Azért akarnak mert a járműveknek data link nélkül is 100%-ban harcképesndk kell maradniuk és a fegyvereiket is 100%-ban kell tudni használniuk.Senki nem esik abba a hibába,hogy a data linket természetesnek vegye.Olyan ez mint a térkép meg a tályoló.Nincs olyan marha hadsereg a világon aki ne tanítaná meg a katonáit a használatára csak azért mert van GPS.Öööö, te vagy az egyik...
Amúgy egyébként a muris, hogy egy hozzászóló egyik ötlete nem tűnt fel, hogy mire ad lehetőséget.
A lassú loiter lőszerek ellen van egy további lehetőség.
A batárnyagy nyugati harckocsikon 2 db géppuska is elfér sőt, az M1-en van lehetőség asszem talán harmadikra is.
Nos, egy AHEAD löveget telepíteni egy hk-ra pluszban lehetetlen. Távirányított géppuska viszont van.
Viszont oda pont elfér egy távirányított kis sebességű gránátvető is, legalábbis nekem úgy tűnik. Mert gránátvető van egyes harckocsikon is.
Ha n+1 féle jármű tetejére elfér a Strykertől a Humveeig, akkor egy 60 tonnás hk tornyára is.
A videón látható EO rendszer és minden más nem szükséges, ha van a zl-ajnak saját radarja és digitális célkoordinátára kell tüzelni.
A gránát lassú és lőtávolsága kicsi, de ha csak az a feladata, hogy az adott jármű felé tartó lassú drónt lője le, ez nekem nem tűnik se fizikailag lehetetlennek, se eszementen drágának. Sőt, ez sanszosan még a lassú ATGM-ek lelövésére is képes lehet. 300-400 méteres elfogási táv is tökéletesen elég.
A cucc nem nagy, ha leszedsz róla minden érzékelőt.
Képtelen vagyok megérteni azt, hogy miért akarnak a digitális data link korában minden járműre érzékelőket tenni, amikor ettől lesz drága a rendszer és nem telepíthető csak dedikált járműre.
Már írtam párszor,hogy az egyik balti NATO hadgyakorlat tapasztalata pont az,hogy pl a franciáknál ha kiesett a "kütyük" egy része akkor kb megállt a tudomány és ez megengedhetetlen.
Mi is vagyok én az egyik a néhány közül?