T
torsen
Guest
Jó lenne tudni mennyiért jött az az LNG, kötve hiszem, hogy versenyképes tudna lenni a csövön érkező orosz gázzal szemben.
És ahová nem megy cső?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó lenne tudni mennyiért jött az az LNG, kötve hiszem, hogy versenyképes tudna lenni a csövön érkező orosz gázzal szemben.
Nem értem a lelkesedést, n+1 olyan reaktortípus ismert ma, ami az U238-at is képes hasítani...Látom más is lehozta. Ez így elsőre egy komoly áttörésnek tűnik.
http://www.ecns.cn/2017/06-09/260904.shtml
Az urán 0,7%-a az U238 és a fűtőelemekben rohadtul nem hasad el a 100%-a az U235-nek, tehét inkább 0-0,5% között van valahol.
És ahová nem megy cső?
Ezt az idézetet nem értem."Az urán 0,7%-a az U235..."
Nem értem a lelkesedést, n+1 olyan reaktortípus ismert ma, ami az U238-at is képes hasítani...
Ha ez csak erről szól, akkor semmi új nincs ebben. A LFTR-nál ez az arány közel 100%...
A 2. gen. PWR reaktorok meg 1%-ot sem érnek el. Az urán 0,7%-a az U238 és a fűtőelemekben rohadtul nem hasad el a 100%-a az U235-nek, tehét inkább 0-0,5% között van valahol.
Ezt az idézetet nem értem.
Vazz, köszi, nem vettem észre. Hosszú volt az este.Belejavítottam a mondatodba. Én úgy tudom, hogy az urán 235-ös izotóp aránya kb. 0,7%, és nem a 238-asé, ahogy Te írtad. Vagy én tudom rosszul, vagy Te gépelted el...
A lengyelekhez valószínűleg megy, hanem eddig befagyott volna a seggük.És ahová nem megy cső?
Oda a hajóval Európába szállított amerikai vagy arab földgáz se fog eljutni a kikötői terminálból.És ahová nem megy cső?
olyan alkupozícióban, hogy: „Na maj mi jókib..unk veletek, megvesszük kétszer annyiért az LNG-t”Na ez jó hír hogy jön az LNG Közép-Európába, azt jelenti közelebb van az ország több lábon állása energiaügyileg mint gondoltam.
Legközelebb már nem zsarolhatnak fölényeskedve minket az oroszok, mi lehetünk alkupozícióban.
A cikk téves! A lítium egyre nagyobb hiánycikk a piacon. Szóval kétlem, hogy jelentősen csökkenne majd az ilyen típusú akkumulátorok ára.