Természetesen az én szintemen ismerem a rendszert csak kíváncsi voltam miből dolgozol/dolgoztok . Abban erősít meg amit leírtam , hogy nem vagy kis találati aránnyal képes hiperszonikus fegyverek elsősorban ballisztikus rakéták elfogására 150kmhatósugár és 2800m/s maximális sebesség korlát mellett azaz gyakorlatilag ebben a léptékben pontvédelemre alkalmas ballisztikus rakéták ellen abba az esetben ha rendszerben dolgozik és kap megfelelő információt a közeledő célról ! Mondjuk nem tudom , hogy ez mit ér valóságos helyzetben ahol nem Scudokkal lődöznek egymásra ! Egy nem ballisztikus pályán (szándékosan nem írtam manőverező célt ) közlekedő hipsz fegyver ellen valszeg még ennyit se ér de ezt nem tudhatjuk hiszen nem tesztelték rá !
Ha a ma hipsz fegyverekről beszélünk nekem nem a klasszikus különböző léptékű ballisztikus rakéták jutnak eszembe hanem az új fejlesztésű eszközök . Bár anno egy R36M(satan) 10 valós és 40 csalis visszatérője is megoldhatatlan feladat lett volna de ez csak az én véleményem !
en.wikipedia.org
Javaslom annak értelmezését, amit Molni és HPASP ír.
Ha a fentiekből neked az jön le, hogy nem képes elfogni, akkor nincs miről beszélni, mert nem sikerült az értelmezés.
Az SM-3 légkörön túli, 5-7km/s sebességgel haladó célpontokat tud elfogni fizikai találattal, úgy, hogy végfázisban folyamatosan módosítja a pályáját. A THAAD, Patriot PAC-3, Sz-300V, Sz-400, stb. ugyanezt légkörben haladó célnál teszi meg. Szóval a fizikai elfogás lehetséges, ezt ki lehet pipálni.
Innen kezdve a manőverező célok esetén arról beszélünk, hogy milyen manővereket tehet meg, és hogy ezt képes-e lekövetni az elfogó rakéta, de amit Molni már ezerszer leírt, úgy tűnik továbbra se jött át: ha a célkörzetből indítod az elfogó rakétát, akkor túl nagy mozgástere nincs a beérkező célnak, mert mégis csak el kéne találnia az az adott területet, tehát arrafele kell haladnia.
A középső fázisban való elfogás megint olyan kategória, hogy nem véletlenszerű manővereket csinál a céljármű, illetve aligha van felkészítve arra, hogy tudja, hogy no, most már csak 10km-re van az engem elfogni akaró rakéta, ha én most csinálok egy éles felhúzást, akkor azt már nem lesz képes lekövetni. Szóval nem igazán látom át, miből gondolod azt, hogy nincs vagy minimális az elfogási esély...