Azon kívül, hogy hallucinálsz miről beszélsz? XD
Szíriában sorra robbantak föl ezek a gépek, itt meg fingod nincs róla, hogy mi a helyzet, mert nem látunk bele.
A kis wunderwafféid viszont porig égtek XD
Tudod, 2 bevetés, 2 lebőgés eddig a mérleg
Mi értettük az örömödet az égő cicák láttán. Azt viszont nehezebb megérteni, hogy
mit nem értesz azon, hogy pár évvel ezelőtti leo-kritikusok hozzáállásával szemben lényegesen módosult az összkép.
Pár évvel ezelőtt hallgattam sokaktól, hogy a Leo2 elcseszett konstrukció, mert a sofőr mellett lőszer van és az instant robban, ha a tank testén áthatol valami lövedék. És mindenki ajnározta az Abramest, hogy drága a fenntartása, meg nem kapsz helyi gyártást, szervizet;
de legalább sokkal nagyobb a harcértéke, mert robbanásbiztos lőszerrekesz. Hogy az is hord a testében lőszert?
1, Én régebben is abban a hitben voltam, hogy a törökök tartják megszállás alatt Észak-Szíriát és nem Aszadék, a kurdok, meg az Iszlám Állam Dél-Törökországot. Azok a Leopárdok jó szolgálatot tettek egy támadó hadműveletben.
2, Akik még pár éve is szakértőként a tévében azt nyilatkozták, hogy 11 T-72-es ér fel 1 darab Leopárd2-vel, azoktól
és főleg a gyártótól meg kell kérdezni, hogy akkor mégis mennyi is az ára ezeknek a cicáknak. 30millió dollárt megér egy ilyen gép? Én abszolút pártolom, hogy
legyünk kritikusak a német árazással szemben.
3, Kiderült az elmúlt hetekben, hogy az a lőszer mégsem robban a nagymacskákban, szemben a T-72-vel. Sokkal kritikusabb pontja a kiégés.
És nagyon hasznos újításnak tűnik, hogy az újabb példányoknál a torony forgatását átcserélték hidraulikusról elektromosra. De maradt még bőven, ami éghető legyen.
Végkövetkeztetés: A Leopárd2 nem olyan jó, mint sokan szerették volna lefesteni és nem olyan rossz, mint amilyennek most szeretnék sokan lefesteni. Ha a front tovább gördül, a legtöbb jármű menthető, a személyzet is életben marad (a keletivel szemben, ahol ez a kettő szinte azonnal pusztul), viszont
az MBT-k értékelésénél eddig nem igazán volt benne a közgondolkodásban, hogy mennyire kritikus a támadás sikeressége. (Vagyis, hogy cafatokra fogják lőni, ha a támadás elakad; márpedig az ukrán háborúban a támadások döntő része elakad. Mind a két oldalon alig van olyan akció, ami a szomszéd falunál tovább jut. Mind a két oldalon főleg azokra emlékezünk, amik sikeresek voltak, de inkább kivételnek számítanak, Harkov, illetve első hónapok déli kitörése a Krímből.)