Nem,nem marad.A külső nyomás mértékéig lecsökken a belső nyomás a likon át
Nem ismétlem meg a fentebbi kommentem, de Papi is abba a hibába esett, mint te. Nem 0 sec alatt fog megtörténni.
Vagyis vagy megfagynak a katonák,vagy megsülnek,tartálysérülésnél.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nekem télen CO2 tartály reduktora fagyott már el azért, mert elég sok gépet etettünk belőle és amire hivatkozol fizikai törvény, az igaz
, de nem ebben a léptékben. Itt megint az van, hogy te azonnali gázkiszabadulást feltételezel. A te elméleted szerint amikor én reduktor nélkül megnyitottam már nem is egyszer egy 160 báros palackot, akkor a belsejéből el kellett volna tűnnie mindennek. Ehhez képest alig csökkent a belső nyomás.
A másik meg az, hogy nagyon nem mindegy, hogy mik az arányok. Honnan fogja elvenni azt a hőt? Egy felől a levegőből, amivel keveredik. Másfelől a
környezettől általában. Ne feledd el, hogy a résen át jön létre ez a jelenség és egy több tucat tonna vasról van szó!
Hogy egy érzékletes példával éljek, én egy rendezvényen fújtam gyerekeknek megállás nélkül hélium lufit. A 30 fokos nyári hőmérsékletben
meg sem éreztem a hőmérsékletcsökkenést. Egy szódás szifonnál már azért megérzi az ember,
ha a fémhez ér a keze. De 2 centire tőle mit érzel? Próbáld ki! Kérd meg barátodat, hogy csavarjon be egyet és te csak 2-3 centire tartsd a tenyeredet! Ott már jelentéktelen a változás, szimplán csak a fém patronnak nincs több nagyságrenddel nagyobb tömege, mint a töltelék CO2-nek.
De magát a szifont már nem képes megfagyasztani.
Szerintem teljesen korrekt, mikor Kriss azt mondja, hogy ő emocionálisan tart ettől a technikától, és nem is kapott még elegendő információt róla. Neki sokkal jobb lenne egy bevált, hagyományos megoldás. Az RM azt mondja, hogy 2035-től az egész EU-ban nem lesz piaca polgári felhasználásnál sem a hagyományosnak, fejleszteni már most is egyre kevesebbet fejlesztenek a versenytársak. Ő maga pedig teljesen kiszállt ebből a szegmensből és alternatívban gondolkodik.
Ezek a fentiek számomra érthető indokok. Viszont mérnöki szempontok helyett bölcsészkedni, hogy ez... ááá... hagyjuk, úgy sem fog sikerülni, tartsunk fent a seregnek külön egy másfél évtized múlva nem is létező termelési kapacitást, mert mi megszoktuk ennek a hátrányait és nem szeretnénk más hátrányokat...
Ezek nekem borzasztó fura érvek. És mint korábban is mondtam, nem csak itt a fórumon. A való életben is tapasztalom, hogy az átlag emberek zsigerileg rettegnek és ha elmondunk valamit arról, hogy ezeknek ez a fizikai alapja, vannak kockázatok, de pont ezért ezt így kell csinálni, a másikat meg úgy, akkor ez nem szokott átmenni
semmilyen gáz esetén sem. A nem éghető esetén is ugyan ez a vita lenne.