M
molnibalage
Guest
Mindenhol ezt a gépelési hibák fogod megtalálni.Nem TARDOC hanem TRADOC.
Az Arleigh Burke osztály nevét kb. 50-szer kellett leírni, mire elsőre nem Arleigh Burka lett anno.
LOL
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindenhol ezt a gépelési hibák fogod megtalálni.Nem TARDOC hanem TRADOC.
Ne foglalkozz vele.Én folyton összekeverem az angol betüszavak sorrendjét,és egy ideje már senki nem javitja ki-megszoktátok.Mindegy,hogy JTACt,vagy JATCt irok,mindenki tudja mire gondolk-fórum szinten meg ez a lényeg.Mindenhol ezt a gépelési hibák fogod megtalálni.
Az Arleigh Burke osztály nevét kb. 50-szer kellett leírni, mire elsőre nem Arleigh Burka lett anno.
LOL
Ez is benne volt a dologban.Nincs már HESH.Kihalt a homogén páncélzatú tankokkal.
HEAT vontcsövű lövegböl nagyobb távra is pontos volt.Jol teljesitett a homogén péncélzatú tankok ellen-és emellet HE löszerként nem hk célok ellen is jol használható volt.Angolok és az IDF ezekért kedvelte (anno én még olyat olvastam,hogy az SADF is,de most @Hpasp azt irta,hogy nem találta nyomát,csak a kumulativ löszernek-érdekes,mert volt francia HESH is,mit az IDF is használt 67ben az AMX13 könnyű hk-kal.-passzolok)Ez is benne volt a dologban.
Meg megjelentek a többfunkciós HEAT-ok, amiket már programozni is lehetett.
És mellékesen megszűnt az angol lőszer gyártás is tankok terén, és mivel csak ők gyártottak...
HEAT vontcsövű lövegböl nagyobb távra is pontos volt.Jol teljesitett a homogén péncélzatú tankok ellen-és emellet HE löszerként nem hk célok ellen is jol használható volt.Angolok és az IDF ezekért kedvelte (anno én még olyat olvastam,hogy az SADF is,de most @Hpasp azt irta,hogy nem találta nyomát,csak a kumulativ löszernek-érdekes,mert volt francia HESH is,mit az IDF is használt 67ben az AMX13 könnyű hk-kal.-passzolok)
Akkoriban sokkal jobban számoltak a hk-kal mint tüzérségi eszközzel is.Egy pc vadászatra,és tüzérségi HE gránátnak egyaránt jó löszer nagyon szimpi volt nekik.
A réteges páncélzat és a modernizálásokkal az elötétpáncélzat elterjedése azonban betett a HESHnek.82ben az IDF fő pct löszere már a kumulativ és az M111 sabott.
Haladni kell a korral.IDF(az US Armyval és a BWvel közösen) a repesz kumulativ löszert fejlesztette töbcélúnak.105milisben.Pct,tü repesz és heli ellenes légvédelmi célra,már a 80as években.Ma meg kazettás többcélú,önirányitott programozható altöltetes 120milis löszerük is van....Igen, a harckocsi ellen a HESH úgy 50 éve elavult. De minden másra egész jó. Beton fedezékek, IFV-k, APC-k.
Csak ma már elvileg ugyan erre képes egy HEAT-MP, csak azt még programozni is lehet.
Sikerült meggyőznöm, hogy ez nem igaz?Nagyon erős a gyanúm hogy semmilyen valós, mért adat nincs mögötte, hanem valamilyen egyszerű kiindulási alapból való becslés az egész.
Nekem az az értésem támadt a számítások alapján, hogy a Leo2-nél az ötlet az lehetett, hogy 120 mm-es 30 mil szórtású löveget elképzelve az T-55/62-ek lepofozza erőlködés nélkül 1500 méteren, és az ellen még jól védett.Leo-2-es páncélzata vitához találtam még egy érdekességet...
... 1975 szeptemberi amcsi TraDoc anyagból a szovjet páncéltörő képességek elemzése az 1973-as balhé alapján.
Pont ebben az időszakban tervezték a Leo-2-est.
A fenti rajz alapján, lehet én is inkább a kumulatív lőszerek/harci részek elleni védelemre helyezném a hangsúlyt az új harckocsi tervezésekor...
Annyi tömeg rövid idő alatt nem hűl le...Szerintem 0.2 millre fölösleges. Az ilyen marketing érték.
Valós körülmények között 0.3 alá szerintem csak az első lövésnél tudnak menni.
A nyíl lövedékek tömítő gyűrűje folyamatosan be van feszülve a csőbe ahogyan halad előre, elképesztően nagy súrlódást és hőt generálva.
E mellet koptatják is a csövet, hiába készülnek ma már alumíniumból vagy műanyagból.
Szerintem folyamatos tűzharc esetén a 10. lövésnél már közük nem lesz a 0.3-as millhez, akkor se ha csak 2-3 lövés/perccel számolok.
Ha HEAT-al vagy HESH-el lőnek az azért más, ott lassabb a melegedés, de ezeknek meg eleve magasabb a szórása, mert lassabban repülnek nagyobb távolságot.
Szia!A "páncél" anyaghoz (34CrNiMo4-hez) a neten található meg saját anyagokból sikerült a károsodási modellhez szükséges anyagjellemzőket előállítani, a plasztikus folyás modellhez szükséges anyagjellemzők is ma valószínűleg meglesznek (az egyedüli gond, hogy képlékeny alakváltozás utáni felkeményedés meg a szilárdság-növekedés egymástól függ, szóval ez eséllyel egy szétválasztható változójú differenciál-egyenlet lesz, amit majd linearizálni kell (mert még 2021-ben sem lehet egy számítógépnek direktben beadni egy többváltozós differenciál egyenletet...))
