Gépkarabélyok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
Luthero

Ak-12-n már megoldották a problémát, mondjuk nem került sok agyalásba és módosításba de végre el lehet felejteni az infra bakot...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
OFF.

Neked beakadt valami a billentyűzeten, vagy csak simán nem tudsz magyarul fogalmazni?”

http://www.meoszinfo.hu/tt_netversion/2/p03_03.htm

 

ON

 

 
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 285
14 701
113
Egy optikai irányzékot fix pontra kell rögzíteni, ugyanis a tokfedél deformálódhat, kicsit lötyögőssé válhat. Innentől kezdve pedig nagyobb távolságon igen pontatlanná válik a fegyver. Nem véletlenül van az AK-n az "infrabak" magán a tokon (még ha emiatt nem is kompatibilis más irányzékokkal), hanem azért mert így oldható meg leginkább a fix rögzítés.
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 546
2 038
113
Hiryu

Te meg tanulj meg érvelni és ellen érvelni, ne csak valami blődséget írjál.
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
duckdodgers

Az infrabak használata enyhén macerás, a többiben igazad van, de semmi olyan dolog nincs az AK-n amit egyszerűen kicsit továbbgondolva ne lehetne megoldani - csak nagy a tehetetlenség a gyártásban, politika stb terén.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 285
14 701
113
Azért álljunk meg egy szóra : jelenleg van valódi fegyvergyártás Magyarországon ?

Mert a Gepárd vagy a Szép puska egyedi kis sorozatban manufakturális módszerekkel gyártott fegyverek.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 285
14 701
113
*egyedi, kis sorozatban, ...

Jelenleg ott tartunk, hogy egy normális puskacsövet sem tudnak itthon legyártani, mert nincs meg a megfelelő háttér hozzá.
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
És jelenleg azért tartunk ott mert...

Nincs polgári piac amire az itthoni cégek termelnének és mivel a politikusaink nem akarnak fegyvert látni a gyalogpógár kezében (véletlenül eszébe juthat pár dolog és akkor ajjaj)nem is lesz, más kérdés hogy a fegyveripar ugye a gépgyártás 1 speciális fajtája és ott nehezebben is boldogulnak a kezdő vagy nem éppen ismert cégek.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
klasszikus zene

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7PqAk-qianA&feature=endscreen

 

mennyi idő alatt, mennyiért lehetett így feltuningolni?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
38 567
50 290
113
Sokan azt mondják,hogy legyen valami AK modernizáció mert az hű de jó lenne,na nekik ajánlom a két videót:

http://www.youtube.com/watch?v=3X3O6wrKCBM

http://www.youtube.com/watch?v=xeeeFxA_9nA

Figyeljétek meg,hogy mekkora kilengése van az alkatrészeknek egy lövéskor.Ezek a kilengések nagyban csökkentik a gyors célzott egyes lövések leadásának képességét és rontják a pontosságot.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 567
11 117
113
Az egyik nagy kedvencem az XM-8 volt. Nagyon sajnáltam mikor elkaszálták a programot.
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
Dudi

Mozog itt minden, meg nyeklik-nyaklik meg csavarodik:)

Mindenképpen kellene már valami az AK helyett, akár a horvát akár a cseh vonalon, 70 éves a cucc, van helyette sokkal modernebb, jobb.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 069
1 656
113
47289 said:
Sokan azt mondják,hogy legyen valami AK modernizáció mert az hű de jó lenne.

Én mondtam, hogy nem kell milliókat verni rá. Nem dolgozok vele, nem tudom milyen állapotban vannak. Egyébként vannak még bontatlanok?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
38 567
50 290
113
Nem járok fegyverraktárba de újonnan is így viselkedik az illesztések miatt.
 

ifff

Member
2013. február 4.
71
0
6
Az AK (AMD) modernizációt meg lehetne oldani. Nagyon jó kis termék jöhetne ki belőle. Olyan lenne, mely főleg a bevetési erők számára jelentene nagy segítséget.
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
Szerintem az AK felett simán eljárt az idő 70 év ember, a tervezési alapokat - filozófíát nem tudod modernizálni - amire ezek a fegyverek ki voltak találva arra nincs szükség, teljesen más irányba indult el a hadviselés.
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
Az AK koncepcónak szerintem is örökre vége,  hacsak kényszerből nem marad meg.  A  cső reménytelenül elgörbül  minden lövéskor, lassított felvételeken ez jól látható.  A válltámasz nincs a csővel egy vonalban, és a bullpup rendszerekhez képest nagy, hosszú az egész.

 

DE a kis sorozatú gyártás  lefitymálásával nem értek egyet, magam is hasonló gyártásban tevékenykedek, és látom, hogy ez az egyedüli életképes megoldás mert évente kevés pénzt igényel és ezért fenntartható folyamatosan. Békeidő van,  minek sietni, nagy tételben gyártani. Mindenki az alacsony ütemű gyártást  részesítí előnyben.  Az a fontos, hogy hosszú ideig  fennmaradjon egy szakmai tudással rendelkező mag.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 069
1 656
113
47462 said:
Az AK koncepcónak szerintem is örökre vége

Hogy az AK család mellett szóljak, volt itt linkelve M4 video is. Ha a cső mondhatni körbe van burkolva, ne csodálkozz, hogy nem látsz hajlást, pedig hasonló erőhatások érik azt is, csak kisebbek az űrméret végett. Ilyen fokú megbízhatóság és ekkora legyártott mennyiség mellett nem hiszem, hogy egyhamar tudnák helyettesíteni, főleg a harmadik világ országaiban. Nem tudom, az M16-ot mekkora mennyiségben gyártották, de mégsem terjedt el világszerte az AK helyett.