Egyesz , iránzónak , eleted ,
Ne ítélj , hogy ne ítéltess !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyesz , iránzónak , eleted ,
Jó,legyen a T64A a már kiforrott tipus.Ugyan szovjet fáma is az volt,hogy a T64 addigra forrott ki,mire elkezdték az utódtipus T80 sorozatgyártását.Nem, az a T-64A volt. Ahogy a T-72 Ural és a T-72A közötti eltérés megvolt. A T-64A egy szériaérett valami volt.
Ne haragudj, de álolvilágban élsz.
Tudom, hogy szar elhinni, hogy a levegőben csodásan fejlett nyugat a hk-t terén elég zsenge volt, vagy egyenesen bakott lőtt, mint a Leo1-gyel tette...
Kényelmesen ücsörögsz egy nagy célfelületű hk-ban vagy kuporogsz egy 40%-al kisebb célfelületűben aminek a páncélvédettsége is jobb ?Sokat emlegettem,hogy ergonómiailag az orosz harckicsik pocsékak,ezt szamszerűsíteni nem lehet így legyen itt pár kép(ugyan ez T-72 de gyakorlatilag nincs mülönbseg a T-64/72/80 közt ilyen téren):
Jó,legyen a T64A a már kiforrott tipus.Ugyan szovjet fáma is az volt,hogy a T64 addigra forrott ki,mire elkezdték az utódtipus T80 sorozatgyártását.
Ismerem.Hpaps műve-angolul.
A testfedezett lőállásváltó taktikárol minek tartok én itten litániát,ha senki nem jegyzi meg,mi is az?????Kényelmesen ücsörögsz egy nagy célfelületű hk-ban vagy kuporogsz egy 40%-al kisebb célfelületűben aminek a páncélvédettsége is jobb ?
Bármelyik Leopardba előbb ültem volna mint bármelyik T-be.Kényelmesen ücsörögsz egy nagy célfelületű hk-ban vagy kuporogsz egy 40%-al kisebb célfelületűben aminek a páncélvédettsége is jobb ?
Csak erre ésszerű magyarázatod nincs.Bármelyik Leopardba előbb ültem volna mint bármelyik T-be.
Szíved joga én hála istennek (meg a fizikai méreteimnek ) egyikbe se férek be !Bármelyik Leopardba előbb ültem volna mint bármelyik T-be.
De!Az aktuális Leopard jobb harckocsi volt mint az aktuális T.A harckocsi a tűzerő,mozgékonyság és védettség összessége.Ha komplexen vizsgálod akkor a Leopardok jobbak voltak.Csak erre ésszerű magyarázatod nincs.
Tehát amikor gyártani kezdték a leopardot már ne is vizsgáljuk?Ha a homogén páncélos időszakot vizsgáljuk(tehát a T-64-ig)akkor mozgékonysagban jobb volt a Leopar
Nyilván. Miután a leo2A4ben megjelent ez a képesség... Csak egy csavarhúzó, és egy ipari nagyjavító bázis kellett hozzá. De mondjuk pont A4re semmit nem szereltek át.egyik periszkópját egy passzív éjjellátóra*)
Nyilván a 120 mm és a 105 semmilyen eltérést nem mutat...ágyúk tűzerejében nem volt szignifikáns eltérés,de a német tűzvezető rendszerek jobbak voltak az orosznál emiatt az ágyú jobban kihasználható volt.
Mármint 69ben...A T-64A 74-ben volt az első olyan harckocsi
Mármint mire gondolsz? Mert valóban sztereoszkopikus célzórendszert nem fejlesztettek 74ben. Már vagy 10 éve.ami olyan modern tűzvezető rendszerrel rendelkezett ami közelében az oroszok majd csak 1985-ben járnak
Leszámítva a következöketLeopard 2 megjelenésevel pedig egyertelmű a német fölény,hisz az adott Leopard 2 a védettséget leszámítva(bár HEAT-tal ugyan úgy nem lehetett kilőni szemből mint az ERA-s orosz harckocsikat) klasszisokkal jobb volt minden orosz harckocsinál.
Miért nem vizsgalom a gyártani kezdett Leopardot?Számodra mit jelent az,hogy a homogén páncélos időszak?Tehát amikor gyártani kezdték a leopardot már ne is vizsgáljuk?
Nyilván. Miután a leo2A4ben megjelent ez a képesség... Csak egy csavarhúzó, és egy ipari nagyjavító bázis kellett hozzá. De mondjuk pont A4re semmit nem szereltek át.
Hogy is mondta Geralt a Riviai? A picsába.
Nyilván a 120 mm és a 105 semmilyen eltérést nem mutat...
Mármint 69ben...
Tudod kb akkor amikor az első lövegstabilizátoros leo1 legördült a futódzallagról...
Mármint mire gondolsz? Mert valóban sztereoszkopikus célzórendszert nem fejlesztettek 74ben. Már vagy 10 éve.
De ez olyan mint a PESA radar a Szuban.
Leszámítva a következöket
Kortárs T-64B
T-72A-B
T-80 bármelyik...
Az első használható leo2 az A4 volt. De az mát 85.
Az A4 jobb páncéllal, ami már lelépte a 64est és a 72At 88...
Próbáld mar meg kontextusba helyezni amit írok ne a mondat felet ragadd ki kontexgusból!De segítek ez a rész a 105 vs 100/115-ös lövegekre vonatkozik.
Bármelyik Leopardba előbb ültem volna mint bármelyik T-be.
Sokat emlegettem,hogy ergonómiailag az orosz harckicsik pocsékak,ezt szamszerűsíteni nem lehet így legyen itt pár kép(ugyan ez T-72 de gyakorlatilag nincs mülönbseg a T-64/72/80 közt ilyen téren):
Na ennek nincs értelme csak akkor ha autóskártya színvonalon vagyunk.A löveget nem a másik löveghez képest kell értékelni,mert az céltalan kinek van nagyobb hozzáállas.A löveget a célponthoz képest kell értékelni.T-62 toronyhomloka a 60-as években szemből 240mm a teknő pedig 200mm.1961 L36A1 APDS-T 1800 méteren 260mm.M465A1 HEAT-T 390mm távolságtól függetlenül.Jól látszik,hogy hiába az erősebb páncél,azon a távolságon belül ahol volt értelme tüzet nyitni simán kilőhető volt a T-62 a 60-as években.100mm D-10T: BM-8 HVAPDS-T, 300 mm RHA, 1968
105mm L7: L52 APDS-T, 300 mm RHA, 1973.
115mm 2A20: BM-21 APFSDS-T 430 mm RHA 1975
105mm L7: M735 APFSDS-T 410 mm RHA 1978