Fusd át az Avtomat betette manuált.Mint egy képregényt.Még egy szót sem forditóztam le belőle,de a rajzok magukban is rá fognak világitani jópár dologra.Spec pár amcsi harcászati utasitáson már átrágtam magam,de ilyen képeregényszerűen kigrafikázottat még nem láttam (szerintem sorkatonáknak készült,legénységi állománynak).Alacsonyszintű hk harcászat alapdolgainak megértéséhez qrvajó.Már anélkül is,hogy egy mukkot elolvasnál a szövegböl.Nekem az az értésem támadt a számítások alapján, hogy a Leo2-nél az ötlet az lehetett, hogy 120 mm-es 30 mil szórtású löveget elképzelve az T-55/62-ek lepofozza erőlködés nélkül 1500 méteren, és az ellen még jól védett.
A T-72A ellen - amit nem ismertek - meg távolabbról sokat lőnek és kilövik.
Az ATGM-ek emlékszem szerint a Baram (?) vagy milyen nevű izraeli pc. dandárt valami 20 perc (!) alatt építették le.
Ezek után ki lepődik meg, hogy ezen "élmény" hatására ATGM-re tupírozták a Leo2-őt?
Mert az ottani tapasztalat az lehetett, hogy távolról béna a szovjet hk., elég azok ellen 1500 méter feletti KE védelem és tartják a távolságot. Valahogy. Meg hull down. De az ATGM ellen az sem számít nagyon, mert irányított a lőszer ---> akkor basszuk tele HEAT védelemmel és nyasgem Iván.
Nekem az az értésem támadt a számítások alapján, hogy a Leo2-nél az ötlet az lehetett, hogy 120 mm-es 30 mil szórtású löveget elképzelve az T-55/62-ek lepofozza erőlködés nélkül 1500 méteren, és az ellen még jól védett.
Az ATGM-ek emlékszem szerint a Baram (?) vagy milyen nevű izraeli pc. dandárt valami 20 perc (!) alatt építették le.
Ezek után ki lepődik meg, hogy ezen "élmény" hatására ATGM-re tupírozták a Leo2-őt?
Mert az ottani tapasztalat az lehetett, hogy távolról béna a szovjet hk., elég azok ellen 1500 méter feletti KE védelem és tartják a távolságot. Valahogy. Meg hull down. De az ATGM ellen az sem számít nagyon, mert irányított a lőszer ---> akkor basszuk tele HEAT védelemmel és nyasgem Iván.
Helló,Szia!
Nem vagyok az ilyen megoldóprogramok meg végeselemes módszerek túl nagy bűvésze, de Wolfram Mathematicában szerintem szinte biztosan megoldható a dolog, ha nemlineáris, akkor is. Illetve MATLAB-al is, pl. MatCont könyvtárával, meg egész biztos vannak régebbi szoftverek is, amelyek használhatóak ilyen problémákra, csak már nem annyira "barátiak", pl. AUTO.
Fusd át az Avtomat betette manuált.Mint egy képregényt.Még egy szót sem forditóztam le belőle,de a rajzok magukban is rá fognak világitani jópár dologra.Spec pár amcsi harcászati utasitáson már átrágtam magam,de ilyen képeregényszerűen kigrafikázottat még nem láttam (szerintem sorkatonáknak készült,legénységi állománynak).Alacsonyszintű hk harcászat alapdolgainak megértéséhez qrvajó.Már anélkül is,hogy egy mukkot elolvasnál a szövegböl.
Nekem az az értésem támadt a számítások alapján, hogy a Leo2-nél az ötlet az lehetett, hogy 120 mm-es 30 mil szórtású löveget elképzelve az T-55/62-ek lepofozza erőlködés nélkül 1500 méteren, és az ellen még jól védett.
Nálam se.De ki lehet nagyitani,és ti nyelvzsenik el is tudjátok olvasni-én még vakarom a fejem,hogy ha nem tudom letölteni,akkor hogy a pokolba tegyem forditóba.Rákerestem az armypublicban,de az szokása szerint 4 oldalnyi felsorolást adott ki,még nem bogarásztam végig.Ugyanilyen FM számon különben van egy 45ös évjáratú,meg 3 Abrams hk-hoz való manuálom-de egyik sem ilyen látványos képregényes.Hogy lehet azt letölteni?
A download gomb nálam nem aktív.
Meg a hátsó motor -kardántengely - első meghajtókerék hajtáslánc.Ami a kakukktojás az a mobilitás,de az csak azért hiányzott a német harckocsikból mert nem vokt elég erős motorjuk(mintahogy senkinek sem akkoriban).
Melyiket?Fusd át az Avtomat betette manuált.Mint egy képregényt.Még egy szót sem forditóztam le belőle,de a rajzok magukban is rá fognak világitani jópár dologra.Spec pár amcsi harcászati utasitáson már átrágtam magam,de ilyen képeregényszerűen kigrafikázottat még nem láttam (szerintem sorkatonáknak készült,legénységi állománynak).Alacsonyszintű hk harcászat alapdolgainak megértéséhez qrvajó.Már anélkül is,hogy egy mukkot elolvasnál a szövegböl.
EztMelyiket?
Mert ez pdf.
Harckocsik harctéri alkalmazása
A számítógep működésenél szépen le is írja,hogy az EMES 12A1-en keresztül kap mindent a PERI R12,a számítógép csak a szinkronizációt végzi.forum.htka.hu