Elmondom mi böki a csőröm:
Elmondom én is, ne aggódjál
1. Nem értitek mi az a LOS. A LOS egy adott térfogat fizikai mérete. Attól, hogy egy karton doboz 50*50-s az nem azt jelenti, hogy fél méter tömör anyag.
Az egy doboz. Semmi több. Ha a Leopárdnak 800 mm-t mérnek mint páncélzat hossz, az annyit tesz, hogy van egy 80 centis doboza. Semmi többet!
A NERA egy nagyon helyigényes cucc. Ha 4 réteg NERA-d van az még helyigényesebb. De ettől még a páncélzat nagy része levegő, hiszen mozognia kell a NERA-nak. Nem is értem, hogy ez miért nehezen feldolgozható információ....
2. Ha orosz akkor szar. Ha a német szarik egyet akkor az maga az Isteni nektár, mert übermensek....
Kezdjük ott, hogy ez így sztereotip rasszizmus, amit te meg Dudi nyomtok ezerrel.
E mellet az orosz/szovjet fémtechnológia nagyon fejlett volt. A 80's években már használtak 500 HB-s bóracélokat is.
Másrészt szerintem előbb raktak sorozat gyártott harckocsiba kerámia páncélt, mint a nyugatiak....
Továbbá az USA M1 is kb. azt tudta, mint a Leopárd 2, most akkor ők is balfaszok?
Az angolok akik kitalálták a NERA-t és ők is csak kicsit jobb védelmű tankot építettek, mint a németek, akkor ők is balfaszok?
Vagy mind hazudnak? Vagy mi van?
Mit tudtak ők szerinted a T-64B-ről vagy a T-80B-ről? Semmit....
Maximum majom verziós T-72-őt láttak acél+kohósalak páncéllal azt megnyugodtak, hogy ők milyen okosak és ügyesek a NERA-val.
Fogalmuk nem volt arról, hogy áll az SZU.
És ez nagyjából fordítva is igaz.
3. Nekem sem jöttek ki kerek számra az RHA értékek, de ez egy cseppet se zavarjon titeket.
E mellet a NERA geometriája létfontosságú, azzal ellentétben amit írsz.
4.
Nah ezen akadtam most ki.... Nem hiszem el, hogy nem tudtok megkülönböztetni egy M1-et egy Leopárd 2-től.azért épp te tettél be egy olyan doksit, ahol a leo2A4 RHA értékére 600mm-re szerepel (szépen be is van keretezve)..
A képen egy M1A2 van
5. Mi sántít abban, hogy a legelterjettebb fenyegetés ellen páncéloztak?
Édes Jézus gyere le
Félre értés ne essék, nem az a bajom, hogy a számaimat vitatjátok, mert azok csak számítások, én is csak hozzávetőlegesnek gondolom őket.
De ez amit 2 napja egyes emberek előadnak, az kritikán aluli. Szerintem.
Szerintem ha valamivel szemben kritikát akar az ember megfogalmazni, azt először olvassa el figyelmesen, majd értse meg azt összefüggéseiben.
Utána szívesen válaszolok értelmes észrevételekre.
Szerencsére utóbbiak is voltak.