Ha jó irányba nézel igen.Egy brutálisan szar és torzító ábra.
Egy M5 sebességű HSM alsó hangon 40 km kell, hogy repüljön a hőterhelés miatt.
0 méteren levő radar ellen 800 km felett van a radarhorizont.
Szerintem ez elég idő..,
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jó irányba nézel igen.Egy brutálisan szar és torzító ábra.
Egy M5 sebességű HSM alsó hangon 40 km kell, hogy repüljön a hőterhelés miatt.
0 méteren levő radar ellen 800 km felett van a radarhorizont.
Szerintem ez elég idő..,
Miért ne néznél? Beszarok, komolyan mondom.Ha jó irányba nézel igen.
A legtöbb ország a vilagon nem rendelkezik 360°-os rakétavédelemmel(de lehet,hogy egyetlen ország sem)és ezek az eszközök jöhetnek bárhonnan mert elég kicsik ahoz,hogy a hordozóplatformok széles skáláját használja.Ez nem 40 tonna meg 20 méter, hogy behatárolja az indítást az,hogy kb semmire nem tudod rápakolni.Miért ne néznél? Beszarok, komolyan mondom.
Az SM6-nak nincs KKV-je, ami légkörön kívül tudna manőverezni. Legalábbis tudtommal.
Az egy Sz-300 szerű izé nagyon erős közelítéssel. A HMZ felső határa talán 30 km táján van.
A hajókról, tengeralattjárókról és repülőgépekről indítható hiperszónikus rakétákra értette nem a ballisztikus rakétákra.
A Kinzsált ASM-nek reklámozták be.A legtöbb ország a vilagon nem rendelkezik 360°-os rakétavédelemmel(de lehet,hogy egyetlen ország sem)és ezek az eszközök jöhetnek bárhonnan mert elég kicsik ahoz,hogy a hordozóplatformok széles skáláját használja.Ez nem 40 tonna meg 20 méter, hogy behatárolja az indítást az,hogy kb semmire nem tudod rápakolni.
Nyilvanvaló,hogy nem csak hajók ellen jó.A Kinzsált ASM-nek reklámozták be.
Minden hajó 360 fokos célfelderítéssel bír.
Ha meg más ellen akarod használni, akkor nézzed már meg mennyire eltérő irány az, ami lehetséges.
A Patriotot leszámítva ott is 360 fokos célfelderítés van.
Már ha ballisztikus pályán mozognak ! De tudtommal az újfejlesztésű Orosz Hypsz fegyverek nem ballisztikus pályán közelítik meg a célt !Ne kezdjük már megint.
A hiperszonikus fegyverek közé tartoznak a ballisztikus rakéták is, hiszen a visszatérési sebességük meghaladja a Mach 5-öt, sőt, az akár elérheti a másodpercenkénti 5-7 km/s (kilométer per másodperc!) sebességet is (IRBM, ICBM kategóriában), ami ugye Mach 15 feletti.
A ballisztikus rakéták elleni teszteket már évtizedek óta hajtanak végre sikeresen a különféle eszközökkel (lásd HPASP hsz.-ét). Igen, kihívást jelent az elfogásuk, de el lehet fogni őket...
Való igaz, egy HSM az út nagy részén tökegyenesen repül és fogalma nincs mikor kell kitérő manőverbe kezdeni. Tehát alapvetően nem manőverező nagy sebességű célokról van szó és a végén a cél felé kell süllyedni.Már ha ballisztikus pályán mozognak ! De tudtommal az újfejlesztésű Orosz Hypsz fegyverek nem ballisztikus pályán közelítik meg a célt !
Már ha ballisztikus pályán mozognak ! De tudtommal az újfejlesztésű Orosz Hypsz fegyverek nem ballisztikus pályán közelítik meg a célt !
A Kinzhal egy levegőböl indított ballisztikus rakéta ami jó eséllyel ballisztikus pályán mozog, valalmilyen végfázis manőverezéssel.A Kinzsal gyakorlatilag nem igazán más, mint egy levegőből indított ballisztikus rakéta. De nem igazán tudom értelmezni a felvetést sem - ha nem ballisztikus pályán közelíted meg a célt, akkor mégis milyen pályán?
