Értem. Csak a ATGM-en lehet éjszakai irányzék, de a túloldalon egy sem. Egy ATGM, seggén fáklyával mennyire feltűnő éjszaka? Akkor már van is hova visszalőni...
40+ éves füstgránátok hatását megmutattam videón. Szírek egyet sem lőttek a videón. Úgy nehéz...
Függ a széltől is, ez igaz. De itt is igaz az, mint a low level repülésnél. Ha nincs meg a folyamatos célkövetés, akkor az ATGM nem fog találni.
Most akkor döntsük már el, hogy mezítlábas felkelőkről beszélünk kis létszámban kevés ATGM-mel vagy miről?
A 300 km észlelési távolságnál is megkérdeztem, hogy ezt milyen eszköz tudja? Erre nem kaptam választ....
Azért nézzük már el, hogy milyen rendszerek derítenek fel radarral vadászgép méretű gépeket és mivel hallgatóznak az elektronikai felderítők. Ha az az érv az aktív védelem ellen, hogy most a világ no.1 rendszere, esetleg látja 300 km-ről, akkor azért elröhögöm magam. Mintha nem fejlődhetne az aktív védelem.
Akkor nem ment át az üzenet. Automatikus gránátvető a járművön, ami érzékeli a közeledő ATGM-et. Az ATGM mellémegy, csak ha figyel IR kamera vagy harctéri kis hatótávolságú felderítő radar, akkor lehet visszalőni a teljesen statikus és védtelen ATGM indítóra.
http://www.army-guide.com/eng/product2784.html
Sokba kerül? Igen. Meg lehet valósítani? Igen.
De te valahogy mégis beleragadtál abba az álláspontba (?), hogy a harckocsik és harcjárművek elavultak, néhány ATGM megállít mindenkit.
Amit én nem értek.
A linkelt szír videó különösen azért érdekes, mert ha nem fedezte komoly méretű tűzerő őket, akkor simán tényleg csak annyi füst kell, hogy az APC-k odarongyoljanak a település mell, holttérben kirakodnak, ott maradnak és a ATGM állások kb. el is estek, mert a gyalogság előbb utóbb felszámolja azokat.
Az megvan, hogy Fallúdzsa ostrománál a beszámolók a harckocsit írták le az leghasznosabb tűztámogatónak? Mindig oda volt füttyenthető a tűzerő, ami percek alatt odaért, nem lövi ki minden csak úgy és nem több száz méteres biztonsági távval az adott ablakon belőtt.
Egész egyszerűen nem értem azt, hogy miért érv az, hogy a béna szírek totál idiótán totál elavult és védtelen eszközöket használva öngyilkosok lesznek akkor = harckocsi felesleges.
BÁRMILYEN harceszköz számára ki tudok találni olyan forgatókönyvet, hogy semmire sem jó. A AEGIS cirkálóra és CVN-re is.