W
Wilson
Guest
Igen nagy valószínűséggel felértékelődik az APS szerepe, mondjuk az oroszoknál megvárom amíg ezt konkrétan meglépik, mondjuk én mindig is úgy gondoltam, hogy a magyar Leo beszerzés db száma csak a kezdet, de valószínűleg az ukrajnai események csak megerősítik ezt az elgondolásomat, tudtommal a magyar Lynxben eleve ott lesz az APS ,az APC beszerzéséről pedig ugye még nem tudunk sok konkrétumot,a teherautók részvétele illetve alkalmazása az ukrajnai orosz hadműveletekben pedig megér egy misét, mivel főleg a hadművelet elején az orosz haderő utánpótlási vonalai teljesen védtelenek voltak normális esetben szerintem ekkora méretű pusztítás az utánpótlást biztosító teherautó flottában szerintem nehezen képzelhető el, egy NATO haderőnél...Engem is az egyik ami érdekel az ez. Szerintem ugyan arra jutnak majd mint mindenki más, vagyis, hogy kell az APS.
A másik ami engem érdekelne, hogy a hozzánk hasonló kis országok levonják e azt a következtetést, hogy ilyen 40+ harckocsi mennyiségek szarra sem elegendőek.
Már a 2014/15-ös ukrán-orosz alacsony intenzitású konfliktusban is több mint 240 db harckocsit vesztettek az ukránok!
És ezek sokkal jobban védett tankok voltak, mint a mi csupasz T-72M-jeink.
Szerintem jó lenne ha az illetékesek megértenék azt az egyszerű tényt, hogy a harckocsi, akármilyen drága, még mindig csak fogyóeszköz.
Egyszerűen sok kell belőle, még APS-el is.
És mindenre kell majd APS, MBT-re, IFV-re, APC-re, de még a fontosabb teherautókra is, mert-e nélkül 1-2 hét alatt összeomlik a haderő a mai világban.
(Nem mindenki russzki, hogy van 5000 aktív tankja, meg 10,000 lefagyasztva "M" zároltként szibériában, aztán simán elveszíthet akár 1000+ darabot is, akkor sem fogy ki a tankból....)