Vicces, higy ugyanazt irod, amit en elotted.
Amint az a fenti ábrából és táblázatból is látszik, légkörön belül csak a Patriot légvédelmi rakétarendszer képes célt elfogni az amcsi oldalon.
Légkörön kívül rendelkezésre áll a THAAD, az AEGIS és a GMD is.
A Patriot az orosz konkurencia szerint 3000m/s célokat tud elfogni, amennyiben a Kinzsal ennél gyorsabb, akkor a találat esélye drasztikusan csökken.
Az igazi probléma a Patriot hiperszonikus cél elleni képességével kettős:
1, Az Oroszok majd hülyék lesznek pont arra indítani a Kinzsalt, amerre a Patriot ütegek települtek. Ezért is előnyös a MiG-31-es indítóplatform.
2, Egy hiperszonikus siklórepülő radarhorizont alatti röppályája miatt csak későn deríthető fel egy ballisztikus rakétához képest, így nagy sebessége miatt az is elképzelhető, hogy az adott Patriot üteget nincs idő harckészültségbe helyezni, mielőtt a cél megérkezik.
Gliderek nem ballisztikusak.A Kinzsal gyakorlatilag nem igazán más, mint egy levegőből indított ballisztikus rakéta. De nem igazán tudom értelmezni a felvetést sem - ha nem ballisztikus pályán közelíted meg a célt, akkor mégis milyen pályán?
Attól, hogy megtörhetik a pályáját, még ballisztikus pályán közlekedik...
Oroszoknak ott az M8 sebességü manőverező 3M22Vicces, higy ugyanazt irod, amit en elotted.
A fentiekbol egyetlen rendszer sem kepes hypersonic interceptorkent (mach 5-6 es feljebb) mukodni. Linkelhetunk innen onnan - plane orosz! - behuzott szines grafikakat, minden illetekes amerikai katona, miniszter, szakerto es gyarto vilagosan megmonnan, sokszor: nincs hypersonic interceptora Amerikanak, sajna, majd lesz.
Igazabol nekem a legijesztobbek a hypersonic cruise missiles, amelyeket a kinaiak - ha valoban hadrendben van mar nekik - siman bevethetnek tengeri celok ellen, rovidebb tavon stb.
ha beütöd a Googleba a "hypersonic glider trajactory" keresést magad is találhatsz számos modellt.Annyira cuki a jelzőkkel történő kommunikáció modellek helyett, hogy kiderüljön mire jó és mire nem jó a "manőverezés".
Nem!A Kinzsal gyakorlatilag nem igazán más, mint egy levegőből indított ballisztikus rakéta. De nem igazán tudom értelmezni a felvetést sem - ha nem ballisztikus pályán közelíted meg a célt, akkor mégis milyen pályán?
Attól, hogy megtörhetik a pályáját, még ballisztikus pályán közlekedik...
Én találtam egy elég fasz@ összefoglaló cikket (adatokkal, értelmező ábrákkal) a Német Légierő egyik alezredesének tollából.Annyira cuki a jelzőkkel történő kommunikáció modellek helyett, hogy kiderüljön mire jó és mire nem jó a "manőverezés".
Én találtam egy elég fasz@ összefoglaló cikket (adatokkal, értelmező ábrákkal) a Német Légierő egyik alezredesének tollából.
Íme
Az az érzésem, hogy nem sikerül sokaknak megérteni az alapproblémát.ha beütöd a Googleba a "hypersonic glider trajactory" keresést magad is találhatsz számos modellt.
sajnos én még nem találtam olyat ami egyszerre megfelel az alábbi kritériumoknak:
- ingyenes vagy megfizethető áru
- szakmailag jónak tartom
a leg közelebb a fenti kritériumokhoz talán -->EZ<-- az anyag állt, csak sajnos ebben is az elfogó rakéták sebességi adatai szerintem rosszak...