magyar+Cseh+Finn beruházások értéke majd 40 milliárd euró ami mind az oroszok zsebébe fog vándorolni. Ettől tuti hidegrázása van az USA-Német párosnak, a franciák meg csak irigyek és várják a lepattanót. Én úgy látom, hogy ezeket az üzleteket minden áron meg akarják fúrni.
És akkor még a zöld energiában érdekelt cégek elképzeléseit nem is érintettem, meg a KÁT-os pénzszivattyút, csak a biztonság politikai vetületet.

És itt jön képbe az olimpiai népszavazás kezdeményezés , amelynél meghátrált a kormány. Abban bíznak most ezek az érdekkörök, hogy hátha meghátrál a kormány vagy elbukja a szavazást.
És valljuk be, de most őszintén, nagyon könnyen lehet pánikot kelteni, meg populista baromságokkal beetetni a népet atom ügyben. Ha kiírnák a népszavazást valószínűleg elbukná a kormány. Most nagy szerencse, hogy nemzetközi szerződésről nem lehet szavazást tartani.

• Tetszik

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 788
18 100
113
Addig ideát megy a szellemi mélyrepülés...
- leállítani az atomerōműveket
- tervezik az újabb szélerōműveket, mint pl.

- egy oszlopra felraknak 4 vagy 6 generátort
- vagy akkora betontornyot építenek, amiben egy átmeneti víztározó van (mondjuk számomra nem világos, hogy milyen szerkezetet akarnak, amiben több száz tonna víz mozog meg 120 méter magas..)
- uszó plattform, ami oda irányítasz, ahová akarsz (valahogy az erōátvitelrōl hallgattak a prezentációban..)
- napelemekkel bélelt széltorony
- keljfeljancsi széltorony (az egész olyan, mint egy unikomos üveg, leengeded a vizet alján, lefekszik a hajóra a torony és egyszerűbb szerelni :)

Ezekre röpködnek az euromilliárdok. Konzorciumokban indul gyakorlatilag az összes nagy szélerōműves, mindenki benne mindegyikben, így mindig lesz pénz. (lehúzás vol. 1)

A hülyeség netovábbja, hogy szerzōdést kell kötnöd az elektromos művekkel. Általában 2 csomag van: sima és az ökostrom (vicc, rendszerirányításilag tuti megvalósítható, hogy ki kap ökostrom-ot, ki nem, persze :)). Az ökostrom ára változik, mindig utólag mondják meg, de 1kWh-ra az alapáron felül jön 2-10 cent (attól függōen, hogy a környéken mennyi a megújuló kapacitás). Amikor szerzōdsz, ezt sem mondják meg. Kollégám az ökostrom-ot választotta, kb. 450 euróval fizet többet évente 2500kWh-s fogyasztást alapul véve. Nekem ugyan ez 810 euró/év (Lehúzás vol. 2)

A német számvevōszék folyamatosan kritizálja az átláthatatlan támogatási rendszert, miközben nōtt a CO2 kibocsátás (szén és gázerōművek), zaj, tájrombolás. Jelenleg 20 tarifazóna van az áramra...

http://m.faz.net/aktuell/wirtschaft/energiepolitik/ruege-fuer-sigmar-gabriel-14621838.html

Téboly

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113
Itten nagyon komoly szakpolitikai vita folyik, főként az LMP-s ürge részéről. :D Elnézést de ehhez érdemben én nem tudok hozzászólni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest
Itten nagyon komoly szakpolitikai vita folyik, főként az LMP-s ürge részéről. :D Elnézést de ehhez érdemben én nem tudok hozzászólni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez a LMP-s idióta szívlapátot érdemel. Jobbat nem. A nettó kreténségen túl van, amit előad...

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113

Hát szerintem is, azt a szerencsétlen - és full propagandista sötétzöld Jávort - nem hasonlítanám Aszódihoz.
Prof. Dr. Aszódi Attila egyetemi tanár
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Nukleáris Technikai Intézet
http://www.reak.bme.hu/munkatarsak/dr-aszodi-attila.html
Dr. habil, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2010
Ph.D., Budapesti Műszaki Egyetem, 1997

Jávornak biológusként kutatási területe környezeti etika és filozófia (ezen belül megkülönböztetetten a jövő nemzedékek érdekeinek megjeleníthetősége), az ökopolitika a vallások és az ökológia kapcsolódási területei, valamint a társadalmi részvétel és a civil szervezetek lehetőségei és szerepe a környezetvédelemben.

Két malomban őrölnek finoman szólva is.

• Tetszik
Reactions: wolfram and Luthero