Feltünt már,hogy egy rakat szakanyagot belinkeltem már,csak cseszitek elolvasni?Mindjárt nem lennének "jézusi kinyilatkoztatások" az állitásaim,ha megtennétek ezt az apróságot.
Mi a közvélekedés?Hogy a hk fő feladata a hk vs hk harc.Hát nem az.A cikk sem állit ilyet.Mellékfeladat,ami a nagyszámú hk állomány miatt fö tervezési szempont lett.Elismerem,faramuci helyzet,de az élet tud ilyeneket produkálni.
Hk-at tömegben kell alkalmazni mélységi műveletekre.Persze.Ha van hozzá tömegben hk-d,és a harcászati helyzet ezt kivánja meg,illetve lehetővé teszi.Különben nem.Ha nincs hozzá hk állomány,ha a hadműveleti helyzet nem teszi lehetővé/mást kiván meg,akkor nem igy kell bevetni őket.
Hk nem való városba.Nem ideális neki a terep,de ha ott az ellen,hát ott kell harcolni vele.És komoly ellenség esetén egyszerűen nem nélkülözhetők a hk-k ütőereje a városban sem.Jol kialakult harcászata van a városi páncélos hadviselésnek is.BMPT meg nem egy semmiböl jött ötlet,hanem gyakorlati háborús tapasztalatok nyomán kifejlesztett jármű.Már a II.vh-ban használtak légvédelmi ngp/gá-t félhernyókra telepitve hk kiséretre,kis,század erejű vegyes harccsoportokban városi és hegyi,erdei harcokban.Koreában,Vietnámban,Sinai fronton,Afganisztánban szintén használtak ilyen kis alegység szintű hcsop-okat.Beirutba 75ben a szirek is berongyoltak.Ők ZSU-57eket használtak akkor ugyanarra,mire a BMPT készült.És ami azt illeti,a BMPT kezdettöl fogva 57milis ikerágyúval szándékoztak ellátni az oroszok,csak fejlesztési problémák miatt lett 30milis.A Terminator-3 lesz az az 57milis gá-s járgány,amit elsőre megálmodtak (már ha végre működni is fog nekik)
És ez mind le van irva,hivatásos katonák tollábol-csak el kéne olvasni.Merthogy ezeket nem én találtam ki,hanem orosz,amcsi,német,zsidó,magyar katonai szakiróktol idéztem.